More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΕφευρέσεις: 40 Επαναστατικές ιδέες- Αθλητισμός: 40 Πρωταθλητές των Ολυμπιακών αγώνων

    Εφευρέσεις: 40 Επαναστατικές ιδέες- Αθλητισμός: 40 Πρωταθλητές των Ολυμπιακών αγώνων

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-12) – Βιβλία γνώσεων

    Τα παιδιά που θα προσπαθήσουν περισσότερο θα γίνουν οι καλύτεροι. Αλλά το καλύτερο σχετικά μ’ αυτό είναι ότι πρόκειται να μάθουν, ενώ αθλούνται, για τη νίκη και την ήττα, τη συνεργασία της ομάδας, τους συμπαίκτες τους, τις διαφωνίες και καθετί άλλο που θα τα επηρεάσει θετικά για το υπόλοιπο της ζωής τους.
    Καρλ Λιούις

    Οι εκδόσεις Μίνωας παρουσιάζουν δύο ακόμα βιβλία γνώσεων για παιδιά. Δύο μίνι εγκυκλοπαίδειες με συγκεκριμένη θεματολογία η κάθε μία, Εφευρέσεις: 40 Επαναστατικές ιδέες και Αθλητισμός: 40 Πρωταθλητές των Ολυμπιακών αγώνων.

    Εφευρέσεις: 40 Επαναστατικές ιδέες

    Μπορεί να ήταν δύσκολη η επιλογή των 40  εφευρέσεων που άλλαξαν την πορεία της ανθρωπότητας και να έμειναν πολλές εκτός, αλλά είναι σίγουρα αρκετά χαρακτηριστικές. Το ποδήλατο, η πυρίτιδα, το χαρτί, η ατμομηχανή, το ναυτικό χρονόμετρο, η πυξίδα, το τηλεσκόπιο, ο ηλεκτρικός κινητήρας, τα αντιβιοτικά, το τηλέφωνο, το αεροπλάνο, η φωτογραφία, το ψυγείο, η ρομποτική,  η τεχνητή νοημοσύνη αλλά και τα εμβόλια- που τόσο μας απασχολούν τον τελευταίο ενάμιση χρόνο-, είναι κάποιες από τις εφευρέσεις που παρουσιάζονται. 40 εφευρέσεις που έχουν αλλάξει τη ζωή μας, που δεν τοποθετούνται απλά στο συγκεκριμένο χρονικό πλαίσιο αλλά εξηγούνται οι εφαρμογές και οι επιπτώσεις τους, παρουσιάζονται τεχνικές και παράξενες συμπτώσεις και αναφέρονται άγνωστες πτυχές της ζωής ταπεινών ανώνυμων ή λαμπρών διασημοτήτων.

    Με αυτό τον τρόπο οι νεαροί αναγνώστες θα αποκτήσουν μια αρκετά εμπεριστατωμένη εικόνα για το πώς φτάσαμε από τη φωτιά στα smartphones και από το χαρτί στο διαδίκτυο.

    Στο τέλος θα βρείτε έναν συγκεντρωτικό μικρό κατάλογο των εφευρέσεων τοποθετημένων ανά χρονολογική σειρά, ώστε να γίνεται ακόμα πιο κατανοητή η εξέλιξη της επιστήμης και της τεχνολογικής ανάπτυξης.

    Αθλητισμός: 40 Πρωταθλητές των Ολυμπιακών αγώνων

    Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζονται 40 αθλητές των Ολυμπιακών αγώνων που έγραψαν ιστορία και έκαναν πολλούς από εμάς να δακρύσουμε, να φωνάξουμε, να πανηγυρίσουμε και κάποιες φορές να θυμώσουμε. Αθλητές που σίγουρα θα θαυμάσουν οι μικροί αναγνώστες και μέσα από αυτούς θα πάρουν δύναμη και έμπνευση να κάνουν κι εκείνοι την προσπάθεια τους, θα γνωρίσουνε τις δυνατότητές τους, να ονειρευτούν και να προσπαθήσουν.

    Σπύρος Λούης, Σαρλότ Κούπερ, Μπέτι Κάθμπερτ, Σεμπάστιαν Κόου, Καρλ Λιούις, Μάικλ Τζόνσον, Μάικλ Φελπς, Ιζαμπέλα Μπερτ, Τρίσα Ζορν και αρκετοί ακόμα φιγουράρουν στις σελίδες της μικρής αυτής εγκυκλοπαίδειας.

    Ο συγγραφέας παραθέτει μια σύντομη αποτύπωση της ζωής και των ιστοριών των αθλητών, τους σημαντικούς σταθμούς της καριέρας τους, τα παρατσούκλια, τους τίτλους, τα μετάλλια, τα ρεκόρ, τις επιδόσεις και τα αθλητικά τους επιτεύγματα, τα αστεία γεγονότα, τις παραξενιές, ακόμα και τα παρατσούκλια όλων αυτών των ανθρώπων που αποτέλεσαν έμπνευση για πολλούς και θα συνεχίσουν για ακόμα περισσότερους.

    Στο τέλος θα βρείτε χρονολόγιο με κάποιες από τις σημαντικές στιγμές των Ολυμπιακών αγώνων, εκκινώντας από το 1896- χρονιά που πραγματοποιήθηκαν οι πρώτου σύγχρονοι Ολυμπιακοί στην Αθήνα, μέχρι τους Ολυμπιακούς του Τόκιο που αναβλήθηκαν πέρσι και θα πραγματοποιηθούν φέτος.

    Και τα δύο βιβλία τα χαρακτηρίζουν το περιεκτικό κείμενο, η λυτή εικονογράφηση, τα text frames που τονίζουν συγκεκριμένα στοιχεία, οι αστείες κάποιες φορές πληροφορίες και σχόλια και τα μικρά σφηνάκια γνώσης που πλαισιώνουν την εκάστοτε εικόνα, δίχως να υπεραναλύουν.

    Οι δύο μίνι εγκυκλοπαίδειες δομούνται ανά δισέλιδο για κάθε μια από τις εφευρέσεις και τους αθλητές αντίστοιχα, με βασικές πληροφορίες για την εφεύρεση ή τη ζωής του αθλητή, ένα δυο αξιοσημείωτα περιστατικά και μερικά πληροφοριακά στοιχεία που αναπτύσσονται γύρω από τα σχέδια των Le Duo και Gonoh, που αποτυπώνουν σκίτσα και μορφές με αρκετά αφαιρετικό τρόπο, απαλλαγμένο από πολύπλοκες λεπτομέρειες και σκιάσεις, μακριά από τον πεζό ρεαλισμό μιας απλής φωτογραφίας.

    Για αναγνώστες από 7 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μίνωας

    Με μια ματιά

    • Οι δύο μίνι εγκυκλοπαίδειες δομούνται ανά δισέλιδο για κάθε μια από τις εφευρέσεις και τους αθλητές αντίστοιχα, με βασικές πληροφορίες για την εφεύρεση ή τη ζωής του αθλητή, ένα δυο αξιοσημείωτα περιστατικά και μερικά πληροφοριακά στοιχεία που αναπτύσσονται γύρω από τα σχέδια των Le Duo και Gonoh, που αποτυπώνουν σκίτσα και μορφές με αρκετά αφαιρετικό τρόπο, απαλλαγμένο από πολύπλοκες λεπτομέρειες και σκιάσεις, μακριά από τον πεζό ρεαλισμό μιας απλής φωτογραφίας.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Hans Zimmer – “Genius” (From the NatGeo Series “Genius”)

    The Theory of Everything Soundtrack 01 – Cambridge, 1963

    01 Bear McCreary – Da Vinci’s Demons Main Title

    Chariots of Fire • Main Theme • Vangelis

    Bill Conti – Power

    Ghostbusters Theme

    Children-R. Miles

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Εφευρέσεις: 40 Επαναστατικές ιδέες
    Αθλητισμός: 40 Πρωταθλητές των Ολυμπιακών αγώνων
    Τίτλος πρωτοτύπου: Inventions: 40 idées révolutionnaires
    Sports: 40 champions olympiques
    Συγγραφέας: Ρομπέρ Πενς, Ζαν Μισέλ Μπιγιού
    Εικονογράφος: Λε Ντούο, Gonoh
    Εκδόσεις: Μίνωας, 2020
    Μετάφραση: Αριστέα Κομνηνέλλη
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αρετή Μπουκάλα
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 17,5 Χ 24,6
    ISBN: 978-618-02-1630-1
    978-618-02-1697-4

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular