More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤα παραμύθια του κλότσου και του μπάτσου (συλλογικό έργο)

    Τα παραμύθια του κλότσου και του μπάτσου (συλλογικό έργο)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-11) – Συλλογή εικονογραφημένων διηγημάτων για παιδιά

    Όλα ξεκίνησαν όταν η μετέπειτα εκδότρια αυτού του βιβλίου καλωσόρισε την Πρωταπριλιά ανακοινώνοντας σε φίλους και γνωστούς πως θα εκδώσει τα Παραμύθια του κλότσου και του μπάτσου, το έργο του αστυνομικού που τη σταμάτησε για να ελέγξει τα χαρτιά μετακίνησής της την περίοδο της πανδημίας, τότε που βιώσαμε όλοι έναν πρωτόγνωρο εγκλεισμό.
    Φαίη Κολοκυθά, υπεύθυνης έκδοσης του βιβλίου

    Αλήθεια λέει η Φαίη Κολοκυθά. Να έτσι ξεκίνησε:

    Δεν ήταν αστείο πρωταπριλιάτικο τελικά, όπως όλοι πίστεψαν, κάνοντας τη φάρσα ακόμα πιο επιτυχημένη. Έτσι, επτά διακεκριμένοι συγγραφείς και ισάριθμοι εικονογράφοι έδωσαν υπόσταση με λέξεις και εικόνες σε επτά σύντομα χιουμοριστικά διηγήματα… του κλότσου και του μπάτσου.

    Όπου τρύπωσαν η καθωσπρέπει πόλη Βαρδαλαμπούμπα και ο Γιάννης που λέει όλες τις παροιμίες και τα γνωμικά λάθος και όλοι τον έχουν του κλότσου και… εμ.. κάτι άλλο που μπερδεύει. Και μια γιαγιά σε μια στάση λεωφορείου που όλα τα μπερδεύει, από τους ιούς και τους υιούς μέχρι τις στάσεις και τις αποστάσεις. Και ένας πάλαι σκύλος συντροφιάς που μαζεύτηκε σε μια άλλη πολυκατοικία και ιστορίες καραντίνας μεταξύ αδέσποτων και δεσποζόμενων σκύλων και ανθρώπων. Και ένας γάμος στη Μικρή Ραχούλα μεταξύ του γιου του Ευθύμη που τον λέγανε χαϊδευτικά Κλότσο για τις κλωτσιές του και του δασκάλου του Μπάτσου. Και ένας σατανικός πλασιέ που εμφανίζεται κάθε Τετάρτη και βαράει τα κουδούνια και αρχίζει κάτι απίστευτες παρανοϊκές συμπεριφορές. Και ένας μυστηριώδης βιολιστής που παρακολουθείται από τον Μανίκα και τον Καραμπανίκα και μια ληστεία σε τράπεζα από κάποιον που είχε θήκη βιολιού. Και, τέλος, μια σχολική εργασία που ξυπνάει όνειρα για το μέλλον και το ποιος είναι πλούσιος, φτωχός και κανονικός.

    Ανατροπές, ευρηματικές ιστορίες, πολύ χιούμορ (ειδικά σε κάποιες ιστορίες γέλασα πολύ) και πολύτροπος χρήση της περίφημης λαϊκής έκφρασης “του κλότσου και του μπάτσου”. Επτά έξυπνα, όμορφα παραμύθια όπου το απροσδόκητο, το απρόβλεπτο, η υπέρβαση, η διαρκής μετάθεση του κέντρου βάρους, οι χαριτωμένοι ήρωες δίνουν μια αναγνωστική όαση με φόντο έναν από τους βίαιους “υγειονομικούς” εγκλεισμούς μας στα σπίτια μας.

    Οι εικονογραφήσεις η μία πιο αισθαντική από την άλλη μέσα στην γκριζόμαυρη αύρα της, καλλιτεχνάρες και ταλέντα βλέπεις∙ Βασίλης Κουτσογιάννης, Θανάσης Πέτρου, Αχιλλέας Ραζής, Ελένη Τσάμπρα, Κατερίνα Χαδουλού, Γεωργία Ζάχαρη, Mikkel Sommer.

    Για αναγνώστες από 7 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Ανατροπές, ευρηματικές ιστορίες, πολύ χιούμορ (ειδικά σε κάποιες ιστορίες γέλασα πολύ) και πολύτροπος χρήση της περίφημης λαϊκής έκφρασης “του κλότσου και του μπάτσου”. Επτά έξυπνα, όμορφα παραμύθια όπου το απροσδόκητο, το απρόβλεπτο, η υπέρβαση, η διαρκής μετάθεση του κέντρου βάρους, οι χαριτωμένοι ήρωες δίνουν μια αναγνωστική όαση με φόντο έναν από τους βίαιους “υγειονομικούς” εγκλεισμούς μας στα σπίτια μας.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Θα κάτσω σπίτι 2020

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τα παραμύθια του κλότσου και του μπάτσου
    Επιμέλεια συλλογής: Έλενα Πατάκη
    Συγγραφέας: Σπύρος Γιαννακόπουλος, Ελένη Δικαίου, Βαγγέλης Ηλιόπουλος, Μάνος Κοντολέων, Δημήτρης Μελικέρτης, Γιώργος Κ. Παναγιωτάκης, Μαρία Παπαγιάννη
    Εικονογράφος: Γεωργία Ζάχαρη, Βασίλης Κουτσογιάννης, Θανάσης Πέτρου, Αχιλλέας Ραζής, Ελένη Τσάμπρα, Κατερίνα Χαδουλού, Mikkel Sommer
    Εκδόσεις: Πατάκη, Νοέμβριος 2021
    Υπεύθυνη έκδοσης, σελιδοποίηση: Φαίη Κολοκυθά
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Κατερίνα Βασιλοπούλου
    Σελίδες: 104
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-9584-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular