More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜια παράξενη καρδιά: Η ιστορία του κόσμου σαν παραμύθι, της Μυρσίνης Λενούδια...

    Μια παράξενη καρδιά: Η ιστορία του κόσμου σαν παραμύθι, της Μυρσίνης Λενούδια (εικ.: Λίλα Καλογερή)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 4+ (target 5-7) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Η αστρονομία —περισσότερο από οτιδήποτε άλλο— διδάσκει στους ανθρώπους ταπεινοφροσύνη.
    Άρθουρ Κλαρκ

    Η Μυρσίνη Λενούδια πιάνει την ιστορία του κόσμου από το κενός και το χάος και την οδηγεί βήμα βήμα στο σήμερα. Με την εικονογραφική σύμπραξη της Λίλας Καλογερή.

    Περί τίνος πρόκειται

    Σκοτάδι. Μόνο του, κατοικούσε στο κενό. Και κάποτε, ζεστάθηκε πολύ το μυστικό της καρδιάς του και σαν πυροτέχνημα εξερράγη. Κρότος, λάμψη, στροβιλισμοί. Το Άπειρο γέμισε νεφελώματα, γαλαξίες,ήλιους, πλανήτες, αστέρια. Ο πιο λαμπρός ήλιος ήρθε και στόλισε τον γαλαξία μας. Κι ήρθαν κι άλλοι πλανήτες, ανάμεσά τους και η Γη με σύντροφο τη Σελήνη. Βροχή. Αιώνες ολόκληρους έβρεχε και σχηματίστηκαν θάλασσες και λίμνες. Και στα βάθη κάποιας θάλασσας, κατακάθισαν διάφορα παράξενα πράγματα. Από κάποιο από αυτά ή από το σμίξιμό τους σχηματίστηκε ένας πολύ μικρός οργανισμός. Ένα κύτταρο.

    Από αυτό το πρωτοκύτταρο ξεκίνησε η ζωή. Οι θάλασσες γέμισαν κοράλλια, η γη στάχυα και δέντρα, ύστερα ψάρια, ζώα, πουλιά. Κι ύστερα ήρθαν οι άνθρωποι. Το ταξίδι τους από τα σπήλαια μέχρι τον σημερινό κόσμο με τα όνειρα, τα θαύματα, τους θριάμβους και τους εφιάλτες του είναι ένα μοναδικό ταξίδι.

    Εστιάζοντας

    Του έλειπε κάτι αυτού του βιβλίου για να απογειωθεί. Εξαιρετική ιδέα, εκκινεί πολύ δυναμικά, εξελίσσει την ιστορία του κόσμο από το χάος, το κενό και το big bang μέχρι τον σύγχρονο κόσμο και κάνει μια μεστή ξενάγηση στη δημιουργία και εξέλιξη του γαλαξία, του πλανήτη μας, των ειδών ζωής, φτάνοντας ως τον σημερινό άνθρωπό. Αλλά εκεί στο τέλος, μου έλειψε ένα άλμα που θα το απογείωνε ως τον ουρανό.

    Όμορφη ποιότητα έκδοσης και επιμέλεια. Εικονογράφηση από το πάνω ράφι από την Λίλα Καλογερή που συνθέτει όμορφες αποτυπώσεις του σύμπαντος και όψεις της γης, συνταξιδεύοντας με το κείμενο της συγγραφέα, με παλέτα που κινείται στις σκοτεινές και ψυχρές αποχρώσεις του σύμπαντος, αποτυπώνοντάς το δυναμικά σε κάθε του έκταση.

    Η αφήγηση της δημιουργίας του κόσμου και της εμφάνισης ζωής στον πλανήτη Γη είναι περιεκτική και λιτή, στέκεται στα βασικά στάδια εξέλιξης, ενσωματώνει ενδιαφέρουσα γνώση, από τη Μεγάλη Έκρηξη και το Πρωτοκύτταρο μέχρι τον σχηματισμό πλανητών και την εμφάνιση της ζωής και αποτελεί μια παραμυθένια οπτική της δημιουργίας του κόσμου για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας.

    Γοητευτικό κειμενικό και εικονογραφικό εύρημα η ανάγνωση του βιβλίου από το παιδί στην αρχή, νύχτα, μέσα στα σκεπάσματά του, και ο βαθύς ύπνος που τον έχει πάρει στο τέλος, ενώ γύρω του βλέπουμε αφίσες με πλανήτες, υδρογείους και το βιβλίο που μελετούσε παρατημένο στο πάτωμα, προσφέροντας μια όμορφη έκταση εγκιβωτισμού στην ιστορία.

    Μπορείτε να δείτε την ιστορία ως μια χρονογραμμή εκατομμυρίων ετών μέσα στην οποία θα τοποθετήσετε πλήθος γεγονότων και εμφανίσεων.

    Για αναγνώστες από 5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Καλέντης.

    Διακρίσεις

    Δείτε εδώ και εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μια παράξενη καρδιά: Η ιστορία του κόσμου σαν παραμύθι
    Συγγραφέας: Μυρσίνη Λενούδια
    Εικονογράφος: Λίλα Καλογερή
    Εκδόσεις: Καλέντης, Οκτώβριος 2022
    Επεξεργασία εικόνων: Indigo Graphics
    Επιμέλεια: Βασιλική Τζόκα
    Σελίδες: 44
    Μέγεθος: 26,5 Χ 28
    ISBN: 978-960-594-094-2

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular