More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΤι είδαμε στο 27ο Παζάρι Βιβλίου στην Κλαυθμώνος

    Τι είδαμε στο 27ο Παζάρι Βιβλίου στην Κλαυθμώνος

    Ξεκίνησε την Παρασκευή 26 Ιανουαρίου με ελεύθερη είσοδο το 27ο Παζάρι Βιβλίου στην Πλατεία Κλαυθμώνος. Θα διαρκέσει έως και τις 18 Φεβρουαρίου. Διοργανώνεται από τον Σύνδεσμο Εκδοτών Βιβλίου (Σ.ΕΚ.Β.) και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εκδοτών Βιβλιοχαρτοπωλών (Π.Ο.Ε.Β.), ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων και με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α.).

    Επισκεφθήκαμε το Παζάρι την πρώτη μέρα και κατά τις πρώτες ώρες λειτουργίας του, στις 13:00. Μείναμε δύο ώρες. Τι είδαμε:

    • Ένα σκεπασμένο, προστατευμένο από βροχή και αέρα, παζάρι με καλή διάταξη των πάγκων και ροή.
    • Αρκετό κόσμο που είχε ήδη συρρεύσει να κάνει τις αγορές του, σε εργάσιμη μέρα και ώρα. Λογικά λοιπόν κατά τις ώρες και ημέρες που λιγοστεύουν οι εργαζόμενοι, θα αυξηθούν πολύ περισσότερο οι επισκέπτες.
    • Τα βιβλία είναι τοποθετημένα ανά εκδότη.
    • Δεν υπάρχουν βιβλία με €1 όπως λένε οι διοργανωτές. Αυτά είναι μόνο κάτι φτηνοεκδόσεις με αυτοκολλητάκια για μικρά παιδιά. Ούτε με 1,5 και 2 ευρώ θα βρει κάποιος ιδιαίτερα βιβλία. Από τα 2,5 ευρώ αρχίζουν οι ευκαιρίες.
    • Υπάρχουν αρκετά, ποιοτικά παιδικά βιβλία, πρώτης γραμμής, που πωλούνται μεταξύ 3 και 4,5 ευρώ. Με είκοσι ευρώ αγοράζεις 5-6 βιβλία. Εξεπλάγην που είδα βιβλία που εκτιμούμε βαθιά να βρίσκονται εκεί, προφανώς επειδή δεν πήγαν καλά σε πώληση.
    • Στο παζάρι αυτά τα βιβλία θα βρείτε: βιβλία που δεν τράβηξαν εμπορικά και υπάρχουν στοκαρισμένα στις αποθήκες. Ανάμεσά τους θα βρείτε και αρκετά διαμάντια.
    • Οι διοργανωτές ισχυρίζονται ότι τα βιβλία δεν ξεπερνούν το 30% της αρχικής τους τιμής. Σωστό. Στις περισσότερες περιπτώσεις που έλεγξα, αυτό είναι αληθές. Ένα παιδικό βιβλίο των 12 ευρώ, θα το βρείτε κάπου στα 4, μυθιστορήματα ενηλίκων των 16-20 ευρώ, θα τα βρείτε κάπου 5-7,5 ευρώ. κ.ο.κ.
    • Όποιος θέλει να εξοπλίσει τη βιβλιοθήκη του με κλασική λογοτεχνία, θα βρει το βασίλειό του. Δερματόδετες, παλιές, εξαιρετικές εκδόσεις, πωλούνται σε τιμές 7-10 έκαστη, ως εκ τούτου έχετε ευκαιρία να πάρετε καλά βιβλία.
    • Πολλές σειρές με κόμικς (Βαβέλ, Έρικ Καστέλ, Μίκυ κ.α.), κάποια σε πολύ καλές τιμές.
    • Το μυστικό είναι ότι όσο πιο νωρίς πάτε, τόσο πιο καλούς τίτλους θα βρείτε να προμηθευτείτε. Γιατί μετά δεν θα βρείτε εύκολα κάτι που να σας ικανοποιεί.
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular