More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΗ πιο καλή απ' όλες τις γιαγιάδες, του Μάκη Τσίτα (εικ.: Κιάρα...

    Η πιο καλή απ’ όλες τις γιαγιάδες, του Μάκη Τσίτα (εικ.: Κιάρα Καραπελέζε)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 2+ (target 3-4) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Από τα όνειρα που ανάθρεψα το πιο πονετικό μου: να μη γερνάω μόνη.
    Κική Δημουλά

    Τυχερά όσα παιδιά έχουν γιαγιάδες και ποιο τυχερά όσα έχουν μια γιαγιά σαν τη δική της. Έτσι μας λέει. Παιδική χαρά και κούνια, τσίχλα από το ψιλικατζίδικο του Νίκου, ζαχαροπλαστική στο σπίτι της, μαζί της. Και της μαγειρεύει το αγαπημένο της φαγητό, μακαρόνια σε παραλλαγές δηλαδή, και κάνουν δουλειές μαζί και βγαίνουν στον κήπο της. Και βλέπουν φωτογραφίες στο άλμπουμ (όχι στα κινητά) και βλέπουν τη γιαγιά παιδί. Και ξαπλώνουν για μεσημεριανή σιέστα και έρχονται οι φίλες της γιαγιάς. Και διαβάζουν βιβλία. Και παίζουν επιτραπέζια. Και φτιάχνουν όμορφες στιγμές…

    Εκ πρώτης όψεως είναι μια απλή και τρυφερή ιστορία έκφρασης αγάπης και ανάδειξης της σχέσης εγγονής-γιαγιάς. Με λίγα λόγια, με στιγμές από αυτή τη σχέση που αποτυπώνονται λιτά, φωτογραφικά. Με υποδόριο χιούμορ και κείμενο που αλληλεπιδρά με την εικονογράφηση συμπληρώνοντας ή τροφοδοτώντας την εικόνα, βασικά χαρακτηριστικά και τα δύο του συγγραφέα.

    Κυρίως, διέκρινα ότι ο συγγραφέας αποτυπώνει μια γιαγιά αλλά και μια σχέση με την εγγονή έτσι όπως θα έπρεπε να είναι. Σχέση ουσιαστική, όπου ο ένας μπαίνει στον κόσμο του άλλου και τον σέβεται (η γιαγιά παίζει με τη μικρή, η μικρή κάθεται με τις φίλες της γιαγιάς και πίνει κακάο ενώ αυτές πίνουν καφέ και συζητούν), όχι οθόνες και τεχνολογίες, ένας κόσμος απλός στα υλικά του, με κήπο και λαχανικά, με επιτραπέζια, μα μαγειρέματα, με φωτογραφίες και αναπολήσεις. Με σωματική επαφή, με αγκαλιά, με ηρεμία, με χαμόγελο, με παρόν το ανθρώπινο μέτρο. Αυτό το πρότυπο γιαγιάς αναδεικνύει ο συγγραφέας και πράγματι είναι τυχερός όποιος το είχε ή το έχει. Αυτό ή κάτι σαν αυτό.

    Η εικονογράφηση της νεαρής Ιταλίδας Κιάρα Μαρία Καραπελέζε.

    Για αναγνώστες από 2-2,5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Με μια ματιά

    • Μια απλή και τρυφερή ιστορία έκφρασης αγάπης και ανάδειξης της σχέσης εγγονής-γιαγιάς. Με λίγα λόγια, με στιγμές από αυτή τη σχέση που αποτυπώνονται λιτά, φωτογραφικά. Με υποδόριο χιούμορ και κείμενο που αλληλεπιδρά με την εικονογράφηση συμπληρώνοντας ή τροφοδοτώντας την εικόνα, βασικά χαρακτηριστικά και τα δύο του συγγραφέα. Ο συγγραφέας αποτυπώνει μια γιαγιά αλλά και μια σχέση με την εγγονή έτσι όπως θα έπρεπε να είναι. Σχέση ουσιαστική, όπου ο ένας μπαίνει στον κόσμο του άλλου και τον σέβεται, με σωματική επαφή, με αγκαλιά,με χαμόγελο, με παρόν το ανθρώπινο μέτρο.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Η Γιαγιά

    Η Γιαγιά μας η καλή

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Η πιο καλή απ’ όλες τις γιαγιάδες
    Σειρά: Μπανάνα (2-4 ετών)
    Συγγραφέας: Μάκης Τσίτας
    Εικονογράφος: Κιάρα Καραπελέζε
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Νοέμβριος 2021
    Μακέτα: Τζίνα Γεωργίου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Άννα Μαράντη
    Σελιδοποίηση: Βάσω Βύρρα
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-3961-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular