More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΚεραυνοί αστραπές και τρελά πουλιά, του Γίργκεν Μπανσέρους

    Κεραυνοί αστραπές και τρελά πουλιά, του Γίργκεν Μπανσέρους

    Ένας ντετέκτιβ που του αρέσει πολύ η δουλειά του, δεν χρειάζεται να προσσληφθεί από κάποιον για να εξιχνιάσει μια υπόθεση. Αυτό συνέβη στη συγκεκριμένη ιστορία του Κλουζ. Μια καλοκαιρινή μπόρα θα σταθεί αφορμή για μια μεγάλη περιπέτεια. Ο Κλουζ λοιπόν, ενώ απολαμβάνει το μπάνιο του στην ανοιχτή πισίνα, ακούει το έκτακτο δελτίο για τη ραγδαία και άμεση επιδείνωση του καιρού. Δεν προλαβαίνει όμως να γυρίσει σπίτι. Η μπόρα τον βρίσκει στο δρόμο και ο Κλουζ βρίσκει καταφύγιο στο κλειστό περίπτερο της φίλης του Όλγας. Από εκεί παρακολουθεί όλες τον κόσμο που κινείται γρήγορα για να προφυλαχθεί.
    Το έμπειρο μάτι του Κλουζ εντοπίζει γρήγορα τρία παιδιά, δύο αγόρια κι  ένα κορίτσι που φαίρονται ύποπτα. Τα αγόρια μπαινοβγαίνουν στις πολυκατοικίες, ενώ το κορίτσι στέκεται απέξω σα να φιλάει τσίλιες, καθυστερώντας μάλιστα τους ενοίκους να μπουν στα σπίτια τους. Ο Κλουζ αφού δανείζεται ένα κρόνος από έναν μοτοσυκλετιστή για να προστατεύσει το κεφάλι του από το χαλάζι και τις πτώσεις αντικείμένων, αρχίζει την παρακολούθηση. Οι προσπάθειες τοου να ανακαλύψει τι σκαρώνουν, γιατί ε’ιναι βέβαιο ότι κάτι σκαρώνουν, αποβαίνυν άκαρπες. Σίγουρα δεν κλέβουν… Σίγουρα ο δαιμόνιος Κλουζ με την εξυπνάδα, την επιμονή του και τις αχτύπητες τσίχλες του θα καταφέρει να λύσει το μυστήριο. Τον τρόπο θα τον μάθαιτε διαβάζοντας το βιβλίο. Στο συγκεκριμένο βιβλίο μάλιστα,ο Κλουζ εκσυγχρονίζεται κιόλας καθώς ανακαλύπτει την αξίας του κινητού τηλεφώνου για τη δουλειά του.
    Άλλη μια ολοκαίνουρια ιστορία του πολυαγαπημένου, βραβευμένου Κλουζ βρίσκεται στα ράφια των βιβλιοπωλείων από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η ιστορία είναι ευκολοδιάβαστη και η πλοκή ενδιαφέρουσα. Οι περιγραφές μολονότι είναι αναλυτικές δεν κουράζουν καθόλου. Αντιθέτως δημιουργούν μια σχεδόν κινηματογραφική ατμόσφαιρα ταινίας μυστηρίου που παρασύρει τον αναγνώστη να διαβάσει την ιστορία απνευστί.
    Ο ντετέκτιβ Κλουζ λοιπόν, δε λέει μεγαλώσει αλλά η σειρά των βιβλίων του πληθαίνει συνεχώς! Στο βιβλίο αυτό οι αναγνώστε σκανάρωντας τον κωδικό του βιβλίου με το smart phone ή το tablet μπορούν να ακούσουν και το τραγούδι του Κλουζ. Για να πάρετε μια γευσή πατήστε εδώ  

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ- Κεραυνοί, αστραπές και τρελά πουλιά
    Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους
    Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
    Εκδόσεις: Μάρτιος 2016
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-0423-7

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular