More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΗ ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ- Το χαμένο βιβλίο

    Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ- Το χαμένο βιβλίο

    Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ – Το χαμένο βιβλίο.
    Ένας τίτλος  παράξενος και αινιγματικός που αμέσως σε κάνει να αναρωτηθείς.
    Θα έχει δράκους, ιππότες, μήπως πειρατές, εξωγήινους, νεράιδες, παράξενα ζώα, μάγους;
    Θα περιγράφει μια άλλη εποχή, το μέλλον ή το παρόν;
    Μήπως τελικά να είναι κάποια ιστορία που ήδη ξέρω;
    Και φυσικά πoιο βιβλίο έχει χαθεί;

    Δυο αδέλφια με την βοήθεια της αγαπημένης τους θείας και την καθοδήγηση του συγγραφέα ‘Εντουαρντ Μπέρι  θα προσπαθήσουν να λύσουν το μυστήριο.

    Η Άλμπα και ο Ντιέγκο έτρεχαν στους δρόμους της Βαρκελώνης, με τα σακίδια να χτυπούν στους ώμους τους, σαν ιππότες του Μεσαίωνα. Η αλήθεια είναι ότι αυτόν τον κόσμο φαντάζονταν, έναν κόσμο με ιππότες, πανοπλίες, μάγους, γίγαντες, νεράιδες και φυσικά δράκους…

    «Άντε Άλμπα, βιάσου… Η θεία Μπέα μας περιμένει. Το βιβλίο κυκλοφορεί σήμερα…»

    Το βιβλίο για το οποίο μιλούσαν δεν ήταν ένα οποιοδήποτε βιβλίο. Ήταν ένα βιβλίο που ήθελαν σαν τρελοί να διαβάσουν, και όχι μόνο εκείνοι, αλλά εκατομμύρια παιδιά σε όλο τον κόσμο. Υπήρχε ένα μυστήριο γύρω του. Σχεδόν κανείς δεν γνώριζε την πλοκή και τους χαρακτήρες και ελάχιστοι είχαν το προνόμιο να το έχουν διαβάσει…
    Αναφορές στο βιβλίο γίνονταν στις ειδήσεις, σε αφίσες, στην τηλεόραση, παντού. Επρόκειτο για την ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ !

    Τουλάχιστον έτσι το είχε αποκαλέσει ο Λέο Γκούτενμπεργκ, ο διάσημος κριτικός λογοτεχνίας.
    Η θεία τους η Μπέα τους είχε υποσχεθεί το πρώτο αντίτυπο που θα έφτανε στο βιβλιοπωλείο της. Ξάφνου η Άλμπα συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να θυμηθεί τον τίτλο του βιβλίου. Ούτε όμως και ο αδελφός της, ούτε κανένας άλλος. Φτάνοντας στο βιβλιοπωλείο ανακαλύπτουν πως το βιβλίο έχει αποσυρθεί. Ο τίτλος του δεν υπάρχει και οι σελίδες του είναι κενές. Στην αρχή πιστεύουν πως κάποιο τυπογραφικό λάθος έχει γίνει αλλά η θεία τους ενημερώνει πως αυτό συμβαίνει σε όλα τα αντίτυπα. Η ίδια η ιστορία είχε εξαφανιστεί. Η υπόθεση ήταν εξαιρετικά μυστηριώδης.

    «Τι έπαθε το βιβλίο;
    Γιατί δεν έχει λέξεις;
    Είναι φάρσα, ατύχημα;
    Κάποιος τις έκλεψε;»

    Την ίδια ώρα μερικά πολύ παράξενα πράγματα συμβαίνουν σε κάποιες άλλες από τις καλύτερες ιστορίες που γράφτηκαν ποτέ (ή μήπως νομίζεις ότι ο Κάπτεν Χουκ είχε πάντα μαζί του ένα πιστόλι λέιζερ;).
    Η Άλμπα και ο Ντιέγκο αποφασίζουν να ερευνήσουν το θέμα και σύντομα βυθίζονται σε μια συναρπαστική περιπέτεια. Καταλήγουν να πολεμούν στο πλευρό του ίδιου του Πίτερ Παν!

    «Σε όλους μας συμβαίνουν παράξενα πράγματα στη διάρκεια της ζωής μας».
    Πίτερ Παν, James M. Barrie, 1911.

    O James M. Barrie είχε απόλυτο δίκιο. Αλλά που να φανταστεί πως αρκετά χρόνια αργότερα κάτι παράξενο θα συμβεί στην ίδια του την ιστορία, σε ένα από τα κλασικά αριστουργήματα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας… τον Πήτερ Παν.

    Πριν από μερικά χρόνια με την άνθηση της τεχνολογίας, της ηλεκτρονικής ενημέρωσης και των διαδικτυακών βιβλίων φαινόταν πως το πραγματικά βιβλία  – αυτά που σε κάνουν να ταξιδεύεις, να ονειρεύεσαι, αυτά που αναδύουν μια μοναδική μυρωδιά χαρτιού και μελάνης, αυτά που κρύβουν στις σελίδες τους αμύθητους θησαυρούς, αυτά που αποτελούν μια αστείρευτη πηγή γνώσης – έχαναν έδαφος. Το παρήγορο είναι πως υπάρχουν και άνθρωποι που συνειδητοποιούν την αξία τους και αναζητούν πάντα τα μαγικά αυτά αντικείμενα.

    Ο Eduardo Jáuregui  και ο Pierdomenico Baccalario που κρύβονται πίσω από το ψευδώνυμο Έντουαρτ Μπέρι στην προσπάθειά τους να φέρουν σε επαφή τους νέους αναγνώστες με την κλασσική παιδική λογοτεχνία δημιουργούν μια σειρά 12 βιβλίων ( Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ ) η οποία αποτελείται από διασκευές γνωστών έργων της παγκόσμιας λογοτεχνίας (Πήτερ Παν, Η Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, Οι Τρεις Σωματοφύλακες, Δον Κιχώτης, Το νησί του θησαυρού κ.α ).

    Το χαμένο βιβλίο είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς και παρουσιάζει μια ιδιαίτερη διασκευή του κλασικού Πήτερ Παν χωρίς να παρεμβαίνει στην αρχική ιστορία, στα νοήματα και τις αξίες της. Η ιστορία εξελίσσεται σε δυο κόσμους που αλληλεπιδρούν και επηρεάζουν ο ένας τον άλλο, πασπαλισμένους με λίγη από τη μαγεία του  Χάρι Πότερ, τη γοητεία του James Bond και την τεχνολογία του Matrix.
    Δράση, γρήγορη ροή, διάλογοι και φυσικά τα σκίτσα του Stefano Turconi συνθέτουν ένα υπέροχο βιβλίο, μια μεγάλη περιπέτεια για τους αναγνώστες όλων των ηλικιών. Γι αυτούς που θέλουν να γνωρίσουν την κλασική λογοτεχνία με έναν διαφορετικό και πρωτότυπο τρόπο.

    «Η σειρά είναι ένας φόρος τιμής σε αυτές τις αθάνατες ιστορίες, οι οποίες έχουν κάνει γενιές και γενιές να ονειρευτούν»,
    Eduardo Jáuregui  

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το χαμένο βιβλίο
    Τίτλος σειράς: Η ωραιότερη ιστορία που γράφτηκε ποτέ
    Συγγραφέας: Εντουάρντο Χάουρεγκι, Πιερντομένικο Μπακαλάριο(μαζί αποτελούν τον Εντουάρντ Μπέρι)
    Εικονογράφηση: Στέφανο Τουρκόνι
    Μετάφραση: Κλεοπάτρα Ελαιοτριβιάρη
    Εκδόσεις: Mεταιχμιο Δεκέμβριος, 2016
    Επιμέλεια έκδοσης: Θοδωρής Τσώλης
    Προσαρμογή εξωφ.: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 200
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-0685-9

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular