More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΚουνέλι & Αλεπού: Φίλοι πάντα και παντού, της Μπεθ Φέρι (εικ.: Γκέργκεϊ...

    Κουνέλι & Αλεπού: Φίλοι πάντα και παντού, της Μπεθ Φέρι (εικ.: Γκέργκεϊ Ντούντας)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 6+ (target 7-10) – Graphic Novel

    Μικροπληροφορία: Το δεύτερο βιβλίο της σειράς με τίτλο “Κουνέλι & Αλεπού – Ταξίδια με τον νου” αναμένεται στις 14 Οκτωβρίου 2021.

    Τι κοινό έχουν οι ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ, το ΕΛΟΣ και οι ΕΛΠΙΔΕΣ; Αρχίζουν από το γράμμα Ε κι αποτελούν την αφορμή για μια από τις πέντε ιστορίες ενός βιβλίου με ήρωες δυο φαινομενικά αταίριαστους τύπους, μια αλεπού κι ένα κουνέλι. Η συγγραφέας Μπεθ Φέρι, την οποία γνωρίσαμε από το βιβλίο της το Σκιάχτρο, και ο αυτοδίδακτος εικονογράφος Γκέργκεϊ Ντούντας, συνδημιουργούν ένα κόμικ με θέμα τη φιλιά.

    Το ολοσέλιδο αρχικό πάνελ μας δίνει το στίγμα μιας αταίριαστης κι όμως ενδιαφέρουσας κι αληθινής σχέσης η οποία είναι γεμάτηαντιθέσεις αλλά και τρυφερότητα. Το κουνέλι και η αλεπού στην πρώτη ιστορία του βιβλίου διασκεδάζουν στο πανηγύρι. Για την ακρίβεια η αλεπού διασκεδάζει καθώς κερδίζει σε όλα τα παιχνίδια και το κουνέλι απογοητεύεται. Όμως οι πραγματικοί φίλοι είναι παρόντες για να ενθαρρύνουν και να δείχνουν την ομορφιά της στιγμής. Η πλαστική μπάλα την οποία κερδίζει τελικά το κουνέλι θα αποτελέσει την αφορμή για την επόμενη περιπέτειά τους.

    Στη δεύτερη ιστορία η οποία τιτλοφορείται ΜΠΑΛΑ, ΜΠΑΝΙΟ και ΜΠΟΥΚΑΛΙ η αλεπού θα βοηθήσει το κουνέλι να ξεπεράσει τον φόβο του για τη θάλασσα. Μαζί θα απολαύσουν το μπάνιο τους και θα ανακαλύψουν ένα μυστηριώδες μπουκάλι με έναν χάρτη θησαυρού κι αυτή θα είναι η απαρχή για τη νέα τους ιστορία: ΕΛΟΣ, ΕΚΠΛΗΞΕΙΣ και ΕΛΠΙΔΕΣ! Η αλεπού και το κουνέλι ζουν μια μεγάλη περιπέτεια γεμάτη κινδύνους ακολουθώντας τα ίχνη για τον κρυμμένο θησαυρό του χάρτη που βρήκαν στη θάλασσα. Κι ανακαλύπτουν εκτός από ένα κασόνι γεμάτο σπόρους, το οποίο φυσικά θα αξιοποιήσουν στην επόμενη εξόρμησή τους, ότι η καλύτερη έκπληξη στη ζωή είναι μια όμορφή μέρα παρέα με τον καλύτερό σου φίλο!

    Η τέταρτη ιστορία έχει λίγη κηπουρική, κάποιους κανόνες κι αρκετή κατανόηση καθώς το κουνέλι δεν μπορεί να αντισταθεί και καταβροχθίζει όλα τα λαχανικά τα οποία έχουν φυτέψει στον λαχανόκηπό τους. Το μόνο φυτό που θα γλυτώσει από το λαίμαργο κουνέλι είναι μια λεμονιά η οποία θα είναι η αφορμή για την πέμπτη και τελευταία ιστορία με τίτλο: ΞΑΦΝΙΑΣΜΑ, ΞΙΝΟ και ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ όπου επιβεβαιώνεται ότι οι  δυο τους μαζί μπορούν να κατορθώσουν τα πάντα!

    Η Μπεθ Φέρι γράφει πέντε ξεκαρδιστικές ιστορίες με ήρωες δύο συμπαθέστατα ζωάκια και με τη βοήθεια του Γκέργκεϊ Ντούντας δημιουργείται ένα ευφάνταστο και καλοφτιαγμένο γκράφικ νόβελ για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας. Λέξεις και εικόνες διαπλέκονται μεταξύ τους σε μια αρμονική συνύπαρξη κι οι αναγνώστες καλούνται να προσεγγίσουν ολιστικά το αφήγημα. Η μύηση στον κόσμο των κόμικς γίνεται προσεγμένα καθώς ο λεκτικός κώδικας είναι απλός, σύγχρονος, κατανοητός αλλά και χιουμοριστικός. Η επιλογή να υπάρχουν μόνο διαλογικά μέρη κι όχι αφήγηση είναι πράγματι εύστοχη καθώς δεν θέτει επιπλέον δυσκολίες στους μη μυημένους αναγνώστες. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στη γλυκύτατη χελωνίτσα η οποία καταφθάνει στο τέλος κάθε ιστορίας αργοπορημένη και πάντα ρωτά με αγωνία: Τι έχασα;

    Η εικονογράφηση είναι ξεκάθαρη, χιουμοριστική και τα διάφορα κινηματογραφικά στιγμιότυπα είναι σχεδόν πάντα τόσα ώστε να μην κουράζουν αλλά και να βοηθούν στη συνεκτικότητα του νοήματος όπως συμβαίνει στη δεύτερη ιστορία με το αμμώδες κάδρο το οποίο περικλείει την προσπάθεια του κουνελιού να αποφύγει το μπάνιο σκάβοντας. Το βιβλίο εξάλλου προσφέρεται για ένα έξυπνο παιχνίδι φωνολογικής ενημερότητας καθώς η συγγραφέας «παίζει» με τα γράμματα αλλά και εξάσκησης στη χωροχρονική αλληλουχία. Όλα αυτά δευτερευόντως γιατί πρωτίστως πρόκειται για μια έξυπνη ιστορία με ρυθμό και χιούμορ την οποία αξίζει να αναζητήσετε.

    Για αναγνώστες από 6 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Η Μπεθ Φέρι γράφει πέντε ξεκαρδιστικές ιστορίες με ήρωες δύο συμπαθέστατα ζωάκια και με τη βοήθεια του Γκέργκεϊ Ντούντας δημιουργείται ένα ευφάνταστο και καλοφτιαγμένο γκράφικ νόβελ για παιδιά πρωτοσχολικής ηλικίας. Λέξεις και εικόνες διαπλέκονται μεταξύ τους σε μια αρμονική συνύπαρξη κι οι αναγνώστες καλούνται να προσεγγίσουν ολιστικά το αφήγημα.
    • Η μύηση στον κόσμο των κόμικς γίνεται προσεγμένα καθώς ο λεκτικός κώδικας είναι απλός, σύγχρονος, κατανοητός αλλά και χιουμοριστικός. Η επιλογή να υπάρχουν μόνο διαλογικά μέρη κι όχι αφήγηση είναι πράγματι εύστοχη καθώς δεν θέτει επιπλέον δυσκολίες στους μη μυημένους αναγνώστες. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στη γλυκύτατη χελωνίτσα η οποία καταφθάνει στο τέλος κάθε ιστορίας αργοπορημένη και πάντα ρωτά με αγωνία: Τι έχασα;

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Θα συμπληρωθεί με την παρουσίαση του βιβλίου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Κουνέλι & Αλεπού: Φίλοι πάντα και παντού
    Τίτλος πρωτοτύπου: Fox & Rabbit
    Συγγραφέας: Μπεθ Φέρι
    Εικονογράφος: Γκέργκεϊ Ντούντας
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2021
    Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 17 Χ 24
    ISBN: 978-618-03-2545-4

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular