More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο15-18+ ετώνΗ λέσχη ανάγνωσης και πατατόπιτας του Γκέρνζι, των Μέρι Ανν Σέφερ και...

    Η λέσχη ανάγνωσης και πατατόπιτας του Γκέρνζι, των Μέρι Ανν Σέφερ και Άννι Μπάροουζ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 14-15+ — Μυθιστόρημα για εφήβους+ 

    Η Μέρι Ανν Σέφερ και η ανιψιά της, Άννι Μπάροουζ, γράφουν το μυθιστόρημα που καθιέρωσε και τις δυο. Νούμερο ένα στα ευπώλητα και πολλά εκατομμύρια πωλήσεις. Στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Αίολος.

    Περί τίνος πρόκειται

    1946, Ιανουάριος. Η Τζούλιετ ξεκινά περιοδεία σε όλη την Αγγλία για να προωθήσει το τελευταίο της βιβλίο ως Ίζι Μπίκερσταφ. Στην πρώτη της επιστολή γράφει στον εκδότη της, τον Σίντνεϊ ότι θέλει να αποσύρει τον χαρακτήρα και να γράψει με το πραγματικό της όνομα.

    Κάποια στιγμή η Τζούλιετ, λαμβάνει ένα γράμμα από τον Ντόσι Άνταμς που μένει στο νησί Γκέρνζι, ο οποίος βρήκε το όνομά της γραμμένο στο εσωτερικό του εξωφύλλου ενός μεταχειρισμένου βιβλίου που αγόρασε με τίτλο Επιλεγμένα Δοκίμια του Έλία, το πραγματικό όνομα του οποίου είναι Τσαρλς Λαμπ. Και θέλει να μάθει περισσότερα γι’ αυτό τον συγγραφέα, ζητάει έτσι τη συνδρομή της Τζούλιετ. Μάλιστα ο Άνταμς είναι μέλος της Λέσχης Ανάγνωσης και Πατατόπιτας, μια λέσχη που ξεκίνησε ως κάλυψη για τους κατοίκους που παραβίαζαν την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη γερμανική κατοχή του Γκέρνσεϊ. Κάπως έτσι, η Τζούλιετ ξεκινά να αλληλογραφεί με πολλά μέλη της Εταιρίας.

    Το επιστολικό αυτό μυθιστόρημα είναι γραμμένο αποκλειστικά με επιστολές και μέσω αυτού του τρόπου εξελίσσει την πλοκή και τα γεγονότα, όπως αποτυπώνονται το 1946, στο νησί Γκέρνζι που βρίσκεται στο στενό της Μάγχης. Εκεί όπου πηγαίνει η Τζούλιετ Άστον αναζητώντας υλικό για το βιβλίο της. Υλικό το οποίο τελικά βρίσκει στους ίδιους τους κατοίκους του Γκέρνζι που της προσφέρουν ένα πλέγμα αξιών και εννοιών που τη συγκινούν. Οι φρικαλεότητες που υπέστησαν οι κάτοικοι αυτού του νησιού κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και ο τρόπος που κατόρθωσαν να ανταπεξέλθουν με γενναιότητα και οξυδέρκεια απέναντι στο κακό, διατηρώντας το ηθικό και την ηθική τους ακέραια, είναι παραπάνω από αξιέπαινα. Έτσι, έχουμε ένα πλήθος ιστοριών που συμπλέκονται αναπτύσσοντας την έννοια του αναστήματος των ανθρώπων όταν αυτοί απειλούνται ή όταν ξεχνούν τις εντολές που τους δίνονται και σώζουν τον “εχθρό”. Προσπαθώντας να κρατήσουν τη ζωή τους, να ανακτήσουν όσα χάνονται, οι άνθρωποι του νησιού γίνονται ένα σύμβολο ανθρωπιάς, αλληλεγγύης, θάρρους και αντίστασης απέναντι στον ζόφο. Παράλληλα, όλα αυτά τα γράμματα μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 1946 τρυπώνουν στις μικρές ιστορίες των ανθρώπων του Γκέρνζι.

    Το μυθιστόρημα των Μέρι Ανν Σέφερ και Άννι Μπάροουζ, Η Λέσχη Ανάγνωσης και Πατατόπιτας του Γκέρνζι, κατείχε για έντεκα εβδομάδες στην πρώτη θέση των ευπώλητων των Νιου Γιορκ Τάιμς και έγινε μπεστ σέλερ πουλώντας πάνω από 7,5 εκατομμύρια αντίτυπα, ενώ το 2018 γυρίστηκε σε ταινία που γνώρισε με μεγάλη επιτυχία.

    Η Σέφερ ταξίδεψε στην Αγγλία και έμαθε για τη γερμανική κατοχή στα νησιά της Μάγχης. Ερεύνησε για αρκετό καιρό αυτή την ιστορία και γοητεύτηκε τόσο που έγινε το υλικό της για αυτό το βιβλίο.

    Για αναγνώστες από 15 περίπου περίπου ετών.

    Εκδόσεις Αίολος.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Η λέσχη ανάγνωσης και πατατόπιτας του Γκέρνζι
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society

    Συγγραφέας:

    Mary Ann ShafferAnnie Barrows

    Εκδόσεις:

    Αίολος, 2023

    Μετάφραση:

    Αντουανέττα Καλλέγια

    Επιμέλεια:

    Μαρία Καρά

    Σελίδες:

    336

    Μέγεθος:

    14 X 21

    ISBN:

    978-960-521-344-2

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular