More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά 2

    Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά 2

    Διαβάζεται σε 2- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-13) – Βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Σήμερα ζουν στον πλανήτη μας περίπου 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι, παρέα με αμέτρητα άλλα πλάσματα. Αν και εμείς ζούμε στην ξηρά, τα περισσότερα πλάσματα του κόσμου ζουν στον ωκεανό. Αυτό είναι κάπως λογικό, αν σκεφτούμε ότι πάνω από το μισό της Γης είναι ωκεανός- μόνο ένα μικρό κομμάτι είναι ξηρά στην πραγματικότητα, για αυτό έχουμε και το παρατσούκλι “γαλάζιος πλανήτης”.
    Από το βιβλίο.

    Νέο βιβλίο από την ομάδα/online κοινότητα «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ» που έχει εξαψήφιο αριθμό ακολούθων και προσπαθεί να προσελκύσει μικρούς και μεγάλους σε μια διαφορετική, πιο χαλαρή αλλά και πιο ευρεία προσέγγιση της γεωγραφίας.

    Περί τίνος πρόκειται

    Κρυπτόλεξα, ακροστιχίδες, σειραθέτηση ως προς κάποιο κριτήριο (π.χ. μέγεθος), σημαίες, αναγνώριση χώρας ή άλλου ορόσημου στον χάρτη ή με βάση κάποιο χαρακτηριστικό, συμπλήρωση λέξεων, δημιουργική έκφραση (π.χ. φτιάξε το δικό σου νησί), σωστό ή λάθος, σταυρόλεξα, αντιστοιχίσεις, αποκωδικοποιήσεις, κουίζ, ολοκλήρωσε το σχήμα, βρες το λάθος, λαβύρινθοι, top-5, αναγραμματισμοί, χρωματισμοί και μερικές ακόμα ασκήσεις και ζητούμενα περιλαμβάνονται στο βιβλίο.

    Κάπως έτσι ανακαλύπτεις ότι υπάρχουν μικρές και μεγάλες χώρες, ροζ λίμνες και κύματα που φωσφορίζουν, ένα νησί φτιαγμένο από σκουπίδια, τρεις φορές μεγαλύτερο από τη Γαλλία, το μέρος όπου πέφτουν οι περισσότεροι κεραυνοί στον πλανήτη, ότι τα γυαλιά ηλίου φτιάχτηκαν από τους Ινουίτ και τους Γιούπικ στον Βόρειο Πόλο, το κατόρθωμα του Μπρέντον Γκρίμσο που αγόρασε το 1962 ένα νησάκι προς δέκα χιλιάδες δολάρια και πολλές ακόμα όμορφες ιστορίες.

    Αλλά το σημαντικότερο είναι ότι τεστάρεις τις γνώσεις σου, τη φαντασία σου και ταξιδεύεις σε όλο τον πλανήτη με έναν έξυπνο τρόπο.

    Εστιάζοντας

    Μέσα από όλα αυτά τα διασκεδαστικά και καλοδομημένα ζητούμενα… μπορείς να μάθεις γεωγραφία επί της ουσίας παίζοντας και απολαμβάνοντας τον μεγάλο, όμορφο, παράξενο πλανήτη μας. Κάτι που λείπει από τα βιβλία γεωγραφίας που απλώνουν πολύ κείμενο, πολλές παραμέτρους και ελάχιστο ως καθόλου παιχνίδι και διασκέδαση. Και κάπου εκεί νομίζω ότι το παιχνίδι έχει λήξει με πέντε μηδέν από το ημίχρονο υπέρ του παρόντος βιβλίου.

    Το χιούμορ επίσης είναι μια έξοχη παράμετρος. Αυτό που σε κάνει να περνάς καλά, να παίζεις με τους φίλους σου, να ενώνει τη γνώση κάτω από ευχάριστα ερωτήματα.

    Μια τελευταία παράμετρος ενός βιβλίου γνώσεων είναι αν μπορείς να το βρεις εύκολα στο διαδίκτυο. Αν είναι γεμάτο γραμμικές πληροφορίες που με ένα κλικ τις βρίσκω στο google, γιατί να πάρω το βιβλίο; Και κάπως έτσι, αυτό καθώς και άλλα βιβλία γνώσεων υπερέχουν του διαδικτύου καθώς υπηρετούν ένα πρότζεκτ που υπερβαίνει τα διαδικτυακά κλικ και το σκρολάρισμα.

    Για αναγνώστες από 8 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Το παρασκήνιο δημιουργίας των βιβλίων είναι δημοσιοποιημένο:

    Τον Αύγουστο του 2019, εμφανίστηκε στο facebook μια σελίδα με τίτλο «Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ», στην οποία άρχισαν να ανεβαίνουν διαφόρων ειδών πληροφορίες για τον κόσμο μας, δοσμένες όμως με έναν πολύ φρέσκο και ιδιαίτερο τρόπο. Αν και η αρχική πρόβλεψη του δημιουργού της ήταν πως η απήχηση αυτού του εγχειρήματος θα περιοριζόταν σε ένα πολύ μικρό, ήδη «ψημένο» για τη γεωγραφία κοινό, προς έκπληξη όλων αριθμεί πλέον περίπου 300 χιλιάδες άτομα, καταφέρνοντας μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια να γίνει η πιο επιδραστική εκπαιδευτική κοινότητα του ελληνικού Ίντερνετ! Από τότε, έχουν δημιουργηθεί δεκάδες αντίστοιχες κοινότητες που υιοθέτησαν το επικοινωνιακό φορμάτ της Γεωγραφίας, ενώ χιλιάδες εκπαιδευτικοί και γονείς χρησιμοποιούν πλέον υλικό από τη σελίδα για τα παιδιά τους! Η κοινότητα αυτή δημιουργήθηκε από ένα άτομο που λατρεύει τη γνώση, αλλά σιχαίνεται τον παραδοσιακό τρόπο διδασκαλίας που σκοτώνει τη φιλοπεριέργεια αντί να την ενισχύει κι έχει βαλθεί με κάθε τρόπο να αντιστρέψει αυτή την κατάσταση. Γιατί αν δεν γνωρίζεις σχεδόν τίποτα για τον κόσμο, πώς γίνεται να τον αγαπήσεις και ν’ αρχίσεις να νοιάζεσαι;

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Styx – Boat on the river

    Δημήτρης Ζερβουδάκης – Το νησί της Φαντασίας

    Επτά ποτάμια- Ε. Αρβανιτάκη

    Los Colorados – Seven Nation Army

    Πάμε στη Χονολουλού

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ! Ακτίβιτι μπουκ για παιδιά 2
    Συγγραφέας: Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ!
    Εικονογράφος: Ναταλία Μαυρωτά
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάιος 2022
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Αθηναίου
    Σελιδοποίηση: Ναταλία Μαυρωτά
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-653-688-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular