More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι μπότες του μαραμπού, του Γίργκεν Μπανσέρους

    Οι μπότες του μαραμπού, του Γίργκεν Μπανσέρους

    Ο Κλουζ είναι ντετέκτιβ. Αυτό σημαίνει ότι είναι παιδί της δράσης . Δεν σπαταλάει το χρόνο του στο «χαζοκούτι». Εκτός από τις τσίχλες Καρπεντερ, λατρεύει τον κινηματογράφο. Η περιπέτεια που θα ζήσουμε σε αυτό το βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους σχετίζεται με τα γυρίσματα της νέας ταινίας της κινηματογραφικής εταιρείας Φίλμλαντ.
    Ο παράξενος παραγωγός που φοράει μόνο καουμπόικες μπότες,προσλαμβάνει τον Κλουζ προκειμένου να εξιχνιάσει τα περίεργα περιστατικά που συμβαίνουν στα στούντιο κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων και καθυστερούν την ολοκλήρωση της ταινίας. Ο Κλουζ όχι μόνο καταφέρνει να λύσει το μυστήριο αλλά προσλαμβάνεται και ως ειδικός σύμβουλος για την καινούρια ταινία μυστηρίου της εταιρίας! Είναι αν δεν κάνουμε λάθος, η πρώτη φορά που ο Κλουζ αμείβεται με χρήματα κι όχι με τις αγαπημένες του τσίχλες.
    Πρόκειται για μια καλοδουλεμένη αστυνομική ιστορία, με αρκετή αγωνία. Κορυφαία είναι κατά τη γνώμη μας η στιγμή της απαγωγής του Κλουζ αλλά και η ευρηματική απόδρασή του, χρησιμοποιώντας τα σπηρούνια από τις μπότες του εκκεντρικού παραγωγού. Η σχεδόν μητρική σχέση του με την πενηντάχρονη Όλγα είναι συγκινητική. Την αποκαλεί φίλη του αλλά μάλλον υποκαθιστά τη μητέρα του όταν αυτή απουσιάζει. Ιδιαίτερο είναι και το τέλος της ιστορίας, έξι μήνες αργότερα, που βρίσκει τον Κλουζ μαζί με τη μητέρα του και την Όλγα καθισμένους στον μεγαλύτερο κινηματογράφο της χώρας για την επίσημη πρεμιέρα της επίμαχης ταινίας. Στους τίτλους του τέλους, όταν όλοι οι θεατές είχαν ήδη σηκωθεί κι έβγαιναν από την αίθουσα ξάφνου στην οθόνη εμφανίστηκε με μεγάλα γράμματα, το όνομα του Κλουζ ως ειδικού συμβούλου. Ο Κλουζ αντιμετωπίζει αυτή την ιδιαίτερη στιγμή με περηφάνια αλλά και σεμνότητα. Προσθέτει ότι από τότε η μαμά του έπαψε ν’ ανησυχεί και πιστεύει πως κάτι θα καταφέρει κι αυτός στη ζωή του. Η Όλγα πάλι είναι σίγουρη πως θα καταλήξει στο Χόλιγουντ.

    Το αναγνωρίσιμο ύφος και η πρωτοπρόσωπη αφήγηση χαρακτηρίζουν και αυτό το βιβλίο του Γίργκεν Μπανσέρους, το οποίο μόλις κυκλοφόρησε στην Ελλάδα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Η ζωντάνια και η αμεσότητα οφείλονται φυσικά και στη μετάφραση της Μαρίας Αγγελίδου αλλά και την χιουμοριστική εικονογράφηση του Ραλφ Μπούτσκοβ.
    Το βιβλίο ανήκει στην αστυνομική σειρά που τιμήθηκε το 2006 με το βραβείο   Hansjörg-Martin-Preis   το σημαντικότερο γερμανικό βραβείο για συγγραφείς παιδικών και νεναικών αστυνομικών βιβλίων. Έχει μεταφραστεί σε 14 γλώσσες κι έχει πουλήσει πάνω από 1.000.000 αντίτυπα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ- Οι μπότες του Μαραμπού 
    Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους
    Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2011
    Σελίδες: 92
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-0249-3

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular