More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι παράξενοι κόσμοι - Ταξιδιωτικό πρακτορείο 3: Τα μυστικά του θυελλοδάσους, της...

    Οι παράξενοι κόσμοι – Ταξιδιωτικό πρακτορείο 3: Τα μυστικά του θυελλοδάσους, της Λ. Ντ. Λαπίνσκι

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-14) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Οι δειλοί πολλές φορές πεθαίνουν πριν φτάσει ο θάνατός τους. Οι γενναίοι μονάχα άπαξ γεύονται τη γεύση του θανάτου.
    Ιούλιος Καίσαρας, Ουίλιαμ Σαίξπηρ (πράξη ΙΙ, σκηνή ΙΙ, στίχος 34)

    Τρίτο βιβλίο της σειράς Το Ταξιδιωτικό Πρακτορείο- Οι Παράξενοι Κόσμοι βιβλίο της L.D. Lapinski που ολοκληρώνει την πολύ όμορφη γεμάτη μαγεία και παράλληλα σύμπαντα περιπέτειά της.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ακολουθούμε την ηρωίδα της σειράς του Ταξιδιωτικού Πρακτορείου-Οι παράξενοι κόσμοι, τη δωδεκάχρονη Φλικ Χάντσον και τον καταστηματάρχη Τζόναθαν Μερκάτορ.

    “Η Φελίσιτι Χάντσον και ο φίλος της, ο Τζόναθαν Μέρκατορ, ανήκαν στο Ταξιδιωτικό Πρακτορείο Οι Παράξενοι Κόσμοι. Φύλακες ενός πανίσχυρου μαγικού ταξιδιωτικού συστήματος που περιλάμβανε δεκάδες βαλίτσες αποθηκευμένες σε ένα παλιό, σκονισμένο μαγαζί. Κάθε βαλίτσα περιείχε ένα σχίσμα – μια πύλη σε έναν άλλον κόσμο- και για να ταξιδέψεις από τον έναν στον άλλον αρκούσε ένα μόνο βήμα.
    Ωστόσο τα σχίσματα δεν τα συναντούσες μονάχα μέσα στις βαλίτσες. Συνέβαιναν και από μόνα τους, οπουδήποτε. Έτσι τουλάχιστον πίστευαν η Φλικ και ο Τζόναθαν. Και τώρα μαθαίνοντας ότι τα σκισίματα και οι τρυπούλες στο ύφασμα του πολυσύμπαντος είχαν ουσιαστικά δημιουργηθεί, ήταν σαν να άκουγαν ότι κάποιος χρωμάτιζε τον ουρανό κάθε πρωί. Πολύ παρατραβηγμένο για να είναι αληθινό!”

    Ποιοι τους απειλούν; Ποιοι έχουν διαταράξει τη μαγεία στον κόσμο; Οι Σιρέν δεν είναι ένα συγκεκριμένο είδος, αλλά κάτι σαν Οργανισμός, σαν τη Λέσχη Παράξενοι Κόσμοι. Από τη στιγμή που θα γίνεις Σιρέν, παραμένεις για μια ζωή, γίνονται η οικογένειά σου. Κάποτε δεν ήταν κακοί άνθρωποι, κατανάλωναν μαγεία για να επιβιώνουν∙ και υπήρχε πλεόνασμα μαγείας τότε. Αλλά στην πορεία έγιναν άπληστοι. Εγκλώβισαν τόση μαγεία που ο κόσμος τους καταστράφηκε και δεν γινόταν να διορθωθεί πια. Εξαντλώντας πιο γρήγορα πια τη μαγεία από όσο την αναπλήρωναν, τα τείχη του κόσμου τους άρχισαν να λεπταίνουν. Πλέον δεν αποτελούν λαό, αλλά ιό. Και ποιος ήταν ο πρώτος που κατάφερε να αποδράσει από τους Σιρέν; Η ιδρύτρια της λέσχης ΤΟ 1873, Ελάρα Μέρκατορ, που τώρα την κυνηγούν και αναζητά καταφύγιο.

    Σημείωση: το ταξιδιωτικό πρακτορείο Οι Παράξενοι Κόσμοι φιλοξενεί επτακόσιες σαράντα τρεις βαλίτσες- περισσότερες από κάθε άλλο φυλάκιο.

    Κάθε βαλίτσα σας μεταφέρει σε έναν διαφορετικό κόσμο. Η Φλικ μπαίνει πλέον στην τελική ευθεία. Οι κίνδυνοι που έχει να αντιμετωπίσει είναι πολλοί, ετερόκλητοι, απροσδόκητοι συχνά, δίχως να γνωρίζεις πάντα πώς να τους διαχειριστείς∙ ζητούν τον αυτοσχεδιασμό σου, τον νου σου και κάμποση τύχη.

    “Είμαστε έξω από τους κόσμους”, είπε η Φλικ. “Δεν είμαστε ούτε καν στο πολυσύμπαν. Είμαστε στο Ενδιάμεσο”.

    Το πολυσύμπαν κινδυνεύει. Μια απώλεια στοιχίζει και καθυστερεί τη γνώση σημαντικά. Αλλά η θέληση είναι πιο πάνω. Κάποιοι αναζητούν την πλέον πανίσχυρη βαλίτσα. Η Φλικ, η Έιβερι και η συντροφιά της, πρέπει να τους προλάβουν και να τη βρουν πρώτοι.

    “Δεν θέλω να είμαι ασφαλής. Έχω περάσει υπερβολικά πολύ καιρό προσπαθώντας να είμαι ασφαλής. Σπατάλησα τον χρόνο μου σ’ αυτό το ταξιδιωτικό πρακτορείο χωρίς να αμφισβητώ τίποτα, απορροφημένος από τον εαυτό μου. Θέλω να κάνω κάτι”.

    Η Φλικ και οι φίλοι της πρέπει να βρουν πρώτοι τη βαλίτσα. Αλλά για να συμβεί αυτό, θα φτάσουν σε μια κατάσταση do or die. Ή τώρα ή ποτέ. Και τα μυστικά για το ταξιδιωτικό πρακτορείο θα αρχίζουν να σωριάζονται το ένα πίσω από το άλλο. Αλλά στο τέλος…

    Εστιάζοντας

    Η ολοκλήρωση της τριλογίας από την Λ. Ντ. Λαπίνσκι φέρνει την Έξοδο σε μια ακραιφνή περιπέτεια μαγείας, παράλληλων κόσμων, μάχης του καλού με το κακό και αλληγοριών που απολαμβάνεις, καθώς εισέρχεσαι σε επάλληλους διαδρόμους σκέψεων αλλά κυρίως στον αεροδιάδρομο μιας πλήρους αναγνωστικής απόλαυσης.

    Στο τρίτο μέρος της σειράς, η συγγραφέας λύνει την ιστορία, την οδηγεί στη λύτρωση, την κάθαρση, την οδηγεί στις απαντήσεις των ερωτημάτων και μυστηρίων που έθεσε στα δύο προηγούμενα βιβλία. Στο πρώτο έστησε το σύμπαν της, αυτό του παράξενου ταξιδιωτικού πρακτορείου. Στο δεύτερο ανέβασε τους παλμούς στα ύψη, μεγιστοποίησε την περιπέτεια, την ένταση, το σφυροκόπημα. Τώρα, επιλέγει ένα εξίσου δυνατό τέλος, όπου ένας καταιγισμός γεγονότων και δράσης, πλοκής και ανατροπών σε καταπίνουν με τρελό ρυθμό.

    Η βεντάλια των συναισθημάτων που αναπτύσσει η Λαπίνσκι έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς το εύρος της κινείται από τον ενθουσιασμό, την ορμή, την αναζήτηση της περιπέτειας και την ωρίμανση, μέχρι την απώλεια, τη φιλία, το ρομάντζο, την οικογένεια, τις σχέσεις και τα ρήγματα που δημιουργούνται μέσα σε αυτές. Ουσιαστικά η Λαπίνσκι μετεωρίζεται μεταξύ περιπέτειας και δράματος, μαγείας και πραγματικότητας, ρεαλισμού και μαγικού ρεαλισμού, χιούμορ και λυρισμού. Οι λυρικές της περιγραφές, ειδικά στις αρχές των κεφαλαίων αποτελούν ένα κλείσιμο του ματιού στους αναγνώστες σε πιο παραδοσιακά λογοτεχνικά μονοπάτια και φανερώνουν ότι η συγγραφέας δεν αρέσκεται μόνο να σε βάζει σε ένα διαρκές κυνηγητό γεγονότων, αλλά να δημιουργήσει μια μεστή ιστορία που μέσα στο τρεχαλητό της, θα βρίσκεις χρόνο να δημιουργείς εικόνες, να παίρνεις αναπνοές, να μένεις σε μικρές, ήσυχες οάσεις.

    Η μαγεία στη ζωή μας, ο ρομαντισμός, η μεταφυσική και αλληγορική έννοια των ρηγμάτων στο σύμπαν, οι παράλληλοι κόσμοι και οι τρόποι με τους οποίους επικοινωνούν και συναλλάσσονται είναι μερικά από τα πεδία που κατατίθενται στην ιστορία και διαχέονται στους αναγνώστες σε διάφορα επίπεδα και κλίμακες αποσυμβολισμού και προβληματισμού. Η παρέα της Φλικ είναι μια νέα, μοντέρνα “συντροφιά του δαχτυλιδιού” όπου η βαλίτσα γίνεται κάτι πολύ περισσότερο από ένα απαραίτητο αντικείμενο ταξιδιού.

    Παράλληλα, η συγγραφέας κλείνει επιτυχώς την ιστορία της, κάτι που συχνά αποδεικνύεται τραγωδία για κάποιες σειρές οι οποίες είτε κλατάρουν, είτε αποδεικνύονται κατώτερες των περιστάσεων. Ωστόσο, τα στοιχεία του περιστασιακού λυρισμού, της έντασης, της ισορροπίας μεταξύ γεγονότων, διαλογικών και αφηγηματικών μερών και της διατήρησης του ενδιαφέροντος για την κεντρική ηρωίδα και τον συναισθηματικό-ψυχικό της κόσμο, είναι παρόντα και εδώ, κρατώντας ψηλά την ποιότητα της ιστορίας, συνοδευόμενα από την καλή διαχείριση της έκβασής της.

    Θα πρότεινα να διαβάσετε τα άλλα δύο βιβλίο πρώτα γιατί θα χαθείτε στη μετάφραση από τις πολλές αναφορές που γίνονται σε γεγονότα ή κουβέντες από αυτά, τόσο που θα σας φαίνονται ακαταλαβίστικα αρκετά από όσα συμβαίνουν σε αυτό το τρίτο και τελευταίο βιβλίο.

    Μετάφραση Ιλάειρας Διονυσοπούλου.

    Για αναγνώστες από 8-9 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις

    Το πρώτο βιβλίο Οι παράξενοι κόσμοι – Ταξιδιωτικό πρακτορείο βρέθηκε στη…

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Οι παράξενοι κόσμοι – Ταξιδιωτικό πρακτορείο 3: Τα μυστικά του θυελλοδάσους
    Τίτλος πρωτοτύπου:
    The strangeworlds travel agency (book #3)
    Συγγραφέας: L. D. Lapinski
    Προσαρμογή εξωφύλ.: Ηλίας Σούφρας
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάρτιος 2023
    Μετάφραση:
    Ιλάειρα Διονυσοπούλου
    Επιμέλεια: Μάγδα Τικοπούλου
    Σειρά: Ταξιδιωτικό πρακτορείο
    Σελίδες: 360
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-220-184-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular