More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ μύτη της θεάς: το πρώτο βιβλίο του Ντετέκτιβ Κλουζ που διαδραματίζεται...

    Η μύτη της θεάς: το πρώτο βιβλίο του Ντετέκτιβ Κλουζ που διαδραματίζεται στην Ελλάδα (+Book Secret)

    Η λογοτεχνία είναι ζωή είχε πει στη συνέντευξη που είχε δώσει στο ELNIPLEX τον Απρίλιο του 2016 ο Γίργκεν Μπανσέρους. Τέσσερα χρόνια αργότερα εκδίδεται το 28ο βιβλίο της σειράς, το οποίο για πρώτη φορά διαδραματίζεται στην Ελλάδα με αφορμή ένα περιστατικό που έζησε ο συγγραφέας κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη χώρα μας!

    Ο Γίργκεν Μπανσέρους μοιράστηκε στο ELNIPLEX τις σκέψεις του και το μικρό μυστικό για το βιβλίο Η μύτη της Θεάς το οποίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο:

    “Ο Κλουζ –στη Γερμανία ονομάζεται Kwiatkowski– ξεκίνησε το 1995. Κανείς δεν περίμενε ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία, ειδικά στην Ελλάδα. Όταν ήρθα για πρώτη φορά στη χώρα σας το 2014 με εξέπληξε πόσους μικρούς θαυμαστές είχε η σειρά. Και ο αριθμός αυξάνεται χρόνο με τον χρόνο. Εν τω μεταξύ πουθενά στον κόσμο ο μικρός ντετέκτιβ δεν είναι πιο επιτυχημένος από όσο στην Ελλάδα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο αποφάσισα να γράψω μια ιστορία που διαδραματίζεται στην Αθήνα. Είναι ένα δώρο για τα υπέροχα, ενθουσιώδη, δημιουργικά ελληνόπουλα και τους γονείς τους.

    Γιατί στην Αθήνα; Γιατί αυτή η ιστορία; Μια μέρα επισκέφτηκα την Ακρόπολη με την μεταφράστριά μου, Μαρία Αγγελίδου. Κατά τη διάρκεια της επιστροφής μας στο ξενοδοχείο μου στο Σύνταγμα, είδα τρεις τύπους να τρέχουν στην Πλάκα με μεγάλη ταχύτητα – ο ένας έτρεχε μπροστά και οι άλλοι δύο ξοπίσω του. Δεν ξέχασα ποτέ αυτήν την εικόνα η οποία αποτέλεσε και το έναυσμα για το βιβλίο “Η μύτη της Θεάς”. Παρεμπιπτόντως: ο τόπος του 30ου βιβλίου της σειράς, το οποίο ελπίζω να δημοσιευθεί του χρόνου, θα είναι η Κρήτη…”

    Αλλά ας πιάσουμε το νήμα της ιστορίας από την αρχή. Όλοι οι ντετέκτιβ του κόσμου ονειρεύονται μια φορά τουλάχιστον στη ζωή τους να δουλέψουν στο Λονδίνο, στο Παρίσι ή στη Νέα Υόρκη. Στους δρόμους αυτών των πόλεων το κακό παραμονεύει σε κάθε γωνιά. Να όμως που η τύχη τα έφερε με τέτοιο τρόπο ώστε ο Κλουζ να βρεθεί σε μια πόλη όπου δεν μπορεί να διαβάσει ούτε τις πινακίδες με τα ονόματα των δρόμων, στην Αθήνα. Και λέγοντας τύχη εννοούμε την τύχη της Όλγας, της κυρίας που διατηρεί το περίπτερο στη γειτονιά του Κλουζ και η οποία κέρδισε ένα τριήμερο ταξίδι στην Αθήνα για δύο άτομα.

    Με αυτόν τον τρόπο βρέθηκε ο Κλουζ στο αεροπλάνο να πετά μαζί με την Όλγα και την ανιψιά της, τη Μαρί για την Αθήνα. Η Μαρί είχε προκριθεί και θα έπαιρνε μέρος στη Διεθνή Ολυμπιάδα Χημείας η οποία συμπτωματικά θα γινόταν στην Αθήνα τις ίδιες μέρες που θα έκαναν εκεί η Όλγα με τον Κλουζ τις διακοπές τους.

    Το ταξιδάκι αναψυχής τελικά μετατράπηκε σε ένα κυνηγητό δυο μικρο-απατεώνων οι οποίοι έπεισαν έναν τουρίστα να αγοράσει τη μύτη του αγάλματος της Αθηνάς έναντι του ποσού των εκατό ευρώ. Ο Κλουζ γνωρίζεται με τον Ηρακλή, τον γιο του περιπτερά του κεντρικού περιπτέρου της πλατείας Συντάγματος ο οποίος έχοντας εργαστεί για χρόνια στη Γερμανία μιλάει άπταιστα γερμανικά. Ο Ηρακλής είχε εμπλέξει τον Κλουζ σε αυτή την υπόθεση καθώς είχε καταλάβει με ποιον τρόπο εξαπατούσαν τους τουρίστες οι δύο απατεώνες.

    Τα δύο αγόρια με τη βοήθεια της Μαρί καταφέρνουν να παγιδεύσουν τους απατεώνες δίνοντάς τους ένα καλό μάθημα! Ο Κλουζ μάλιστα, φεύγει από την Ελλάδα με μια ανοιχτή πρόσκληση να επισκεφτεί τον Ηρακλή στο εξοχικό του στην Κρήτη.

    Ότι αγαπάμε τον ντετέκτιβ Κλουζ είναι πλέον γνωστό! Αγαπάμε τον ιδεαλισμό, το χιούμορ του, τον τρόπο σκέψης του και τις ιδιαίτερες φιλίες που δημιουργεί. Απολαμβάνουμε το λιτό, καλογραμμένο κείμενο, το οποίο είναι επικεντρωμένο στην πλοκή της προς επίλυση υπόθεσης κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον ως την τελευταία σελίδα, το οποίο μάλιστα διατηρεί το ύφος του χάρη στη μεταφραστική ματιά της Μαρίας Αγγελίδου. Όταν όμως, έχουμε την τύχη να περιδιαβαίνουμε στα σοκάκια της Πλάκας, να επισκεπτόμαστε το Σύνταγμα και την Ακρόπολη και να ασχολούμαστε με θέματα αρχαιοκαπηλίας παρέα με τον πιο συμπαθητικό λιλιπούτειο ντετέκτιβ δεν μπορούμε παρά να είμαστε ενθουσιασμένοι!

    Ασφαλώς στα προτεινόμενα!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η μύτη της θεάς
    Συγγραφέας: Jurgen Banscherus
    Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ
    Σειρά : Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2020
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 13 Χ 20
    ISBN: 978-618-03-2303-0

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular