More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΚαληνύχτα σας κύριε Γκουγκλ, του Γιώργου Κατσέλη (εικ.: Στάθης Πετρόπουλος)

    Καληνύχτα σας κύριε Γκουγκλ, του Γιώργου Κατσέλη (εικ.: Στάθης Πετρόπουλος)

    Χώρα της φαντασίας. Ή χώρα της φαντασίας. Όλοι ήθελαν να την επισκεφθούν, να γνωρίσουν τον μοναδικό κάτοικό της, τον κύριο Γκουγκλ. Ένα κρύο, χειμωνιάτικο βράδυ, ο μικρός Ιάσονας βρήκε τρόπο να γλιστρήσει κρυφά στη σοφίτα του σπιτιού όπου ήταν το γραφείο του πατέρα του. Άνοιξε τον υπολογιστή και ξεκίνησε το μαγικό του ταξίδι προς την παράξενη αυτή χώρα που όλοι ήθελαν να πάνε. Γιατί; Γιατί εκεί κάθε σου επιθυμία γίνεται πραγματικότητα, η ζωή εκεί δεν είναι σαν την καθημερινότητα. Γιατί εκεί ταξιδεύεις όσο θέλεις, όπου θέλεις και κοιτάζεις ο,τι θέλεις.

    Ο Ιάσονας, με τη βοήθεια του Κλικ του ποντικού και της πάπιας Πατ, γνωρίζει τον μυστήριο κύριο Γκουγκλ, που διαρκώς εφευρίσκει, αναζητά το νέο, το καινοτόμο και παρότι μοναδικός κάτοικος της χώρας, δε νιώθει μοναξιά. Ο Ιάσονας θα ταξιδέψει στην πόλη των παράξενων παιχνιδιών. Όμως, η συναρπαστική περίηγηση θα διακοπεί από τον λόρδο Τρέλγιν που απαγάγει τον κύριο Γκουγκλ και τον κρατάει αιχμάλωτο στον τρομακτικό πύργο του. Κι όχι μόνο αυτό αλλά σκοπεύει να τον κλωνοποιήσει φτιάχνοντας έναν νέο, πειήνιο κύριο Γκουγκλ που θα εκτελεί τις παράξενες εντολές του.

    Ποιος είναι ο ρόλος του ξάδερφου του κύριου Γκουγκλ, κύριου Γιάχου; Τι θα συμβεί στη Χώρα των Χαμένων Φωνηέντων; Θα ταταφέρει ο κύριος Γκουγκλ να δραπετεύσει από τον πύργο και τα πειράματα του λόρδου Τρέλγιν;

    Το “Καληνύχτα σας, κύριε Γκουγκλ” εγκαινιάζει την Μπλε Σειρά των εκδόσεων Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Ο Γιώργος Κατσέλης δημιουργεί μια ιστορία με πολλούς ξεκάθαρους παραλληλισμούς για την μαγεία της διαδικτυακής περιήγησης, την κατάχρησή της, τις δυνατότητες που σου προσφέρει αλλά και τους κινδύνους που προκύπτουν αν αντιμετωπίσεις αυτόν τον κόσμο ελαφρά τη καρδία.

    Η Χώρα των Χαμένων Φωνηέντων δίνει στο παιδί-αναγνώστη έναν γνήσιο προβληματισμό για τα καλπάζοντα greeklish, τις συνεχείς συντομογραφίες, την αλόγιστη χρήση λέξεων που μοιάζουν με μόδα αλλά αποτελούν ουσιαστικά ένα τίποτα, καθώς στην απουσία αυτών φωνών, η επικοινωνία μεταξύ μας θα ήταν σχεδόν αδύνατη.

    Το τελευταίο κεφάλαιο υμνεί τις ομορφιές της ζωής πέρα από την τεχνολογία χωρίς να στιγματίζει τα πολλαπλά οφέλη της στην ανθρώπινη δραστηριότητα.

    Ενδιαφέρον και πάντα επίκαιρο το θέμα της χρήσης της τεχνολογίας. Από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Καληνύχτα σας, κύριε Γκουγκλ
    Συγγραφέας: Γιώργος Κατσέλης
    Εικονογράφηση: Στάθης Πετρόπουλος
    Εκδόσεις: Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Ιούνιος 2016
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Βασίλης Καραδήμας
    Τεχνική επιμέλεια: Κωνσταντίνος Γκότσης
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 14,5 Χ 21
    ISBN: 978–618–5151-18-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular