More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι κατάσκοποι της γεωγραφίας 3: Η επιστροφή του κόμη Δράκουλα και το...

    Οι κατάσκοποι της γεωγραφίας 3: Η επιστροφή του κόμη Δράκουλα και το μυστήριο με τις νυχτερίδες, της Λίνας Μουσιώνη (εικ.: Λίλα Καλογερή)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Η Σιγκισοάρα είναι η μεγαλύτερη συνεχώς κατοικούμενη μεσαιωνική πόλη-κάστρο στην Ευρώπη με δεκατέσσερις αμυντικούς πύργους από τους οποίους διατηρούνται σήμερα οι εννέα. Το 1999 ανακηρύχθηκε από την UNESCO Μνημείο Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς.
    Εκ του βιβλίου

    Τρίτο βιβλίο για τη σειρά Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας, την ταξιδιωτική, γεωγραφική σειρά μυστηρίου που μετά τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία έρχεται στη γειτονιά μας, τη Βαλκανική, όπου η Λίνα Μουσιώνη ξετυλίγει μια συναρπαστική ιστορία πέρα από τα όρια του μύθου.

    Περί τίνος πρόκειται

    Μετά το Μανχάταν και την Ιαπωνία, οι κατάσκοποι της Γεωγραφίας, ο Ιάσονας και η αδερφή του, η Κλαίρη, δίνουν τη σκυτάλη δια χειρός Λίνας Μουσιώνη στην Τρανσυλβανία και τη Ρουμανία, όπου για έναν μήνα θα χτενίσουν την περιοχή της μεσαιωνικής πόλης Σιγκισοάρα και την ιστορία της. Μπρασόβ. Κάστρο Μπραν. Κόμης Δράκουλας. Νυχτερίδες. Εκκλησίες. Ιππότες. Δούναβης. Μπισέρικα Νεάγκρα.

    Η Σιγκισοάρα είναι η πατρίδα του περίφημου Κόμη Δράκουλα, διαβάζει ο Ιάσονας στην εφαρμογή Πορτολάνο. Μάλιστα υπάρχουν σοβαρές υποψίες για την επιστροφή του. Τι συμβαίνει με τις νυχτερίδες στην πόλη και πώς εξηγούνται οι συχνές επιθέσεις τους; Ποια είναι η παράξενη μορφή με τη μαύρη μπέρτα; Γιατί η Φλορίνα περπατά σαν υπνωτισμένη στο σκοτάδι του νεκροταφείου; Μήπως έχει αρχίσει να γίνεται βαμπίρ;

    “Όταν σήκωσε επιτέλους τα μάτια του, το αίμα του πάγωσε.
    Η αδελφή του έγινε βαμπίρ;”

    Εστιάζοντας

    Η Λίνα Μουσιώνη αιωρείται πάνω από τη μυστηριώδη και ξεχωριστή περιοχή της Τρανσυλβανίας και αξιοποιεί όλο το ιστορικό και πολιτισμικό δυναμικό της για να δημιουργήσει μια νέα περιπέτεια μυστηρίου και γεωγραφικής αποθέωσης, η οποία συστήνει και αγκαλιάζει έναν τόπο γειτονικό μας, αναδεικνύοντας την πλούσια ιστορία του και όλα όσα οδήγησαν την UNESCO να τον ανακηρύξει σε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

    Η συγγραφέας μένει κοντά στους κώδικες που χάραξαν οι δύο προηγούμενες συγγραφείς, Τζένη Κουτσοδημητροπούλου και Μαρία Ρουσάκη. Επιστρατεύει χιούμορ, φαντασία, ιστορία και μύθους και βαδίζει τους δρόμους της Λεκάνης των Καρπαθίων και της Κοιλάδας της Παννονίας, των μεσαιωνικών κάστρων, των βαμπίρ, του τρόμου, των νυχτερίδων που αποκτούν ρυθμιστικό ρόλο στην ιστορία, του βοεβόδα Βλαντ του τρίτου, του περίφημου Κόμη Δράκουλα. Η δράση, η πλοκή, το σασπένς και η ανατροπή είναι καλοδουλεμένες και έχουμε μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, εξίσου καλοδιαβάστη με τις δύο πρώτες, ιστορία μυστηρίου και γεωγραφικής αύρας που απολαμβάνεις.

    Στην εικονογράφηση βρίσκεται και πάλι η Λίλα Καλογερή που εικονογραφεί με χρώμα, εκφραστικότητα, αφουγκραζόμενη την γοτθική και τρανσυλβανική ατμόσφαιρα, μένοντας ωστόσο πιστή στο αναγνωρίσιμο στυλ της. Τα τοπία και τα οικήματα κάθε είδους είναι τα δυνατά σημεία της εικονογράφου, ενώ οι λήψεις της ποικίλουν, αποπνέοντας μια αίσθηση κινηματογραφικότητας.

    Για αναγνώστες από 8 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις

    Το πρώτο βιβλίο της σειράς Ένας σαμουράι, ένα σπαθί και το κεράσι της ζωής- Νο 1 συμπεριλήφθηκε στη Χρυσή Λίστα 2023.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Οι κατάσκοποι της γεωγραφίας 3: Η επιστροφή του κόμη Δράκουλα και το μυστήριο με τις νυχτερίδες
    Σειρά: Οι Κατάσκοποι της Γεωγραφίας 
    Συγγραφέας: Λίνα Μουσιώνη
    Εικονογράφος: Λίλα Καλογερή
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάιος 2023
    Υπεύθυνη σειράς: Τζένη Κουτσοδημητροπούλου
    Επιμέλεια: Αναστασία Αθηναίου
    Προσ. εξωφύλλου: Μαίη Σταθοπούλου
    Σελίδες: 24
    Μέγεθος: 16,0 Χ 21,0
    ISBN: 978-618-220-235-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular