More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΕπίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ανακηρύσσεται ο Jo Nesbø

    Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής ανακηρύσσεται ο Jo Nesbø

    nesbo metaixmio
    Photo: metaixmio.gr

    Επίτιμο Διδάκτορα ανακηρύσσει το τμήμα Αρχειονομίας, Βιβλιοθηκονομίας και Συστημάτων Πληροφόρησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής τον περίφημο Νορβηγό συγγραφέα αστυνομικής λογοτεχνίας Jo Nesbø.

    Η τελετή ανακήρυξης θα λάβει χώρα την Πέμπτη 28 Σεπτεμβρίου 2023, στις 10 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο της Πανεπιστημιούπολης Άλσους Αιγάλεω (Αγ. Σπυρίδωνος, Αιγάλεω, 12243, Αθήνα).

    Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης της Συνέλευσης του Τμήματος για την απονομή του τιμητικού τίτλου, ο Nesbø όχι μόνο ως τακτικός επισκέπτης της Ελλάδας, γνωρίζει την ελληνική ιδιοσυγκρασία αλλά έχει αναδείξει τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του είδους που υπηρετεί δίνοντας ώθηση όχι μόνο στη φιλαναγνωσία αλλά και στην αξιοποίηση και διακίνηση της πληροφορίας και του αρχειακού υλικού.

    Αναλυτικά το σκεπτικό της συνέλευσης:

    «Ο Jo Nesbø είναι ένας από τους κορυφαίους σύγχρονους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Τα έργα του εκδίδονται σε 50 γλώσσες και έχουν πουλήσει περισσότερα από 55 εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. Ανανέωσε το αστυνομικό μυθιστόρημα και ανέδειξε τα κοινωνικά χαρακτηριστικά του λογοτεχνικού αυτού είδους. Με το έργο του έδωσε ώθηση στη φιλαναγνωσία δημιουργώντας νέους αναγνώστες σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Λαμβάνοντας υπόψη ότι τα μυθιστορήματά του αξιοποιούν με ποικίλους τρόπους αρχειακό υλικό (π.χ. αστυνομικά αρχεία) και διερευνούν πώς οι νέες τεχνολογίες επιδρούν στην επεξεργασία και στη διακίνηση κάθε είδους πληροφορίας στις κοινωνίες του 21ου αιώνα, η συγγραφική του παραγωγή έχει ένα ακόμα σημείο ενδιαφέροντος για το τμήμα μας. Επιπλέον, ο Jo Nesbø δεν είναι μόνο τακτικός επισκέπτης της χώρας μας, αλλά και γνώστης της ελληνικής ιδιοσυγκρασίας και ζωής, όπως φάνηκε από το διήγημά του “Ο άρχοντας της ζήλιας” που εκτυλίσσεται στο νησί της Καλύμνου».

    Λίγο μετά την τελετή, στις 11:30 π.μ.,  ο Jo Nesbo θα δώσει στον ίδιο χώρο μια ανοιχτή συνέντευξη Τύπου στα αγγλικά, όπου το κοινό θα έχει την ευκαιρία να μιλήσει και να ρωτήσει τον συγγραφέα.

    Τα βιβλία του Jo Nesbo έχουν ξεπεράσει τα 55 εκατομμύρια σε πάνω από 50 χώρες παγκοσμίως, καθιστώντας τον έναν από τους πλέον επιτυχημένους συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας στον κόσμο.

    Τα βιβλία του στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular