More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΗ Τελεία, του Πίτερ Ρέινολντς σε νέα, αναθεωρημένη έκδοση από τις Εκδόσεις...

    Η Τελεία, του Πίτερ Ρέινολντς σε νέα, αναθεωρημένη έκδοση από τις Εκδόσεις Διόπτρα

    Είναι απίστευτο ότι μια ιδέα που ξεκίνησε στο δικό μου μυαλό περπατώντας στους δρόμους της Βοστώνης μπόρεσε να κάνει τον γύρο του κόσμου!“, έλεγε ο Peter H. Reynolds στη συνέντευξή του στο ELNIPLEX για το βιβλίο του “Η Τελεία“.

    Αυτή η θρυλική “Τελεία“, ένα από τα καλύτερα βιβλία για παιδιά όλων των εποχών παγκοσμίως, κυκλοφορεί από σήμερα σε νέα, αναθεωρημένη έκδοση από τις Εκδόσεις Διόπτρα, σε μετάφραση της Άννας Παπασταύρου.

    Η αγαπημένη The Dot όλων των παιδιών εκδόθηκε το 2003 από τον εκδότη Candlewick Press και το 2004 ήρθε στην Ελλάδα από τις Εκδόσεις Αίσωπος, που τότε έφερναν μερικά από τα καλύτερα βιβλία.

    Είκοσι χρόνια μετά, τα δικαιώματα πέρασαν στη Διόπτρα που εξασφάλισε ένα από τα πιο αγαπημένα βιβλία παιδιών, εκπαιδευτικών, βιβλιοθηκονόμων και γονιών.

    Η Τελεία έχει προσαρμοστεί σε ταινία κινουμένων σχεδίων μικρού μήκους ήδη από το καλοκαίρι του 2004 και μάλιστα έλαβε το μετάλλιο Carnegie 2005 για την αριστεία σε βίντεο για παιδιά. Στο ELNIPLEX κάθε χρόνο θυμίζουμε και συμμετέχουμε στη γιορτή της Παγκόσμιας Ημέρας Τελείας στις 15 Σεπτεμβρίου. Το ελάχιστο σημείο τέχνης και δημιουργίας είναι η εκκίνησή μας με τα παιδιά κάθε σχολικό έτος.

    “Ήταν μια ευχάριστη έκπληξη για μένα”, λέει ο Ρέινολντς στο ELNIPLEX, “το γεγονός ότι η ιστορία μου έγινε διεθνής. Έγραψα την ιστορία απευθυνόμενος σε  όλες τις ηλικίες γιατί συνειδητοποίησα ότι πολλοί άνθρωποι χρειάζονται ενθάρρυνση ώστε να είστε πιο γενναίοι-να μοιραστούν «τη φωνή τους». Ήθελα να βοηθήσω ώστε οι άνθρωποι να διαχειριστούν τα αρνητικά τους συναισθήματα τα οποία εκφράζονται με δηλώσεις του τύπου «Δεν μπορώ να σχεδιάσω. Είμαι άσχετος/η. Δεν υπάρχει  ελπίδα». Πολλοί άνθρωποι παρατάνε τα μολύβια τους περίπου στην ηλικία των 11 ή 12 ετών. Τι κρίμα να μην συνεχίζουν! Τόσο ανθρώπινο δυναμικό αναξιοποίητο. Ήθελα να δημιουργήσω ένα βιβλίο ώστε να απελευθερωθούν αυτές οι δυνατότητες. Ο κόσμος χρειάζεται τη δημιουργική σκέψη τώρα περισσότερο από ποτέ… Το γεγονός ότι τα μηνύματά μου επικοινωνήθηκαν σε τόσο πολλές χώρες ήταν ένα υπέροχο όνειρο που έγινε πραγματικότητα! Με χαροποιεί το γεγονός ότι  οι εκπαιδευτικοί έχουν βρει τόσες πολλές διασυνδέσεις με το αναλυτικό τους πρόγραμμα σπουδών και ότι τα βιβλία μου υποστηρίζουν παράλληλα τις νέες προσπάθειες να βοηθηθούν τα παιδιά ως προς την κοινωνικο-συναισθηματική τους ευημερία”.

    Βρείτε το βιβλίο στις Εκδόσεις Διόπτρα πατώντας εδώ.

    ISBN: 978-618-220-464-1
    Ξενόγλωσσος Τίτλος: The dot
    Μετάφραση: Άννα Παπασταύρου
    Εικονογράφος: Peter H. Reynolds
    Ημερομηνία έκδοσης: 24/01/2024
    Αριθμός σελίδων: 40
    Μέγεθος: 20,5 x 19,0
    Ηλικίες: 4+

    RELATED ARTICLES

    Most Popular