More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΑτζένταCinema-Tv-RadioΒάλε για ύπνο τα παιδιά: 8 σειρές που θα σε κρατήσουν ξύπνιο,...

    Βάλε για ύπνο τα παιδιά: 8 σειρές που θα σε κρατήσουν ξύπνιο, φίλε έγκλειστε

    Εντάξει, είδαμε La Casa De Papel σεζόν 4, φάγαμε τα λυσσακά μας με την Ναιρόμπι και όπως και στην τρίτη σεζόν στην τελευταία σκηνή βρίζαμε που θα περιμένουμε άλλους 10 μήνες για να δούμε τι θα γίνει. Ελάτε, πάμε παρακάτω.

    Όχι! Πριν πάμε παρακάτω, βεβαιωθείτε ότι έχετε δει όσα σας έγραφα την περασμένη φορά, πριν μήνες, δηλαδή How to get away with murder (2014-2020, 6 σεζόν, 8,1 imdb), The Night Of (2016, 9 επεισόδια, 8,5 imdb), Killing Eve (2016, 25 επεισόδια, 8,3 imdb), Forbrydelsen (2007, 40 επεισόδια, 8,4 imdb), Stranger things (2016-2020, 33 επεισόδια, 8,8 imdb), Broadchurch (2013–2017, 24 επεισόδια, 8,4 imdb), Epitafios (2004-2009, 7,9 imdb), Dark (2017-2019, 19 επεισόδια, 8,7 imdb) και Το Στέμμα (2016, 41 επεισόδια, 8,7 imdb),

    Επιμένω πολύ να δείτε τουλάχιστον την πρώτη σεζόν του εκπληκτικού Broadchurch και το αμίμητο και άγνωστο (αφού δεν είναι μεγάλου δικτύου) Epitafios το οποίο μόλις δείτε το πρώτο επεισόδιο, θα ζητήσετε να δείτε και δεύτερο και μόλις δείτε το δεύτερο θα ζητήσετε να δείτε όλα τα επεισόδια μέσα σε μία μέρα και το υπογράφω αυτό, αδέρφια. Και επιμένω να δείτε και το Chernobyl αδέρφια, όχι γιατί έπιασε 9,7 στην αξιολόγηση, αλλά γιατί κάτι τέτοιο δεν νομίζω ότι έχει ξαναγυριστεί.

    Σίγουρα υπάρχουν φανταστικές σειρές που καθήλωσαν όπως το Narcos (ειδικά ο πρώτος κύκλος είναι από τα πιο ρυθμικά και ασύγκριτα πράγματα που έχετε δει ποτέ), το εντυπωσιακό Breaking Bad που σαρώνει παντού, το House of Cards που αγαπήθηκε πολύ και από πολλούς ή το γκανγκστερικό Peaky Blinders. Αλλά εγώ ήρθα εκτός από τα γνωστά διαμάντια, να αναδείξω και κάποιες σειρές που δεν είναι στην πρώτη γραμμή της προβολής, αυτά που δεν έχουν πάντα τις κορυφαίες βαθμολογίες στο imdb. Ξεκινάω:

    Χαλιφάτο

    Επεισόδια 8 διάρκεια 47-54 λεπτών, Πρωταγωνιστούν:Αλιέτ Όπχαϊμ,Γκιζέμ Ερντογάν,Αμέντ Μποζάν, Δημιουργοί:Βίλχελμ Μπέρμαν,Νίκλας Ρόκστρομ

    Ψάχνουμε λοιπόν όλη την Ισπανία και βρήκαμε τα χιτ της εποχής, όμως πριν πάμε σε αυτά, πάω στην πιο σπέσιαλ σειρά αυτής της περιόδου. Πρόκειται για το εξαιρετικό Χαλιφάτο που εκτυλίσσεται σε Σουηδία και Συρία και φανερώνει όλο το εύρος των ανθρώπων της περιοχής: φανατικούς, μετριοπαθείς, πορωμένους, βομβιστές και τρομοκράτες, οικογενειάρχες, αποσυρμένους. Κεντρικό πρόσωπό είναι η Πέρβιν, μια νεαρή μουσουλμάνα η οποία έχει εγκλωβιστεί στην Ράκα της Συρίας, πρωτεύουσας του ISIS, και προσπαθεί να δραπετεύσει από το σπίτι και την περιοχή και να επιστρέψει στην Σουηδία. Τον αντίθετο δρόμο κάνει η έφηβη Σούλε και η 13χρονη αδερφή της, μουσουλμάνες γεννημένες στην Σουηδία αναζητά που ενθουσιάζονται από τα κηρύγματα των τζιχαντιστών και θέλουν να επιστρέψουν στη Ράκα και να αγωνιστούν για τους φανατικούς τζιχαντιστές.

    Εξαιρετική σκηνοθεσία, ρυθμική εξέλιξη και πλοκή που σταδιακά ανεβαίνει ολοένα και περισσότερο κρατώντας σε αγωνία τον θεατή μέχρι και το τελευταίο καρέ. Ένα σύγχρονο πολιτικοκοινωνικό, απολύτως ρεαλιστικό θρίλερ με έξοχες ερμηνείες.

    Black Mirror

    Δημιουργός: Charlie Brooker, Παίζουν: Daniel Lapaine, Hannah John-Kamen, Michaela Coe, 2011-2019

    Για όποιον δεν το έχει ανακαλύψει ακόμα… Αριστούργημα, αριστούργημα, αριστούργημα. Κάποια επεισόδια είναι μαχαιριές πραγματικές. 5 κύκλοι με μόλις 22 αυτοτελή επεισόδια, το Black Mirror του Τσάρλι Μπρούκερ επικεντρώνεται στην σκοτεινή όψη των νέων τεχνολογιών στη ζωή των ανθρώπων, τοποθετημένο στο εγγύς μέλλον που μάλλον δεν είναι πια και τόσο εγγύς.

    https://www.youtube.com/watch?v=2bVik34nWws

    Δεν Μπορείς να Κρυφτείς

    Επεισόδια 10 διάρκειας 43-54 λεπτών, Πρωταγωνιστούν:Μπλάνκα Σότο,Εντουάρντο Νοριέγκα, Ιβάν Σάντσεζ, Δημιουργοί:Μάρκος Σαντάνα

    Μια νοσοκόμα κι η κόρη της αφήνουν το εγκληματικό παρελθόν του συζύγου της στο Μεξικό και ζουν με νέα ταυτότητα στην Ισπανία. Και στη Μαδρίτη όμως παραμονεύει ο κίνδυνος. Όχι, δε θα σε κάνει να ξεχάσεις το Casa de Papel όπως διάβασα κάπου, αλλά θα το παρακολουθήσεις με κομμένη την ανάσα αν σου αρέσουν οι αστυνομικές περιπέτειες και οι ανατροπές.

    Elite

    Έφτασαν στην τρίτη σεζόν τα κολεγιόπαιδα του Ελίτ με γνωστές φάτσες (Ντένβερ, Ρίο, Αλίσια) από το Casa de Papel. Ο πρώτος κύκλος ήταν θαυμάσιος και πολύ ρυθμικός, ωστόσο η δεύτερη και τρίτη σεζόν κάπως άρχισαν να επαναλαμβάνουν καταστάσεις. Ωστόσο, επειδή ένα crime Μπέβερλι Χιλς με σπανιόλικες φάτσες και πολύ σεξουαλική απελευθέρωση δεν είναι για πέταμα, θα σας πω πως βλέπετε ευχάριστα και με μεγάλο ενδιαφέρον (είπαμε ειδικά η πρώτη σεζόν).

    Toy Boy

    Το πιο σπανιόλικο και πιασάρικο πάντως, που πριν βγει το Casa de Papel καμάρωνε για καιρό στο νο1 των ελληνικών προτιμήσεων, είναι το Toy Boy. Βρε κανένας να μην το αναφέρει πουθενά; Βλέπεις είχε στρίπερ αγόρια και κάτι ρηχές πλουσιογκόμενες που τάχα μου έριχναν πολύ το επίπεδο. Δεν πρόκειται περί αριστουργήματος, παιδιά. Αλλά λέει μια ιστορία, κρατά πάαααρα πολύ καλά και ψηλά το ενδιαφέρον και το μυστήριο, ξέρει τους βασικούς κανόνες της ανατροπής και του σασπένς και είναι μια αστυνομική περιπέτεια που θα την δεις εύκολα και θα σε βάλει σε τριπάκι να σκέφτεσαι τι διάολο συμβαίνει. Σίγουρα θα βγει σεζόν 2.

    https://www.youtube.com/watch?v=fAHf1lPlh3s

    Η Ιστορία ενός Εγκλήματος: Λουίς Αντρές Κολμενάρες + Η Ιστορία ενός Εγκλήματος: Λουίς Ντονάλντο Κολόσιο

    Πρωταγωνιστούν:Χόρχε Α. Χιμένεζ,Ίλσε Σάλας,Αλμπέρτο Γκέρα
    Αυτή τη δυάδα σαν την δίνω σαν τα αουτσάιντερ που θα σας ενθουσιάσουν και ειδικά το δεύτερο με την δολοφονία του Μεξικανού προέδρου είναι από τις καλές σειρές που χάνονται πίσω από τις προβεβλημένες.

    Unbelievable

    Τούτο δω βγήκε τον Σεπτέμβρη και σίγουρα κάποιοι το έχετε τσιμπήσει. Πρόκειται για σειρά που σε κρατάει δίχως να καθηλώνεσαι. Οκτώ επεισόδια 45λεπτα, βασίζεται σε αληθινή ιστορία.

    Η 18χρονη Μαρί καταγγέλλει στην αστυνομία τον βιασμό της στο δωμάτιό της από έναν άγνωστο εισβολέα. Η περίεργη στάση της κοπέλας κατά τη διάρκεια των επαναλαμβανόμενων εξαντλητικών καταθέσεών της στην αστυνομία, οι ανεξήγητες αντιδράσεις της, οι τρομακτικές καταστάσεις που έχει ζήσει από τριών χρονών στις δεκάδες ανάδοχες οικογένειες που έχει μείνει και οι ισχυρισμοί της τελευταίας θετής μητέρας της οδηγούν τις αρχές στο συμπέρασμα πως κάτι κρύβεται πίσω από τις περιγραφές της Μαρί. Σύντομα, η κοπέλα καταρρέει και παραδέχεται πως τίποτα δεν συνέβη στην πραγματικότητα και πως όλα ήταν ένα ψέμα. Τρία χρόνια αργότερα, δύο ντετέκτιβ, η Γκρέις Ράσμουσεν και η Κάρεν Ντουβάλ στο Κολοράντο ενώνουν τις δυνάμεις τους όταν αναλαμβάνουν να ερευνήσουν δύο υποθέσεις βιασμών όπου ο δράστης ακολουθούσε παρόμοιο μοτίβο δράσης με εκείνο που κατέθεσε η Μαρί και αναίρεσε στην πορεία. Σύντομα, θα ανακαλύψουν πως τα θύματα είναι περισσότερα αλλά δεν υπάρχουν ίχνη και στοιχεία που να αποδεικνύουν την ύπαρξή του.

    When they See Us

    Πρωταγωνιστούν:Ασάντε Μπλακ,Καλίλ Χάρις,Ίθαν Ερίς
    Δημιουργοί:Έιβα Ντουβερνέ
    Πέντε έφηβοι από το Χάρλεμ, 4 αφροαμερικανοί και 1 λατίνος, παγιδεύονται σ’ έναν εφιάλτη όταν κατηγορούνται άδικα για μια βίαιη επίθεση στο Σέντραλ Παρκ. Βασισμένο σε αληθινή ιστορία, που σε καθηλώνει με τον ρεαλισμό του. Αρκετά αργόσυρτο για όσους θέλουν δράση και περιπέτεια, ιδανικό για τους σινεφιλέστερους τηλεθεατές.

    https://www.youtube.com/watch?v=u3F9n_smGWY

    LORD NICHOLAS
    LORD NICHOLAS
    Πολυάσχολος άνεργος
    RELATED ARTICLES

    Most Popular