More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+ΑρθρογραφίαΕπιτέλους θα κάνω εκπομπή στην τάξη μου

    Επιτέλους θα κάνω εκπομπή στην τάξη μου

    Γράφει η Μαίρη Τρύφων*

    Επιτέλους θα γίνω «βασικιά», που λέει και μια τηλεπερσόνα! Θα κάνω εκπομπή στην τάξη! Εγώ θα το δεχτώ να ξέρετε!! Ποιος νοιάζεται αν θα κάνω καλύτερο μάθημα, όταν θα υπάρχουν καίρια ερωτήματα όπως:

    Πως γράφω στην κάμερα; Τι συνολάκι να φορέσω; Τι μαλλί να κάνω σήμερα; Ποιο προφίλ μου είναι το καλό; Ο φωτισμός είναι εντάξει; Μήπως φαίνομαι παχιά; Να ζητήσω φίλτρο να με αδυνατίζει; Θα ξέρουν οι μαθητές μου καλά τους ρόλους τους; Είχαμε καλά νούμερα τηλεθέασης σήμερα;

    Πολλές έννοιες προέκυψαν ξαφνικά! Αφού λύσαμε θέματα, ελάσσονος βέβαια σημασίας, όπως ότι έχουμε χάσει επαφή με την σχολική πραγματικότητα, ότι οι μαθητές αντιδρούν, ως  φυσιολογικά παιδιά στην οθόνη, ότι οι γονείς έχουν κουραστεί να κάνουν την δουλειά του εκπαιδευτικού, κι ας την έχουν εκτιμήσει βλέποντας τις δυσκολίες και άλλα πολλά, προχωράμε στο επόμενο level.

    Πολλά θα γραφτούν και θα τεκμηριώσουν την παραφροσύνη και την αντιεκπαιδευτική διάσταση του θέματος. Κάμερες στις τάξεις, για να μην μείνει κανένα παιδί έξω. Αλήθεια; Από πού; Από την έκθεση; Την περιέργεια και την κλειδαρότρυπα; Από την συνεχή κριτική μαθητών τι λένε, πώς κάθονται, γιατί δυσκολεύονται; Γονείς, αλήθεια δεν θα ξεσηκωθείτε; Ως εκπαιδευτικός, δεν φοβάμαι γιατί εκτίθεμαι κάθε μέρα, για χρόνια, σε 25 ζευγάρια μάτια, άλλα τόσα των γονιών τους και της κοινωνίας όλης! Δεν φοβάμαι καμία κριτική και αξιολόγηση, γιατί τα αποτελέσματα της δουλειάς μου είναι ορατά και μετρήσιμα.  Είμαι όμως ενήλικας και αποφασίζω εγώ, αν θα εκτεθώ ή όχι. Το παιδί σας ποιος θα το προστατεύσει;

    Θα δεχτώ λοιπόν να  έχω κάμερες στην τάξη μου, αλλά  θα ζητήσω ΝΑ ΠΑΙΡΝΩ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΤΩΝ ΤΗΛΕΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩΝ. Έστω των δημοσιογράφων, όπως αυτών που γράφουν και λένε με ειρωνεία ότι φοβάμαι. Θα ζητήσω παραπάνω χρήματα για κομμώτριες, μακιγιέζ, διατροφολόγους, υπεύθυνους δημοσίων σχέσεων κλπ . Στο στούντιο…συγνώμη στην τάξη, θα λύνουμε οικογενειακά θέματα, προβλήματα σχέσεων, μαθησιακών δυσκολιών, εφηβείας. Αγαπητοί γονείς δεν σας πειράζει, σωστά;  Θα δίνω συμβουλές styling, fitness, life coach. Να ξέρετε αν μου ζητηθεί από την παραγωγή να πω ζώδια, να τραγουδήσω και να χορέψω θα ζητήσω νέο συμβόλαιο.

    Επιτέλους θα γίνω «βασικιά» παρουσιάστρια σε talk show! Α ναι! Που και που θα κάνω πως κάνω και  μάθημα. Φώτα, κάμερες… πάμε!

    * Η Μαίρη Τρύφων είναι Προϊσταμένη του 9ου Νηπ/γείου Π. Φαλήρου και Υπεύθυνη Δημοτικών Βιβλιοθηκών δήμου Π.Φαλήρου

    RELATED ARTICLES

    Most Popular