More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήELNIPLEX+Είπαμε και είπανΗ Μαρία Ρουσάκη μέσα από τα μάτια των φίλων της

    Η Μαρία Ρουσάκη μέσα από τα μάτια των φίλων της

    mariarousaki_featured

    Σαν επίλογο στο αφιέρωμά μας στη Μαρία Ρουσάκη, ζητήσαμε από φίλους της, συγγραφείς κι εκείνοι, να μιλήσουν για την ίδια. Διαβάζοντάς τι είπαν για εκείνη, θα αντιληφθείτε πως η Μαρία Ρουσάκη προλαβαίνει εκτός από συγγραφέας, μαμά τριών παιδιών και αρκετά ακόμα, να είναι και φίλη. Καλή φίλη.

    “Δε θα μιλήσω για τη Μαρία Ρουσάκη-Συγγραφέα: αυτό το κάνουν τα πολυάριθμα βιβλία της. Θα πω για τη Μαρία Ρουσάκη-Φίλη, έναν από τους πιο λαμπερούς ανθρώπους που έχω γνωρίσει. Και κυριολεκτώ: η Μαρία εκπέμπει το φως που έχει μέσα της. Κι αυτό το φως σε ζεσταίνει, και σε γλυκαίνει, και σε κάνει να ξεχνιέσαι κι όταν βρεθείς μαζί της «για ένα δίωρο καφεδάκι» να σηκώνεσαι από τον καναπέ μετά από ώρες (θυμάσαι Μαρία…). Την Παρασκευή έχουμε ραντεβού – ευτυχώς που δεν είναι εργάσιμη μέρα το Σάββατο…”
    Ιωάννα Μπουλντούμη, συγγραφέας

    “Τη Μαρία τη γνώρισα αρχικά ως συγγραφέα από το βιβλίο της: “Η Μέλπω η μοναδική”. Περνούσε ο καιρός και η βιβλιοθήκη μου γέμιζε με όλο και περισσότερους τίτλους. Με Σημίνες, με λεμονιές και τόσα άλλα. Την διάβαζα και την θαύμαζα. Όταν κάποια στιγμή, σε μια συνάντηση της SCBWI, μου δόθηκε η ευκαιρία να τη γνωρίσω, είχα φοβερό άγχος… Τώρα, τόσα χρόνια μετά, η Μαρία είναι κάτι περισσότερο από φίλη μου, κάτι περισσότερο από κολλητή μου. Είναι αδερφή μου.
    Αν είμαι λυπημένη είναι πάντα εκεί για μένα, έτοιμη να μου δώσει κουράγιο. Αν είμαι χαρούμενη, χαίρεται μαζί μου. Με ακούει, με συμβουλεύει.
    Η Μαρία, αυτό που ξέρει να κάνει πολύ καλά είναι να δίνει.
    Γι’ αυτό είναι τόσο καλή σύζυγος και μαμά, γι’ αυτό είναι τόσο πετυχημένη συγγραφέας.
    Χαίρομαι που υπάρχει στη ζωή μου, είμαι πραγματικά πολύ τυχερή.
    Εύχομαι η ζωή να της δίνει χαρές γιατί κι η Μαρία μόνο χαρές ξέρει να μοιράζει γύρω της.”
    Ιωάννα Μπαμπέτα, συγγραφέας

    “Η Μαρία είναι ένας πολύ ξεχωριστός άνθρωπος. Ζεστός, φιλικός και πρόθυμος πάντα να σε βοηθήσει. Ταλαντούχα συγγραφέας που σε εκπλήσσει κάθε φορά με τις ιδέες και τις ιστορίες της γιατί τολμάει και δοκιμάζεται σε καινούρια πράγματα… Χαμηλών τόνων άνθρωπος, αισιόδοξος, που σε κερδίζει από την πρώτη στιγμή.
    Της εύχομαι να είναι πάντα ευτυχισμένη και να μας χαρίζει μοναδικά βιβλία σαν την «Μέλπω», τις «Λεμονιές» και τόσα άλλα…”
    Βασίλης Κουτσιαρής, συγγραφέας

    Μαρία Ρουσάκη, το elniplex σε ευχαριστεί για την τιμή να είσαι εδώ.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular