More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟι περιπέτειες του Σερλόκο: Στοιχειώδες, Στίλτον! & Το σημάδι του γάτου, του...

    Οι περιπέτειες του Σερλόκο: Στοιχειώδες, Στίλτον! & Το σημάδι του γάτου, του Τζερόνιμο Στίλτον

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Μικροπληροφορία: Ο Ντόυλ παραδέχθηκε ότι δημιούργησε τον Σέρλοκ Χολμς εμπνευσμένος από την απίστευτη παρατηρητικότητα του καθηγητή Τζόζεφ Μπελ κατά την κλινική εξέταση των ασθενών του. 

    Τα δύο πρώτα βιβλία της νέας σειράς του Τζερόνιμο Στίλτον Οι περιπέτειες του Σερλόκο, που παραπέμπει ξεκάθαρα στον περίφημο ντετέκτιβ Σέρλοκ Χολμς και τον ατμοσφαιρικό κόσμο της εξερεύνησης μυστηρίων.

    Περί τίνος πρόκειται

    Σε μια μυστηριώδης πόλη, ζει ένας εκκεντρικός ποντικός που έχει πάθος με τις έρευνες. Είναι ο σπουδαίος Σερλόκο, ο πιο έξυπνος ντετέκτιβ που γνώρισε ποτέ η Ποντικόνησος! Στις έρευνές του, τον βοηθά, ένας ποντικός με στριφτό μουστάκι. Το όνομά του είναι Στίλτον. Τζερόνιμο Στίλτον! Και αυτές είναι οι δύο πρώτες περιπέτειές τους!

    Γραφείο ερευνών ΣΕΡΛΟΚΟ. Σημαντικός κανόνας για έναν ντετέκτιβ Νο1: Παρατήρησε. Σημαντικός κανόνες για έναν ντετέκτιβ 2: Μάθε να καμουφλάρεσαι. Σημείωσέ το, Στίλτον!

    Αποφασίστηκε ποια υπόθεση θα ερευνήσουν. Την εξαφάνιση της Λουκεσίνα Τζίντζερ, ανιψιάς του δικηγόρου Μόντι Μαυρονούρη και κόρης του δούκα και της δούκισσας Μαυρονούρη. Απήχθη! Πρώτα στοιχεία, απαραβίαστη πόρτα, ένα κενό σημείο στις κάμερες παρακολούθησης. Η επιδεξιότητα του σπουδαίου ερευνητή Σερλόκο αρχίζει να ξετυλίγεται ενώ ο βοηθός Τζερόνιμο ακολουθεί τους συλλογισμούς του, τα στοιχεία και προσπαθεί να βοηθήσει στην εξιχνίαση αυτής της πολύ σημαντικής υπόθεσης. Όλοι είναι ύποπτοι. Ποιος όμως είναι ο ένοχος;

     

    Γραφείο Ερευνών Σερλόκο. Οδός Συνωμοσιών 13, Πόντικτον. Νέα σοβαρή υπόθεση. Τα έργα τέχνης του Πόντικτον διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο. Ήδη χτύπησε τα έργα τέχνης στο μουσείο του Πόντικτον, την Οικία Μπεποντικόβεν, τον Πύργο και το Κάστρο καθώς και το Μουσείο Μουσικών Οργάνων. Και γιατί κλείνουν για… συντήρηση όλα αυτά τα μουσεία και οι χώροι τέχνης; Γιατί κάποιος Γατοπόντικας χαράζει με τα νύχια του τα σπουδαιότερα έργα τέχνης. Μισεί την τέχνη; Θέλει χρήματα; Θέλει να εκβιάσει; Ποια είναι τα κίνητρα αυτού του καταστροφέα της τέχνης;

    “Εγώ δεν πιστεύω στους θρύλους… Θα αποδείξω ότι κάτι άλλο κρύβεται πίσω από το Σημάδι του Γάτου”, είπε με αυτοπεποίθηση ο Σερλόκο, πηγαίνοντας προς το Μουσείο του Πόντικτον όπου ο μυστηριώδης γάτος έβαλε το τελευταίο του σημάδι, καταστρέφοντας τον πολυτιμότερο χάρτη του Πόντικτον, τον χάρτη της Υπόγειας Πόλης.

    Ο Σερλόκο μαζί με τον Στίλτον, την Καρλότα και άλλες παράπλευρες βοήθειες σπεύδει να εντοπίσει τον ένοχο που είναι πέραν πάσης υποψίας.

    Εξαιρετική νέα σειρά από τον Τζερόνιμο Στίλτον που αγκαλιάζει το στυλ του σπουδαίου Βρετανού ντετέκτιβ του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, Σέρλοκ Χολμς. Ο φίλος και βοηθός του Δρ Γουάτσον γίνεται… Τζερόνιμο Στίλτον και το νούμερο 221B της οδού Μπέικερ γίνεται οδός Συνωμοσίας 13. Η αιώνια φθινοπωρινή και ομιχλώδης ατμόσφαιρα του Λονδίνου νοτίζει τις δύο ιστορίες, με ονόματα δρόμων και άλλα τοπόσημα να παραπέμπουν στην μεγαλούπολη του Ηνωμένου Βασιλείου, ενώ οι βασικές αρετές του Σερλοκ Χολμς, όπως η απόλυτη παρατηρητικότητα των πάντων, η μνήμη, η συνδυαστική ικανότητα μικρών λεπτομερειών, η πίστη στη λογική, ο μη αποκλεισμός κανενός σεναρίου, όσο απίθανο κι αν είναι και το ξεχωριστό χιούμορ, είναι παρούσες ως κεντρικές δεξιότητες του Σερλόκο.

    Η πλοκή, η δομή των υποθέσεων, η ύπαρξη πολλών ενόχων και οι έξοχες ανατροπές είναι βασικά ατού της νέας αυτής σειράς που ανανεώνει το ενδιαφέρον για τον αγαπημένο Τζερόνιμο Στίλτον.

    Ελιζαμπέτα Ντάμι, συνέντευξη στο ELNIPLEX, 9 Μαΐου 2020

    Πολλές, διαφορετικές, χρωματιστές γραμματοσειρές, σπιρτόζικη εικονογράφηση, πλούσια text bubbles, χάρτες, πληροφοριακά κείμενα, γλωσσάρια. Όλα αυτά ντύνουν τον Τζερόνιμο…

    Ο πατέρας μου ήταν εκδότης παιδικών βιβλίων και μου εξήγησε την αναγκαιότητα να επικοινωνούν τα παιδιά όχι μόνο με λέξεις αλλά και με εικονογράφηση. Προσωπικά μου αρέσει να επικοινωνώ όχι μόνο με το κείμενο αλλά και με τα γραφικά εφέ. Μου αρέσει να δημιουργώ ένα φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον ανάγνωσης. Σκέφτηκα, αν έπρεπε να διαβάσω δυνατά το κείμενο στα παιδιά, ποιες λέξεις θα υπογράμμιζα με ειδικό χρώμα στην φωνή μου; Αυτές τις λέξεις επιλέγω να χρωματίζω και στο κείμενο.

    INFO

    Για να ανακαλύψεις τις περιπέτειες του Τζερόνιμο Στίλτον και των φίλων του, μπες στην ιστοσελίδα του: http://www.geronimostilton.com/ και γνώρισε τον Στίλτον. Εναλλακτικά, περιηγήσου στο ELNIPLEX όπου παρουσιάζουμε συστηματικά τα βιβλία του, στο tag Τζερόνιμο Στίλτον με πάνω από πενήντα βιβλία μέχρι στιγμής.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Οι περιπέτειες του Σερλόκο: Στοιχειώδες, Στίλτον!
    Οι περιπέτειες του Σερλόκο: Το σημάδι του γάτου
    Τίτλος πρωτοτύπου: Le avventure di Sherlocco – Elementare, Stilton!
    Le avventure di Sherlocco – Ιl sigillo del Gatto
    Συγγραφέας/Διασκευή: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Εικονογράφηση: Tommaso Ronda
    Εκδόσεις: Κέδρος, Δεκέμβριος 2022
    Μετάφραση: Γιώργος Κασαπίδης
    Επιμέλεια: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Προσαρμογή ελλ. εκδ: Χρυσή Τσάμη
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-04-5331-7
    978-960-04-5332-4

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular