More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΜπλε τερατάκι, της Όλγκα ντε Ντίος

    Μπλε τερατάκι, της Όλγκα ντε Ντίος

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 4-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

      Δεν έχω κανένα ιδιαίτερο ταλέντο, είμαι μόνο με πάθος περίεργος.
    Άλμπερτ Αϊνστάιν

    Η Ρόζα το τερατάκι μας διηγείται την ιστορία του φίλου της, Μπλε. Ο Μπλε γεννήθηκε σε έναν όμορφο τόπο, εκεί όπου γεννήθηκαν ο Βροντοφωνάρας, το Πορτοκαλί Τερατάκι με τα ψηλά πόδια και ο δυνατός Χάρι. Πίστευαν όλοι τους πως ήταν οι καλύτεροι. Το Μπλε Τερατάκι δεν ήξερε πώς να χρησιμοποιήσει τα δικά του πολύ μακριά χέρια για να γίνει το καλύτερο.

    Όταν συναντιόντουσαν όλοι μαζί έπαιζαν και τραγουδούσαν, όπως κάνουν οι καλύτεροι. Πετούσαν πέτρες, πηδούσαν. Αλλά το Μπλε Τερατάκι δεν ήξερε ακόμα τι να κάνει με τα χέρια του. Ώσπου μετά από πολλές μέρες, παρατήρησε ότι το τοπίο που ζούσαν είχε αλλάξει. Τα σύννεφα δεν ήταν πια πολύχρωμα, τα πουλιά δεν κελαηδούσαν, οι πέτρες δεν χαμογελούσαν. Πήρε αγκαλιά το δέντρο, συζήτησαν πολλή ώρα, έτσι έμαθε να ακούει τους άλλους. Με τα μακριά του χέρια πήρε αγκαλιά όλο το δάσος, ένιωσε τα συναισθήματά τους. Και όσα έμαθε εκείνες τις μέρες στο δάσος, φρόντισε να τα μεταφέρει στους φίλους του, για να κάνουν τον τόπο τους καλύτερο. Τώρα ξέρετε όλοι ποιο είναι εκείνο που κάνει το Μπλε Τερατάκι τον καλύτερο, έτσι; Οι αγκαλιές!

    Τρυφερή ιστορία από την Όλγκα ντε Ντίος (Το κίτρινο πουλάκι, Βάτραχος Τρίκλωπας) για τα ταλέντα που μας κάνουν ξεχωριστούς, για την αναζήτησή τους που πολλές φορές είναι ψυχοφθόρα και αποβαίνει καταστροφική για πολλά παιδιά, για την προσπάθεια να ξεχωρίσουμε, συχνά και με ανούσια πράγματα, για τη φιλία και τη συνύπαρξη, για την ενσυναίσθηση, για τη δεξιότητα να ακούμε και όχι μόνο να μιλάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις, να συνεργαζόμαστε, να ανασχεδιάζουμε τις ικανότητες και τα ταλέντα μας και να τα κάνουμε κάτι που ίσως κάποιες φορές να είναι επωφελή και για τους γύρω μας, εκτός από εμάς και τη φήμη μας στον κόσμο.

    Κατορθώνει να πει τόσα πολλά με τόσες λίγες λέξεις η συγγραφέας που ακόμα κι εγώ αναρωτιέμαι πώς μπορεί μια ιστορία για παιδιά να θέτει τόσες παραμέτρους για προβληματισμό. Να λοιπόν ένα ταλέντο, αφού μιλάμε για αυτά, να ξέρεις μέσα από το λίγο να βγάζεις το πολύ, να δημιουργείς less is more ιστορίες που κυκλώνουν πολλά, δίχως να υποχρεώνουν τον μικρό αναγνώστη να καταπιαστεί με όλα.

    Η παλέτα της Όλγκα ντε Ντίος είναι πολύχρωμη, ζωηρή, οι γραμμές της παιχνιδιάρικες και οι μορφές των τεράτων ευφάνταστες. Με κυρίαρχο το γαλάζιο του ουρανού και το πράσινο του τόπου των τεράτων, τοποθετεί χαρούμενα χρώματα δημιουργώντας μικρούς απολαυστικούς καμβάδες.

    Όμορφο.

    Για αναγνώστες από 3,5-4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

    Με μια ματιά

    • Τρυφερή ιστορία από την Όλγκα ντε Ντίος για τα ταλέντα που μας κάνουν ξεχωριστούς, για την αναζήτησή τους που πολλές φορές είναι ψυχοφθόρα και αποβαίνει καταστροφική για πολλά παιδιά, για την προσπάθεια να ξεχωρίσουμε, συχνά και με ανούσια πράγματα, για τη φιλία και τη συνύπαρξη, για την ενσυναίσθηση, για τη δεξιότητα να ακούμε και όχι μόνο να μιλάμε, να ανταλλάσσουμε απόψεις. Κατορθώνει να πει τόσα πολλά με τόσες λίγες λέξεις η συγγραφέας που ακόμα κι εγώ αναρωτιέμαι πώς μπορεί μια ιστορία για παιδιά να θέτει τόσες παραμέτρους για προβληματισμό.
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μπλε τερατάκι
    Τίτλος πρωτοτύπου: Monstruo Azul
    Συγγραφέας: Olga de Dios
    Εικονογράφος: Olga de Dios
    Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη, Απρίλιος 2021
    Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
    Επιμέλεια έκδοσης: Μαριάννα Ψύχαλου
    Σελιδοποίηση: Άννα Σαπουντζή
    Σελίδες: 44
    Μέγεθος: 25 Χ 23
    ISBN: 978-618-5049-96-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular