More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΝτ. Σταματιάδη, Γ. Κοκκόση, Β. Κουτσογιάννης στους 120 φιναλίστ της Διεθνούς Έκθεσης...

    Ντ. Σταματιάδη, Γ. Κοκκόση, Β. Κουτσογιάννης στους 120 φιναλίστ της Διεθνούς Έκθεσης Εικονογράφησης BIBF Ananas 2022

    Οι εξ Ελλάδος ορμώμενοι εικονογράφοι Ντανιέλα Σταματιάδη, Γιώτα Κοκκόση και Βασίλης Κουτσογιάννης βρίσκονται ανάμεσα στους 120 φιναλίστ της Διεθνούς Έκθεσης Εικονογράφησης BIBF Ananas 2022 που διεξάγεται στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου του Πεκίνου, της οποίας αποτελεί την επίσημη έκθεση.

    Η Γιώτα Κοκκόση για το βιβλίο Τα μαγικά μου χέρια της Ασημίνας Ευκαρπίδου, ο Βασίλης Κουτσογιάννης για Το παιδί και το άγαλμα του Άντερσεν (εκδ. Μεταίχμιο) και η Ντανιέλα Σταματιάδη για το βιβλίο Έχω έναν καλό Παπούα (εκδ. Σμίλη)

    Η BIBF Ananas International Illustration Exhibition ιδρύθηκε τον Αύγουστο του 2016 και είναι η επίσημη έκθεση εικονογράφησης της Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου του Πεκίνου (BIBF), της δεύτερης μεγαλύτερης διεθνούς έκθεσης βιβλίου στον κόσμο.

    Ως διοργανωτής της Διεθνούς Έκθεσης Εικονογράφησης Ananas, τόσο η BIBF όσο και η Ananas Illustration έχουν αφοσιωθεί στη δημιουργία μιας πλατφόρμας για εικονογράφους σε όλο τον κόσμο και στη δημιουργία περισσότερων ευκαιριών συνεργασίας μεταξύ εκδοτών και διακεκριμένων εικονογράφων.

    “Ήταν πάντα η πρόθεση και η φιλοδοξία μας να είμαστε υποστηρικτές και μάρτυρες λαμπρών έργων τέχνης”, αναφέρουν χαρακτηριστικά οι διοργανωτές.

    Το 2021, ανάμεσα σε 1406 σειρές έργων που υποβλήθηκαν από περισσότερες από 30 χώρες, επιλέχθηκαν 60 σειρές με διεξοδική αξιολόγηση από ειδικούς στις εκδόσεις, την εικονογράφηση και το παιδικό βιβλίο.

    Η διεθνής κριτική επιτροπή τίμησε πέρσι μεταξύ των φιναλίστ 8 νικητές με το Ananas Grand Prix, το Illustration of China, το Μεγάλο Βραβείο της Κριτικής Επιτροπής και το Βραβείο Νέο Ταλέντο.

    Αναμένουμε τον νικητή.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular