More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΗ Λία και το λιοντάρι, του Αλ Ροντέν

    Η Λία και το λιοντάρι, του Αλ Ροντέν

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 4-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    -Είσαι γενναίος, είπε η Λία
    -Κι εσύ, και αυτό είναι που μου αρέσει πιο πολύ σ΄εσένα, είπε το Λιοντάρι.

    Ο Al Rodin φτιάχνει από κείμενο και εικονογράφηση ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο για τη φιλία, τον φόβο, την κοινή επιθυμία για περιπέτεια, παρά τις διαφωνίες και τα… κατοικίδια.

    Περί τίνος πρόκειται

    Η Λία έψαχνε να βρει ένα κατοικίδιο που να μπορεί, σαν φιλαράκι της, να το παίρνει μαζί της στις περιπέτειές της. Την ίδια μέρα στο ίδιο λιβάδι, το Λιοντάρι έψαχνε κι εκείνο για ένα κατοικίδιο, για ένα φιλαράκι που θα το ακολουθούσε παντού. Ψάχνανε αλλού γι’ αλλού ο καθένας τους, θάμνους, μέλισσες, φυλλωσιές, πουλιά. Μέχρι που είδαν ο ένας τον άλλον. Διαφώνησαν ποιος θα είναι κατοικίδιο ποιανού, διαφώνησαν ποιανού περιπέτεια και όνειρα θα ζήσουν. Τρύπωσαν μέσα σε ένα πέρασμα με φύλλα. Μύρισε βροχή. Άρχισε να ρίχνει χαμό. Έτρεξαν άρον άρον. Η Λία κούρνιασε κοντά στο Λιοντάρι. Ο ένας έδινε κουράγιο στον άλλο. Και ήταν ωραία έτσι.

    Εστιάζοντας

    Πρωτότυπο αναμφίβολα να θέλει ένα λιοντάρι ένα κατοικίδιο και δη έναν άνθρωπο γι’ αυτή τη θέση. Η παράλληλη αναζήτησή τους με τη Λία είναι ατμοσφαιρική και έξυπνη, το αντάμωμά τους επεισοδιακό, με τα συμφέροντα να είναι αντικρουόμενα. Εκείνο που τους ενώνει είναι η κοινή επιθυμία για περιπέτεια, για ένα μαζί αδιαπραγμάτευτο που αντισταθμίζει τις αρχικές τους διαφωνίες και εν τέλει ο κοινός φόβος τους μπροστά σε όσα συμβαίνουν γύρω τους. Αυτό το μαζί είναι το αδιαμφισβήτητο, δονητικό επίκεντρο της φιλίας που χαρίζει την ομορφιά των στιγμών και συνθέτει ένα αδιαφανές προπέτασμα στον φόβο. Χαρά μοιρασμένη, διπλή χαρά, φόβος μοιρασμένος, μισός φόβος.

    Ο Al Rodin μετά το Little Echo ντεμπούτο του, επιστρέφει δύο χρόνια μετά με το An Adventure for Lia and the Lion, αυτή την απολαυστική ιστορία όπου οι δύο ήρωες, κορίτσι και λιοντάρι, έχουν κοινούς φόβους, κοινές αγωνίες, κοινές επιθυμίες, παρόμοιους τρόπους διεκδίκησης και υπεράσπισής τους. Μαζί με την χειροποίητης αίσθησης εικονογράφηση που πραγματικά αποτελεί μια δουλειά με άποψη, με εικαστικό στυλ, αυθεντική, που δεν αναπαράγει έναν κόσμο φωτογραφικά και κομπιουτερίστικα, αλλά τον προσεγγίζει με χιούμορ, με παιδικότητα, με την αμφιβολία και τη ρωγμή του παιδικού σχεδίου, αλλά και τη στιβαρότητα ενός καλλιτέχνη που δημιουργεί κάτι που απολαμβάνει πρώτα ο ίδιος, έχουμε μια ιστορία η οποία με κίνηση, θεατρικότητα και συναισθηματικό φορτίο τρυπώνει στον νου του αναγνώστη.

    Ο Al Rodin μας συστήθηκε ηχηρά.

    Για αναγνώστες από 3,5-4 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Η Λία και το λιοντάρι
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    An Adventure for Lia and the Lion

    Συγγραφέας:

    Al Rodin

    Εικονογράφος:

    Al Rodin

    Εκδόσεις:

    Παπαδόπουλος, Σεπτέμβριος 2023

    Μετάφραση:

    Αιμιλία Γιασεμή

    Επιμέλεια:

    Αγγελική Παπαγεωργίου

    Σελίδες:

    40

    Μέγεθος:

    26 Χ 30,5

    ISBN:

    978-960-484-869-0

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular