More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΜια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ: Η εκδίκηση της σοκολάτας, του Γίργκεν...

    Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ: Η εκδίκηση της σοκολάτας, του Γίργκεν Μπανσέρους

    Ο Κλουζ το σούπερ λαγωνικό αυτή τη φορά έχει να λύσει ένα μυστήριο στην ίδια του την τάξη. Στην τάξη του ήρθε ένας καινούργιος μαθητής με ένα περίεργο όνομα, τον έλεγαν Βέντελιν Μπους και κατά διαβολική σύμπτωση και το σχολείο ήταν στην οδό Βίλεμ Μπους με το ίδιο όνομα.

    Ο Βέντελιν στην εμφάνιση ήταν λιγάκι χοντρούλης, κοντός και με γυαλιά. Από την πρώτη μέρα που ήρθε στο σχολείο και έσκασε μύτη με καρό παντελόνι, πράσινα αθλητικά, καφετί σακάκι και πουά παπιγιόν, τα παιδιά έσκασαν στα γέλια και άρχισαν τα πειράγματα.

    Ο Κλουζ στην αρχή δεν έδωσε σημασία, γιατί στην πραγματικότητα δεν τον ενδιαφέρουν όσα συμβαίνουν μέσα στην τάξη. Το μόνο που θέλει ο Κλουζ όταν είναι στο σχολείο είναι να ξεκουράζεται από τις υποθέσεις του. Πολλές φορές είναι αναγκασμένος να δουλεύει νύχτα και να ξενυχτά, ενώ την άλλη μέρα πρέπει να ξυπνήσει από τις εφτά το πρωί για να πάει σχολείο.

    Μια παρέα παιδιών από την τάξη του Βέντελιν είχε δείξει μια εχθρική συμπεριφορά απέναντι στον καινούριο μαθητή, κι ο Κλου κάτι είχε υποψιαστεί. Όταν πήγε στο περίπτερο για ν’ αγοράσει τις αγαπημένες του τσίχλες, η Όλγα που έχει το περίπτερο του μίλησε για την καινούργια του υπόθεση. Ένας νέος πελάτης είχε μετακομίσει πρόσφατα στη γειτονιά και έχει πρόβλημα με το γιό του. Είναι συνεχώς κλεισμένος μέσα στο σπίτι και δε βγαίνει ποτέ για να παίξει ή να συναντήσει τους φίλους του. Είναι ολοφάνερο ότι κάτι τον απασχολεί γιατί μέχρι πριν λίγο καιρό ήταν ένα χαρούμενο παιδί.
    Ο Κλουζ δεν άργησε να καταλάβει ότι το παιδί αυτό ήταν ο Βέντελιν, ο καινούργιος του συμμαθητής. Θυμήθηκε το πάρτι γενεθλίων του Βέντελιν που χάρη στις βαρβαρότητες της γνωστής παρέας κατέληξε σε σκέτη καταστροφή.

    Γι’ αυτή την αποστολή  ο Κλουζ θα πληρωθεί με δέκα πακετάκια τσίχλες Κάρπεντερ από τον πατέρα του Βέντελιν. Μήπως αυτή η παρέα με τον Χάνες, τον Κάι, τον Μάικ και την Αντζέλινα δεν είχαν σταματήσει μόνο στις κοροϊδίες; Μήπως είχαν προχωρήσει σε απειλές και είχαν τρομοκρατήσει τον Βέντελιν;

    Η υπόθεση ήταν απλή, όμως ο Κλουζ έπρεπε να βρει ένα τρόπο να επέμβει και να δώσει ένα γερό μάθημα στους μικρούς νταήδες του σχολείου. Το δόλωμα θα ήταν μια πελώρια τούρτα σοκολάτας και η παρέα θα πέσει στην παγίδα του Κλουζ…
    Η κλασσική σειρά με τις περιπέτειες του ιδιωτικού ντετέκτιβ Κλουζ και το δαιμόνιο μυαλό του έχει κερδίσει χιλιάδες αναγνώστες στον κόσμο. Ο δημιουργός του Γίργκεν Μπανσέρους αφηγείται με χιούμορ σκηνές από την καθημερινότητα ενός μικρού ντετέκτιβ, του Κλουζ και τις περιπέτειες του. Κάθε βιβλίο του θίγει με πολύ έξυπνο τρόπο προβλήματα και καταστάσεις που απασχολούν τους νέους σήμερα. Η αγωνία κορυφώνεται και τα στοιχεία αποκαλύπτονται σιγά σιγά, ακριβώς όπως στις ιστορίες μυστηρίου. Τα βιβλία διαβάζονται ευχάριστα από μικρούς και μεγάλους και έχουν πάντα κάποιο θέμα για συζήτηση.

    Το θέμα που διαπραγματεύεται στο βιβλίο «Η εκδίκηση της σοκολάτας» είναι ο σχολικός εκφοβισμός που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις. Ο συγγραφέας Γίργκεν Μπανσέρους προσεγγίζει το θέμα από όλες τις πλευρές και δίνει λύση στις απειλές εκφοβισμού με μια γλυκειά παγίδα. Από τη μια ο Βέντελιν, αισθάνεται απομονωμένος από την ομάδα της τάξης και κλεισμένος στον εαυτό του. Απο την άλλη η παρέα των παιδιών που διασκεδάζει με το να σκορπίζει τον φόβο και να κινεί τα νήματα. Αλλά υπάρχει και η πλευρά των θεατών που δεν εκφράζουν τη γνώμη τους και παραμένουν παθητικοί δέκτες σε ότι συμβαίνει. Σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα μαζί με τα υπόλοιπα βιβλία της πετυχημένης σειράς που έχει κερδίσει πλήθος θαυμαστών σε όλο τον κόσμο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μια υπόθεση για τον Ντετέκτιβ Κλουζ- Η εκδίκηση της σοκολάτας
    Συγγραφέας: Γίργκεν Μπανσέρους
    Εικονογράφηση: Ραλφ Μπούτσκοβ
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάιος 2013
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-566-062-8

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular