More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΑπέναντι, του Θοδωρή Παπαϊωάννου (εικ.: Ίρις Σαμαρτζή)

    Απέναντι, του Θοδωρή Παπαϊωάννου (εικ.: Ίρις Σαμαρτζή)

    Ο δρόμος, ο κάθε δρόμος ειναι γενικά ένα μεγαλο πρόβλημα. Και δεν μιλάω για το γνωστό “ποιο δρόμο να διαλέξω” αλλά στην περίπτωση μας πώς θα περάσω απέναντι!

    Ένας δρόμος κακός, μαύρος σαν φίδι, μπλοκάρει την συνάντηση δυο αγαπημένων. Ο Μέλιος, ένα μικρό μαύρο σκαθάρι, θέλει να δει πάση θυσία τη Μελανή, την αγαπημένη του, που μετακόμισε και μένει κάτω από την βελανιδιά στην άλλη άκρη του δάσους. Αλλά πώς; Διαβάζει και ξαναδιαβάζει ο Μέλιος το γράμμα του έρωτα τους. “Θα σε περιμένω αγαπημένε μου, μόνο μην πάρεις μαζί σου την μεγάλη σου χωματένια μπάλα” (στοιχείο απο το προηγούμενο βιβλίο) γιατί θα σε δυσκολέψει, του λέει εκείνη. Κι ενώ ασφαλώς όχι, ειλικρινά όχι στην Εθνική πηγαινοέρχονται με μεγάλες ταχύτητες αυτοκίνητα, μηχανές και φορτηγά, ο Μέλιος τρελά ερωτευμένος, τον κίνδυνο αψηφά και για το ταξίδι ξεκινά.

    Πώς να πάει; Με τι μέσο; Με το μπλε ποδήλατο, με το βιολετί πατίνι; Με το κόκκινο μαγικό χαλί;
    Να πάρει το πατίνι; Να πάρει την σκούπα;
    Τελικά το ουράνιο τόξο έρχεται να δώσει την λύση και σαν γέφυρα απλώνει τα χρώματα του για να φέρει κοντά τους δυο ερωτευμένους. Και η Μελανή «ήταν εκεί και περίμενε…»

    Το «Απέναντι» είναι το δεύτερο βιβλίο του Θοδωρή Παπαιωάνου με ήρωα το μικρό σκαθάρι, τον Μέλιο. Το πρώτο της σειράς με τίτλο «Ανάποδα» κυκλοφορεί επίσης απο τις εκδόσεις Ίκαρος έχοντας γνωρίσει μεγάλη επιτυχία και έχοντας αποσπάσει το βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού βιβλίου 2015 (για βιβλία του 2014).

    Ένα βιβλίο για τα χρώματα, τον έρωτα, τα λουλούδια, το ουράνιο τόξο. Ένα βιβλίο πλημυρισμένο με τις απλές ομορφιές της ζωής. Και ένας έρωτας δυνατός. Ο έρωτας που αντιμετωπίζει δυσκολίες ειναι ο πιο έντονος, ο πιο γλυκός, αυτός που παραμένει αναλλοίωτος.

    Χρώματα, μέσα μεταφοράς, οικολογία, περιβάλλον, συναισθήματα. Πολλά και ενδιαφέροντα θέματα με το βιβλίο αυτό ως αφορμή για να τα επεξεργαστείτε. Παρασυρθείτε απο το θεατρικό παιχνίδι, δοκιμάστε τα μέσα μεταφοράς και ερωτευτείτε! Ερωτευθείτε τους απέναντι. Όχι με την έννοια που έχουμε δώσει εμείς οι μεγάλοι στον έρωτα, αλλά με εκείνη την άδολη εκδοχή των παιδιών.

    Την γλυκιά αυτή ιστορία έρχεται να απογειώσει η μοναδική, σε χρώματα, άποψη και προοπτική, εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. Μέσα σε κάθε εικόνα, με κάθε μεταφορικό μέσο που δοκιμάζει ο ερωτευμένος Μέλιος, εμπλέκεται και ένα λουλούδι. Θα το δείτε ως τιμόνι, ως ρόδα, ως σκούπα. Μου άρεσε ιδιαίτερα η εικονα με το βελάκι που δείχνει την Μελανή να περιμένει κάτω απο την βελανιδιά.
    Μπόνους του βιβλίου το σιντι με τα τραγούδια στο τέλος! Αναζητήστε το! Εκδόσεις Ίκαρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Απέναντι
    Συγγραφέας: Θοδωρής Παπαϊωάννου
    Εικονογράφηση: Ίρις Σαμαρτζή
    Εκδόσεις: Ίκαρος, 2015
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 26 Χ 24
    ISBN: 978-960-572-080-3
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular