More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΜαθηματικάΜαθηματικό Εργαστήρι με παιχνιδιάρικες γραμμές

    Μαθηματικό Εργαστήρι με παιχνιδιάρικες γραμμές

    Γράφουν η Μ. Μπιρμπίλη και η Μ. Καρδακά

    Για εμάς τους ενήλικες τα Χριστούγεννα είναι παρελθόν. Τα παιδιά όμως ακόμα ζουν στον απόηχο μιας από τις πιο μαγικές περιόδους του χρόνου. Σκεφτήκαμε λοιπόν, να αξιοποιήσουμε λίγο ακόμα τον Άγιο Βασίλη και τα δώρα του για να οργανώσουμε τη δραστηριότητα της εβδομάδας στο Μαθηματικό Εργαστήρι μας. Η ιστορία που σκεφτήκαμε είναι η εξής: Ο Άγιος Βασίλης φεύγοντας μας άφησε τον σάκο του. Μέσα δεν βρήκαμε παιχνίδια. Αυτά τα μοίρασε όλα εγκαίρως. Βρήκαμε όμως χρωματιστές κολλητικές ταινίες και σπάγγο. Υλικά δηλαδή που χρησιμοποιούσε στο εργαστήρι του. Αναρωτηθήκαμε πως θα μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε με διασκεδαστικό τρόπο αυτά τα υλικά. Ευτυχώς τα παιδιά είναι δημιουργικά. Να κάνουμε σχέδια στη μοκέτα! Ακούστηκαν μερικές φωνές. Ας φτιάξουμε περίεργες γραμμές! 

    Πρώτα φτιάξαμε "αυτή την ίσια" που δεν τελειώνει ποτέ! Ας τη πούμε ευθεία.
    Έπειτα τα παιδιά σκέφτηκαν να κόψουν σε μικρά κομμάτια την ταινία και να φτιάξουν τη γραμμή του δρόμου. Τη διακεκκομένη δηλαδή. 
    Η γραμμή των κυμμάτων μας παίδεψε λίγο. Οι καμπύλες της δε γίνονταν εύκολα με την ταινία. Έτσι αρχικά χρησιμοποιήσαμε τον σπάγγο. Κάποιος σκέφτηκε όμως, να στρίψει την ταινία, σχηματίζοντας ένα κορδόνι κι έτσι το πρόβλημα λύθηκε. Η καμπύλη βρήκε τη θέση της κοντά στις άλλες γραμμές.
    Αυτή που πραγματικά μας χάρισε στιγμές διασκέδασης ήταν η γραμμή των δοντιών των δεινοσαύρων. Εμείς οι μεγάλοι τη λέμε τεθλασμένη αλλά τα παιδιά είχαν άλλη γνώμη.
    -Να την πούμε γραμμή πάνω-κάτω Κυρία! Αφού πάει μία πάνω και μία κάτω!
    Πως να αρνηθείς μια τόσο καλά τεκμηριωμένη ονοματοδοσία;
    Kι αν αναρωτιέστε αυτές τις γραμμές τι τις κάναμε, θα σας πούμε ότι τις χρησιμοποιήσαμε σαν μια επιδαπέδια παρτιτούρα για παιχνίδια με την φωνή μας! 

    Καλή διασκέδαση

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular