More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΜυστήρια στη Νέα Υόρκη, της Σύλβια Μπίσοπ (εικ.: Μάρκο Γκουανταλούπι)

    Μυστήρια στη Νέα Υόρκη, της Σύλβια Μπίσοπ (εικ.: Μάρκο Γκουανταλούπι)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    «Είναι γελοίο να τοποθετήσεις ένα αστυνομικό μυθιστόρημα στη Νέα Υόρκη. Η Νέα Υόρκη είναι από μόνη της ένα αστυνομικό μυθιστόρημα».
    Αγκάθα Κρίστι

    «Πριν αρχίσει να γράφει στις εφημερίδες, ο Τζέιμι Κρίντεν τις πουλούσε»

    Βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, στα τέλη της δεκαετίας του 60. Ο Τζέιμι Κρίντεν ζούσε και ανέπνεε για ειδήσεις. Κάθε πρωί πριν από το σχολείο, σηκωνόταν, έφτιαχνε το πρωινό του, έβγαινε μες τα σκοτάδια και πήγαινε με το ποδήλατό του στο μαγαζί του Λου Μουν για να παραλάβει τις εφημερίδες του. Τις στοίβαζε και καθώς η μέρα χάραζε, κατέβαινε με το ποδήλατο τους ίσιους δρόμους και τις απότομες στροφές για να παραδώσει την Πρωινή της Νέας Υόρκης στους κατοίκους του Μπρούκλιν. Αν υπάρχει χρόνος, όταν τελείωνε έπαιρνε ένα κουλούρι και διάβαζε τις ειδήσεις της ημέρας. Μέχρι να χτυπήσει το κουδούνι του σχολείου ο Τζέιμι  ήξερε τι γινόταν από το Τέξας μέχρι την Αλάσκα και από την Ρώμη μέχρι τη Ρωσία.

    Ο Τζέιμι ονειρευόταν να γίνει δημοσιογράφος και έλπιζε ότι ένα καλό άρθρο θα μπορούσε να του χαρίσει τη διάκριση του νέου δημοσιογράφου της χρονιάς.

    Το πρωινό της 26ης Ιουνίου του 69 δεν θα είναι σαν όλα τα άλλα. Ένα διαφορετικό δρομολόγιο παράδοσης των εφημερίδων θα οδηγήσει τον Τζέιμι σε ένα τεράστιο γρασιδάτο σπίτι. Εκεί θα συναντήσει το ίνδαλμά του, τον μεγιστάνα των εφημερίδων και ιδιοκτήτη της Πρωινής της Νέας Υόρκης, Χάρι Χόπερ, ο οποίος εκτιμώντας τη συνέπια του Τζέιμι θα του προσφέρει την ευκαιρία της ζωής του – μια επίσκεψη στα γραφεία της Πρωινής.

    «Το κτίριο της Πρωινής είχε είκοσι τρεις ορόφους και στην κορυφή είχε επάλξεις σαν πυργίσκους κάστρου. Πάνω από την πόρτα υπήρχε η φράση Semper punctualis, saepe vero – που σημαίνει (περίπου) στα Λατινικά -Πάντα συνεπής, συχνά ακριβής».

    Η επίσκεψή του στο μεγαλοπρεπές κτίριο θα πάρει μία αναπάντεχη τροπή και το δημοσιογραφικό του δαιμόνιο θα τον παρασύρει στα άγνωστα και σκοτεινά μονοπάτια της δημοσιογραφίας. Άραγε θα καταφέρει να βρει το “λαβράκι” που θα του χαρίσει μια θέση στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας και το πρώτο βραβείο στον διαγωνισμό ή θα σκοντάψει στα εμπόδια που θα βρεθούν μπροστά του; Συνομωσίες, εξαφανίσεις, εμπρησμοί, συμφέροντα, παραπλανητικά στοιχεία, παράξενα απειλητικά σημειώματα, ένας ολόκληρος κόσμος εγκληματιών θα αποπροσανατολίσουν τον νεαρό εφημεριδοπώλη αλλά δύο απρόσμενοι φίλοι θα του προσφέρουν τη βοήθειά τους. Θα καταφέρουν να λύσουν τα μυστήρια της Νέας Υόρκης;

    Από τη συγγραφέα των βιβλίων «Ο ελέφαντας της Έρικας» και «Το μυστικό του νυχτερινού τρένου»- Σύλβια Μπίσοπ, μια περιπέτεια μυστηρίου που μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 60′, με ανάλαφρη αλλά μεστή γραφή, χιούμορ, γρήγορη ροή, αλλεπάλληλες ανατροπές και φυσικά μυστήριο.

    Οι τρεις βασικοί χαρακτήρες είναι όμορφα σκιαγραφημένοι, η φιλοδοξία του Τζέιμι, η ευρηματικότητα της Ιβ και η αγωνία της Ρόουζ. Αλλά η Μπίσοπ ευφυώς δίνει χώρο και στους δευτερεύοντες ήρωες να αναπτυχθούν επαρκώς δημιουργώντας ένα άρτιο συνονθύλευμα συμπεριφορών και χαρακτήρων περασμένων δεκαετιών.

    Διαβάζεται εξαιρετικά ευχάριστα.

    Για παιδιά 8-12 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Από τη συγγραφέα των βιβλίων «Ο ελέφαντας της Έρικας» και «Το μυστικό του νυχτερινού τρένου»- Σύλβια Μπίσοπ, μια περιπέτεια μυστηρίου που μας μεταφέρει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 60, με ανάλαφρη αλλά μεστή γραφή, χιούμορ, γρήγορη ροή, αλλεπάλληλες ανατροπές και φυσικά μυστήριο.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Theme From New York, New York

    Eddie Fisher – Get Your Paper (The Newspaper Song)

    Gangs of New York – Ending Song – U2 – The Hands That Built America – Orchestral Version

    News of the World Movie Score Suite – James Newton Howard (2021)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Μυστήρια στη Νέα Υόρκη
    Τίτλος πρωτοτύπου: Trouble in New York
    Συγγραφέας: Sylvia Bishop
    Εικονογράφος: Marco Guadalupi
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Νοέμβριος 2021
    Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Γιούλικα Σαμαρά
    Σελίδες: 208
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-484-674-0

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular