More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΜουσικήΑπό ένα τραγούδι έρχομαιΤα Ραπαμύθια: Όταν ο Δημήτρης Μεντζέλος ραπάρει κλασικά παραμύθια και μας σηκώνει...

    Τα Ραπαμύθια: Όταν ο Δημήτρης Μεντζέλος ραπάρει κλασικά παραμύθια και μας σηκώνει στο πόδι (Video)

    Πριν από χρόνια η σύντροφος μου και εικαστικός, Τάνια Τρεπεκλή, σκέφτηκε την ιδέα να ραπάρω παραμύθια αλλά με στίχους σύγχρονους. Έτσι στρώθηκα και έγραψα πως θα ήταν τα κλασικά παραμύθια στην εποχή μας. Παραμύθια που θα μπορούσα να τα ακούω παρέα με τον γιο μου και κάθε γονιός με το παιδί του και να χαμογελάνε. Συνάντησα τον φίλο και ταλαντούχο μουσικό Λευτέρη Σαμψών και κάναμε μια σύμπραξη. Έτσι τα “Ραπαμύθια” έγιναν πραγματικότητα και έφτασαν στα αυτιά σας, είπε στο ELNIPLEX ο γνωστός και αγαπητός ράπερ, στιχουργός και MC Δημήτρης Μεντζέλος για το πώς αποφάσισε να κάνει μια τέτοια ευρηματική “διασκευή”. Δεν ήταν όμως μια απλή ιδέα. Υπήρχε παρασκήνιο, όπως υπάρχει σε κάθε ιδέα που έρχεται από τον κόσμο των βιβλίων. Από μικρός διαβάζω ασταμάτητα βιβλία και κόμικς. Από τον Άντερσεν και τον Αίσωπο πέρασα μεγαλώνοντας στους ενήλικους παραμυθάδες της λογοτεχνίας του φανταστικού. Η σκέψη για αλλαγή κάποιων παραμυθιών χόρευε στο μυαλό μου όταν διάβασα μια συνέντευξη του René Goscinny που άλλαξε την ιστορία των Ρωμαίων και των Γαλατών στο μυαλό όλων με τον Αστερίξ, πρόσθεσε ο Δημήτρης Μεντζέλος.

    Στο δικό μου το μυαλό αυτά τα κλασικά παραμύθια είναι αγαπημένα. Ενώ όμως απεχθάνομαι την πανταχού παρούσα πολιτική ορθότητα (λέγε με κορεκτίλα), ο συνεχής διδακτισμός τους και το επαναλαμβανόμενο μοτίβο τους με κούραζε. Και σίγουρα όχι μόνο εμένα, το μαρτυρούν άλλωστε οι δεκάδες διασκευές παραμυθιών (της Κοκκινοσκουφίτσας κυκλοφορούν πάνω από 100 επαναπροσεγγίσεις).

    Εδώ όμως έχουμε ένα ολόκληρο παραμύθι σε τραγούδι. Γιατί όλοι μεγαλώσαμε με παραμύθια. Κι ακόμα μεγαλώνουμε με παραμύθια. Χιλιοειπωμένος λόγος και αιώνιες ιστορίες που τις απαγγέλλει μια γλυκιά, καθησυχαστική, οικεία φωνή.

    Και το παιδί αποκοιμιέται… παρέα με φανταστικές εικόνες που ζωντανεύουν στα όνειρά του.

    Πώς θα ήταν όμως αν κάποιος πείραζε τα πιο κλασικά παραμύθια του κόσμου και τα έφερνε στο σήμερα; Αν τα ράπαρε;

    Αυτό αναρωτήθηκε ο αγαπημένος ράπερ, στιχουργός και MC Δημήτρης Μεντζέλος και μας παρουσιάζει τα «Ραπαμύθια», αυτήν την πρωτότυπη έκδοση πασίγνωστων κλασικών παραμυθιών σε hip hop ρυθμούς. Ένα μοναδικό groove δημιούργημα με κοφτερό στίχο που θα συναρπάσει και θα εκπλήξει.

    Συμπράττει μαζί του ο ταλαντούχος μουσικός, στουντιάρχης, παραγωγός, ηχολήπτης και άλλα πολλά Λευτέρης Σαμψών που έντυσε τα στιχάκια με μουσική και τα «Ραπαμύθια» έγιναν τραγούδια.

    ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ: Πιθανότατα τα παιδιά να μην κοιμηθούν με αυτά τα παραμύθια και ακόμα πιο… πιθανότατα, θα χορέψουν! Οπότε απολαύστε το και αυτοσχεδιάστε χορογραφία!

    Ακούστε το πρώτο Ραπαμύθι το διάσημο παραμύθι «Τα 3 Γουρουνάκια»

    Πατήστε play, ανεβάστε την ένταση… και ξεκινάμε είναι σίγουρο πώς τα μικρά σας θα ξετρελαθούν. Εμείς ανυπομονούμε για το επόμενο που όπως μας είπε ο Δημήτρης Μεντζέλος θα είναι μία έκπληξη.

    Σύντομα σε όλες τις μουσικές πλατφόρμες.

    Ακολουθήστε Τα Ραπαμύθια | Follow Ta Rapamythia: https://www.facebook.com/rapamythia
    Τον Δημήτρη: https://www.facebook.com/dimitris.men…
    Toν Λευτέρη: https://www.facebook.com/samson.samso…

    Concept: Δημήτρης Μεντζέλος | Τάνια Τρεπεκλή
    Στίχοι: Δημήτρης Μεντζέλος
    Μουσική | Ενορχήστρωση | Παραγωγή: Λευτέρης Σαμψών
    ISRC¨GRSAE2000003
    Ερμηνεία: Δημήτρης Μεντζέλος | Λευτέρης Σαμψών

    Μπουζούκι | Ακουστική κιθάρα: Άγης Παπαπαναγιώτου
    Ηχογράφηση | Μίξη ήχου: Λευτέρης Σαμψών @ Vocalize Studio
    Mastering: Γρηγόρης Γαλάνης @ mutantbit

    Art Direction: Στέργιος Τσιάμης
    Animation: Στάθης Πλακόπουλος
    Additional Animation: Λάμπρος Λάλος

    Executive Producer: Δημήτρης Καλαντζής
    Proudly Supported by: Magiq Doorz | www.magiqdoorz.com

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular