More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΧρυσές ΛίστεςΧΛ-2022Ημερολόγιο εξερεύνησης 1: Η περιπέτεια ξεκινάει, του Κρίστοφ Ντίτερτ και Μπγερν Μπέρεντς

    Ημερολόγιο εξερεύνησης 1: Η περιπέτεια ξεκινάει, του Κρίστοφ Ντίτερτ και Μπγερν Μπέρεντς

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-13) – Διαδραστική λογοτεχνία μυστηρίου για παιδιά

    Ο λείος πάγος είναι παράδεισος για εκείνους που ξέρουν να χορεύουν.
    Φρήντριχ Νίτσε

    Ο πατέρας του εντεκάχρονου Λίας αγνοείται. Εξαφανίστηκε κάπου στα Ιμαλάια, σε μια εξερευνητική αποστολή, πρόλαβε όμως και έστειλε στον Λίας ένα ημερολόγιο εξερεύνησης, το οποίο είναι γεμάτο γρίφους και κατακερματισμένα στοιχεία. Αυτό θα αλλάξει τη ζωή του Λίας. Ο πατέρας του είναι ο διάσημος εξερευνητής Μπρους Χ. Μάιλστοουν, γνωστός για τα ντοκιμαντέρ του, και αγνοείται εδώ και έξι μήνες, στην προσπάθειά του να εντοπίσει μια χαμένη βουνίσια φυλή, η οποία είχε στην κατοχή της ένα φάρμακο που θεραπεύει όλες τις ασθένειες.

    “Πιστεύω πως συνέβη κάτι σοβαρό. Ο μπαμπάς δε θα εξαφανιζόταν χωρίς λόγο. Νομίζω πως κάποιος ήθελε να τον εξαφανίσει. Γιατί όμως; Το σίγουρο είναι ότι κανείς δεν πρέπει να μάθει για το ημερολόγιο. Εξάλλου το λέει ξεκάθαρα: εγώ πρέπει να βρω τον μπαμπά. Αυτή όμως είναι η μόνη σαφής πληροφορία εκεί μέσα”

    Μαζί με τον Μότζο και την Κούκι, ο Λίας δημιουργούν μια σούπερ ομάδα εξερευνητών που αναζητεί στα Ιμαλάια τι συνέβη στον πατέρα του Λίας που κανείς δεν ξέρει ότι είναι ο γιος του. Η περιπέτεια θα είναι φανταστική και το βλέμμα του Τάσι, του παράξενου αγοριού θα είναι πάνω τους ασταμάτητα.

    Το Ημερολόγιο Εξερεύνησης είναι μια εξαιρετική περιπέτεια μυστηρίου. Αλλά είναι συνήθιστη, αντισυμβατική και αυτό την αναβαθμίζει. Καταρχάς, ο πατέρας του Λίας έχει αφήσει το ημερολόγιο εξερεύνησής του το οποίο θα βρείτε κολλημένο στην τελευταία σελίδα της έκδοσης. Εκεί, ο αναγνώστης θα βρει κώδικες, γρίφους, αινίγματα, στοιχεία, χάρτες, σημάδια, τα οποία πρέπει να αποκωδικοποιήσει, να κόψει, να κολλήσει, να συνταιριάξει προκειμένου να προχωρήσει στην αναζήτηση του μεγάλου εξερευνητή Μπρους.

    Ο αναγνώστης δεν γίνεται μόνο δέκτης μιας ενδιαφέρουσας ιστορίας μυστηρίου, αλλά ουσιαστικά μετέχει στην εξέλιξή της, την καθορίζει, γίνεται μέλος της ομάδας εξερευνητών που αναζητεί τη λύση.

    Η σειρά (θα ακολουθήσουν και άλλα βιβλία) είναι μια ιδιαίτερα καλοφτιαγμένη πρόταση για όσους αγαπούν τα μυστήρια, τις εξερευνήσεις, τον συνδυασμό στοιχείων, τη διάδραση με το βιβλίο. Είναι καλοφτιαγμένη όχι μόνο για τα έξτρα και τη διάδραση που αναφέραμε αλλά για τον ρυθμό αφήγησης, για τους σπιρτόζικους διαλόγους, για το πνεύμα εξερεύνησης που τη διακρίνει, για τις στιγμές πρωτοτυπίας που έχει.

    Είναι ένα βιβλίο περιπέτειας και απόδρασης που θα χαρείτε.

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις

    Με μια ματιά

    • Το Ημερολόγιο Εξερεύνησης είναι μια εξαιρετική περιπέτεια μυστηρίου. Αλλά είναι συνήθιστη, αντισυμβατική και αυτό την αναβαθμίζει. Καταρχάς, ο πατέρας του Λίας έχει αφήσει το ημερολόγιο εξερεύνησής του το οποίο θα βρείτε κολλημένο στην τελευταία σελίδα της έκδοσης. Εκεί, ο αναγνώστης θα βρει κώδικες, γρίφους, αινίγματα, στοιχεία, χάρτες, σημάδια, τα οποία πρέπει να αποκωδικοποιήσει, να κόψει, να κολλήσει, να συνταιριάξει προκειμένου να προχωρήσει στην αναζήτηση του μεγάλου εξερευνητή Μπρους.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Exploration- Coraline Soundtrack

    John Barry – Robin And Marian ( 1976 ) The Ride To Sherwood , The Ride To Nottingham

    Dark Mystery Music – The Dusty Attic

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ημερολόγιο εξερεύνησης 1: Η περιπέτεια ξεκινάει
    Τίτλος πρωτοτύπου: Explorer Team, Das Abenteuer beginnt!
    Συγγραφέας: Christoph Dittert, Bjorn Berenz
    Εικονογράφος: Philipp Ach
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Ιούνιος 2021
    Μετάφραση: Μαρία Μαντή
    Διορθώσεις: Ιωάννα Ανδρέου
    Προσαρμ. εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 160
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2619-2

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular