More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοParenting (Βιβλία για γονείς)Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη, της Μάρως Θεοδωράκη

    Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη, της Μάρως Θεοδωράκη

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 18+ — Βιβλίο για γονείς

    Η μουσική είναι η γλώσσα της ψυχής
    Πλάτωνας

    Η Μάρω Θεοδωράκη σε 25 απλές κι ωραίες μουσικές δραστηριότητες για μαμάδες με βρέφη 0-24 μηνών (και λίγο παραπάνω).

    Περί τίνος πρόκειται

    Στοιχεία μουσικοθεραπείας και μουσικής παιδαγωγικής δομημένα σε δύο ενότητες, απευθυνόμενα σε μικρές μανούλες που βιώνουν το θαύμα της μητρότητας και αναζητούν τρόπους να ανοίξουν δημιουργικές οδούς στη ζωή του παιδιού τους.

    Η ευεργετική επίδραση της μουσικής αποτυπώνεται μέσα από 25 ερεθίσματα δράσεις για τη συναισθηματική και επικοινωνιακή ανάπτυξη του βρέφους και την ψυχική του σύνδεση με τη μητέρα, μέσω τραγουδιών, ρυθμού και κίνησης. Τι είναι αυτά τα ερεθίσματα;

    Ας δούμε ένα παράδειγμα: Θηλασμός- όλα τα σ’ αγαπώ του κόσμου.
    “Δράση (για βρέφη 0-24 μηνών). Βάζουμε το μωράκι μας να ακούσει το πρώτο κομμάτι (θα το βρείτε με qr code στο βιβλίο). Είναι γραμμένο για τη διαδικασία του θηλασμού. Μπορούμε καθ’ όλη τη διάρκεια του θηλασμού να έχουμε τη μουσική να παίζει. Η άνετη στάση του σώματος είναι σημαντική για έναν αποτελεσματικό θηλασμό. Έτσι θα απολαύσουμε τη διαδικασία κι εμείς και το μωρό μας με τη συνοδεία μουσικής. […] Αλλά και για τη μητέρα η μουσική λειτουργεί θεραπευτικά, αφού ενισχύει την επίδραση και τις ευεργετικές ιδιότητες του θηλασμού. Η μουσική επικοινωνία της μητέρας με το βρέφος γίνεται μια αυτονόητη ανάγκη και των δύο, σαν να υπήρχε εκεί από την ημέρα της σύλληψης. Με την πάροδο του χρόνου το βρέφος εξοικειώνεται με τη συγκεκριμένη μελωδία, με αποτέλεσμα να ανταποκρίνεται καλύτερα αλλά και να χορταίνει πιο εύκολα. Όταν πια κι εμείς θα έχουμε αποκωδικοποιήσει τη μελωδία, τότε θα μπορούμε να τη σιγοτραγουδάμε την ώρα του θηλασμού. Ένα ακόμα παιχνίδι που μπορούμε να εφαρμόσουμε κατά τη διαδικασία είναι να του λέμε “σ’ αγαπώ”. Το βρέφος ακούγοντας τη φωνή μας, νιώθει ασφάλεια και θαλπωρή. Ας μην ξεχνάμε πως κάθε πλάσμα γεννιέται έχοντας την ανάγκη να αγαπηθεί. Κι η αγάπη της μητέρας δημιουργεί τον πρώτο ασφαλή τόπο κάθε παιδιού…”

    Στα 25 αυτά ερεθίσματα (μουσικές) θα βρούμε νανουρίσματα, θα βρούμε ξυπνήματα παίζοντας με χεράκια και ποδαράκια, κούνια μπέλα πάνω κάτω πίσω μπρος, κούκου…τζα εξασκώντας το βλέμμα και την παρατήρηση, παλαμάκια, ανοργάνωτους ήχους, το πρόσωπό μας καθρέφτης, μπουσουλήματα και περπατήματα και πολλά άλλα.

    Στη δεύτερη ενότητα του βιβλίου (Τα εργαλεία του γονιού  στην καθημερινή σύνδεση), η συγγραφέας δημιουργεί έναν οδηγό δέκα εργαλείων (συμβουλών) με τα οποία δουλεύουμε τα 25 αυτά ερεθίσματα. Από τη δύναμη της φωνής και την αναπνοή, μέχρι τον ύπνο και την απόλαυση της γονεϊκής φροντίδας.

    Είκοσι πέντε μουσικά παιχνίδια, μουσικές δραστηριότητες, απλές, απολύτως εφικτές για να χτίσετε τη σχέση σας με το παιδί σας. Το βιβλίο συνοδεύεται από 25 ορχηστρικά κομμάτια τα οποία λειτουργούν ως οδηγός στις προτεινόμενες δράσεις και θα τα βρείτε στην αρχή κάθε κεφαλαίου με ανάγνωση του κωδικού QR.

    Ενδιαφέρον για μαμάδες παιδιών μέχρι 2,5-3 ετών (σίγουρα).

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Μουσικά ερεθίσματα για βρέφη
    Συγγραφέας:

    Μάρω Θεοδωράκη

    Εξώφυλλο:

    Ράνια Μακρυγιάννη

    Εκδόσεις:

    Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2023

    Επιμέλεια:

    Κώστας Σίμος

    Σελίδες:

    112

    Μέγεθος:
    14,5 Χ 20,5
    ISBN:

    978-960-48-4960-4

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular