More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΓράμματα από τον Αϊ-Βασίλη, της Κατερίνας Ζωντανού

    Γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη, της Κατερίνας Ζωντανού

    Η τελευταία νύχτα του χρόνου έχει φτάσει και ο Αϊ-Βασίλης είναι έτοιμος να παραδώσει τα δώρα του. “Ευτυχώς και φέτος τα παιδιά του κόσμου προσδοκούν κι ελπίζουν” λέει με τη βροντερή φωνή του ενώ σκέφτεται πως ο κόσμος θα ήταν πολύ διαφορετικός αν η ελπίδα και η προσδοκία φώλιαζε και στις καρδιές των μεγάλων. Αφού διαβάζει και τα τελευταία γράμματα, ο Αϊ-Βασίλης φορτώνει το έλκηθρό του με τα δώρα, αποχαιρετά τα ξωτικά και ξεκινά για την καθιερωμένη παράδοση των δώρων.

    Όλα πηγαίνουν περίφημα. Όμως, πριν παραδώσει τα τελευταία δώρα, ένα ατύχημα στον ουρανό φέρνει τα πάνω κάτω! Ο σάκος του έχοντας κάπου πιαστεί, ξηλώνεται και τα τελευταία δώρα σκορπίζονται στη γη. Ο Αϊ-Βασίλης είναι απελπισμένος. Σκέφτεται διάφορες δικαιολογίες αλλά δεν θα έλεγε ποτέ ψέμματα στα παιδιά. Άλλωστε ξέρει καλά πως τα παιδιά έχουν κατανόηση.
    Αποφασίζει λοιπόν, να γράψει γράμματα στα παιδιά. Γράμματα τρυφερά, γεμάτα προσωπικό ενδιαφέρον και αγάπη! Ξέρει καλά πως τα παιδιά δεν χρειάζονται πολλά για να είναι ευτυχισμένα. Η αγάπη φτάνει!

    Η επόμενη μέρα βρήκε τα παιδιά χαρούμενα κι ευτυχισμένα. Καθένα ένιωθε μοναδικό κρατώντας στα χέρια του το γράμμα του Αϊ-Βασίλη. Κι αν αναρωτιέστε τι απέγιναν τα τελευταία δώρα που έπεσαν στη γη από το σκισμένο σάκο θα πρέπει να διαβάσετε το βιβλίο για να το ανακαλύψετε.

    Η χριστουγεννιάτικη ιστορία της Κατερίνας Ζωντανού είναι τρυφερή κι αληθινή. Τα γράμματα του ΑΪ-Βασίλη προς τα παιδιά είναι ένα έξυπνο εύρημα που μας θυμίζει πως το νόημα των Χριστουγέννων βρίσκεται μακριά από τον υπερκαταναλωτισμό.  Η αληθινή μαγεία κρύβεται στο νοιάξιμο, την προσωπική επαφή και την αγάπη. Η ιστορία έχει τιμηθεί το 2012 με το Γ’ Βραβείο Παραμυθιού της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Γράμματα από τον Αϊ-Βασίλη
    Συγγραφέας: Κατερίνα Ζωντανού
    Εικονογράφηση: Γεωργία Στύλου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2017
    Διόρθωση τυπογρ. δοκιμίων: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 X 28
    ISBN: 978-618-03-1087-0
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular