More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΔυο ξεροκέφαλες κουτάλες, των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη (εικ.: Μαργαρίτα Τζαννέτου)

    Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες, των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη (εικ.: Μαργαρίτα Τζαννέτου)

    Σε ένα μακρινό και ισχυρό βασίλειο, ζούσε κάποτε ένας βασιλιάς ξερόλας. Δηλαδή ένας βασιλιάς που είχε άποψη για όλα, ήξερε δεν ήξερε. Και μ’ αυτήν την ξεροκεφαλιά μεγάλωνε και τον μοναχογιό του που μια μέρα θα γινόταν βασιλιάς. Κι επειδή ο γιος έπρεπε να είναι ο καλύτερος όλων, τέρμα τα παιχνίδια και οι σάχλες και βουρ… μόνο μελέτη και μαθήματα. Μόνη του παρηγορία, η μαγειρική, όπου μαζί με τον μοναδικό του φίλο, τον Μποζόνιο, έφτιαχνε θαύματα.

    Μια μέρα όμως ο βασιλιάς αποφάσισε να κόψει την μαγειρική από το πρόγραμμα του γιου του. Κι εκείνος απάντησε: έπαψε να μιλάει, έπαψε και να τρώει. Αναστάτωση. Ένας κακός χαμός. Τι έχει το παιδί και δεν τρώει και δεν μιλά!

    Όποιος λοιπόν κατάφερνε να γιατρέψει τον πρίγκιπα θα γινόταν ο νέος βασιλικός μάγειρας. Και τόλμησαν να εμφανιστούν δύο μονάχα: ο Ταραμπίμ Χούμους από την Ανατολή και ο Ιγνάτιος Φραντζολέ από τη Δύση. Λίγο υπερόπτες βέβαια κι οι δυο καθώς συνεχώς έλεγαν “εγώ ξέρω καλύτερα”.

    Μπήκαν στην κουζίνα να μαγειρέψουν. Αλλά απέτυχαν αφού διαρκώς τσακώνονταν. “Ερασιτέχνες, μάγειρες της κουταμάρας”, τους αποκάλεσε ο βασιλιάς. Κι εκείνοι αποφάσισαν να ταξιδέψουν ως την μακρινή Χώρα της Σκέψης, για να βρουν τη λύση στο πρόβλημα του πρίγκιπα. Εκεί όμως, ήδη από το τρένο, σκέψεις εισέβαλαν παντού κι άρχισαν να ακούγονται κατακλυσμικά. Κι όλες οι σκέψεις που έκαναν, αμέσως… ακούγονταν! Θα καταφέρουν ο Ταραμπίμ κι ο Ιγνάτιος να συνεργαστούν και να φέρουν πίσω τη συνταγή που ξεκλειδώνει το στόμα του πρίγκιπα;

    Μια παιχνιδιάρικη, διδακτική περιπέτεια, βασισμένη στην ομώνυμη θεατρική παράσταση των της θεατρικής ομάδας Κοπέρνικος και των Άγγελου Αγγέλου και Έμης Σίνη που από πέρυσι (2015-16) χαρίζει γέλιο στην κεντρική σκηνή του θεάτρου Τρένο στο Ρουφ (Σιδηροδρομικός Σταθμός Ρουφ, επί της οδού Κωνσταντινουπόλεως, Ρουφ).

    Για τη συνεργασία και τη φαγωμάρα, την ξεροκεφαλιά και την ξερολίαση των επί παντός επιστητού παντογνωστών, την απουσία σκέψης, την εσωτερικότητα και την δια-δραστική φωνή των σκέψεών μας, την άλογη αυστηρότητα, τις υποδειγματικές συμπεριφορές της κοινωνικής μας ή άλλης θέσης. 

    Πολύ ενδιαφέρουσες οι μορφές και όμορφη η επιλογή των χρωμάτων και κυρίως οι εικονογραφικές λεπτομέρειες της Μαργαρίτας Τζαννέτου.

    Από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και δύο πολύ ωραίους δημιουργούς.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Δυο ξεροκέφαλες κουτάλες
    Συγγραφέας: Άγγελος Αγγέλου, Έμη Σίνη
    Εικονογράφηση: Μαργαρίτα Τζαννέτου
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Οκτώβριος 2016
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-569-634-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular