More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΙνδία, Ουκρανία, Ταϊβάν και Neil Packer στο επίκεντρο της Έκθεσης της Μπολόνια

    Ινδία, Ουκρανία, Ταϊβάν και Neil Packer στο επίκεντρο της Έκθεσης της Μπολόνια

    Η Διεθνής Έκθεση της Μπολόνια (8 έως 11 Απριλίου) πλησιάζει και το πρόγραμμα Bologna Book Plus περιλαμβάνει έμφαση στην κεντρική τιμώμενη χώρα, στην Ινδία, που διαδέχεται την τιμώμενη του 2023, Ελλάδα, στην Ουκρανία, στην Ταϊβάν και στον Βρετανό Neil Packer, νικητή του βραβείου Bologna Ragazzi το 2021, εικονογράφου σημαντικών βιβλίων όπως τα εξώφυλλα στο Εκατό χρόνια μοναξιά του Γ. Μ. Μάρκες, Το όνομα του Ρόδου του Ο. Έκο και άλλα.

    Η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια έχει φέτος τρεις βασικούς πυλώνες που στέκονται ο ένας πλάι στον άλλον, αλληλεπιδρώντας.

    – Είναι η κύρια έκθεση παιδικού βιβλίου με επικεφαλής την Elena Pasoli
    – Είναι το γενικό πρόγραμμα συνεδρίων που ονομάζεται Bologna Book Plus (BBPlus) με επικεφαλής τον Jacks Thomas, το οποίο αποτελεί επέκταση της επωνυμίας της Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου της Μπολόνια αφιερωμένη στις εκδόσεις γενικού εμπορίου. Διοργανώνεται σε συνεργασία με την Associazione Italiana Editori, την Ένωση Ιταλών Εκδοτών.
    – Και είναι η Εμπορική Έκθεση Αδειοδότησης της Μπολόνια, με επικεφαλής τη Rosella Arena

    Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν για τέταρτη συνεχή χρονιά στο Bologna Book Plus εκθεσιακό χώρο, εκπαιδευτική εκδήλωση για το ρόλο του λογοτεχνικού πράκτορα, τα δικαιώματα, την αυτοέκδοση, καθώς και μια έκθεση για τις διεθνείς εκδόσεις των εξωφύλλων του Orwell’s 1984, αλλά και μια έκθεση τα καλύτερα καλύμματα βιβλίων (Jackets). 

    Η συνεργασία με την αγορά του Ινδικού Βιβλίου διοργανώνεται σε συνεργασία με το National Book Trust of India, τον οργανισμό που τον Φεβρουάριο που μας πέρασε διοργάνωσε στο Νέο Δελχί την 51η Παγκόσμια Έκθεση Βιβλίου. Η Ινδία θα προσπαθήσει να αναδείξει τη δική της δυναμική αγορά, με αρκετούς παρόντες εκδότες και δημιουργούς που προσδοκούν σε συναντήσεις που θα δώσουν ώθηση στην όχι και τόσο διαδεδομένη παραγωγή της χώρας του σε άλλες γλώσσες.

    Επίσης, το Bologna Book Plus έχει προγραμματίσει μια έκθεση εικονογράφησης και σχεδίου από την Ουκρανία, ενώ κεντρική θέση θα έχει και η Ταϊβάν που τελευταία κάνει σημαντικά βήματα στον χώρο. Η πρόσφατη Διεθνής Έκθεση Βιβλίου της Ταϊπέι είχε την τιμή να δεχθεί την επίσκεψη του προέδρου της χώρας, Tsai Ing-wen.

    Το ELNIPLEX θα καλύψει τη φετινή Έκθεση της Μπολόνια με ρεπορτάζ.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular