More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΜόνο αν το πιστέψεις, της Κέλλυς Σταμουλάκη (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Μόνο αν το πιστέψεις, της Κέλλυς Σταμουλάκη (εικ.: Ναταλία Καπατσούλια)

    Κάπου μακριά υπάρχει μια χώρα όπου οι κάτοικοι της ζούσαν ευτυχισμένοι, είναι η χώρα της Υπομονής. Ο αρχιστράτηγος Τραμουντάνας κατάφερε με δόλο να βάλει φυλακή τον βασιλιά Ζαχαρή και να πάρει τη θέση του στο θρόνο και να σκορπίσει το φόβο στο λαό του. Οι φόροι ήταν δυσβάσταχτοι και οι περιουσίες κατέληγαν στα χέρια του Τραμουντάνα. Η βασίλισσα Πολυτίμη πρόλαβε να το σκάσει με το μωρό της, τη μικρή Ροδάνθη.

    Όμως δεν μπορούσε να πάει πολύ μακριά μ’ ένα μωρό στην αγκαλιά και αναγκάστηκε να το αφήσει στο σπίτι της μάγισσας Χαρχάλας. Η μάγισσα Χαρχάλα μεγάλωσε το μωρό σαν δικό της παιδί, μαζί με το γιό της το Σβούρα. Τα δυο παιδιά μεγάλωσαν σαν πραγματικά αδέλφια και ο Σβούρας έγινε δάσκαλος για τη μικρή Ροδάνθη στο χορό αλλά και στα μαθηματικά, τη γεωγραφία, τις ξένες γλώσσες.
    Τίποτα δεν μένει μυστικό και μια μέρα χτυπά την πόρτα της μάγισσας Χαρχάλας ο Νικηφόρος, ο γιος του βασιλιά Καλότυχου και ζητάει να δει τη Ροδάνθη, την κόρη της βασίλισσας Πολυτίμης. Η επιμονή του Νικηφόρου να βρει τη χαμένη πριγκίπισσα έγινε αφορμή να μάθει η Ροδάνθη την αλήθεια για την πραγματική της μητέρα.

    Όμως πριν προλάβει να μάθει ποιοι είναι οι γονείς της, ο Νικηφόρος είχε γίνει αόρατος. Η μάγισσα Χαρχάλα του είχε δώσει ένα μαγικό φίλτρο που τον εξαφάνισε στη στιγμή. Η Ροδάνθη ξεκίνησε αμέσως για τη χώρα της Υπομονής να συναντήσει τον Τραμουντάνα και να μάθει για τους γονείς της. Στα σύνορα της χώρας θα συναντήσει τον τρομερό δεινόσαυρο Λούλη δεμένο με αλυσίδες, θα τον ελευθερώσει και θα μάθει την αλήθεια. Έπειτα από περιπέτειες και με τη βοήθεια του αόρατου Νικηφόρου η Ροδάνθη θα καταφθάσει στη χώρα του βασιλιά Καλότυχου και θα μεταμφιεστεί σε αγόρι για να μην την αναγνωρίσουν. Η μόνη που θα την αναγνωρίσει είναι η μάγισσα Χαρχάλα και ήρθε η ώρα να ειπωθούν μεταξύ τους αλήθειες. Όμως τους περιμένουν τρικυμίες, εμπόδια, ανατροπές.

    Ένα παραµύθι για τη δύναμη της αγάπης όπου οι ήρωες τολμούν το αδύνατο και τα καταφέρνουν. Γιατί στη ζωή πρέπει να έχεις τόλμη και αυτοπεποίθηση. Αυτός που τολμάει κερδίζει. Η Κέλλυ Σταμουλάκη, πιστή στο κοινό που αγάπησε τις παραστάσεις της, τολμά να θίξει θέματα που μας απασχολούν και να τονίσει αρετές και αξίες που τείνουν να χαθούν στις μέρες μας.

    Το βιβλίο περιέχει CD  µε αφήγηση από τη συγγραφέα, τους θεατρικούς διαλόγους και τα τραγούδια της παράστασης. Μια παράσταση που δεν πρέπει να χάσετε και σας την προτείνουμε για όλη την οικογένεια.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μόνο αν το πιστέψεις (με CD)
    Συγγραφέας: Κέλλυ Σταμουλάκη
    Εικονογράφηση: Ναταλία Καπατσούλια
    Μουσική: Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
    Αφήγηση, στίχοι: Κέλλυ Σταμουλάκη, Γιάννης Προεστάκης
    Εκδόσεις: Διάπλαση, Σεπτέμβριος 2016
    Επιμέλεια: Αλέξανδρος Πανούσης
    Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγάπη Σωτηροπούλου
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN:
    978-960-567-113-6

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular