More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο0-2 ετώνΟ Αρκουδάκος οδηγός στο ράλι!, του Μπέντζι Ντέιβις

    Ο Αρκουδάκος οδηγός στο ράλι!, του Μπέντζι Ντέιβις

    Τα βιβλία για παιδιά από λίγων μηνών μέχρι 3 περίπου ετών δεν έχουν συναρπαστική πλοκή, δεν έχουν πολλά γεγονότα, δεν έχουν πολλές σελίδες. Γιατί ακριβώς αυτό πρέπει να κάνουν: να μην κουράσουν βλέμμα και νου, να μην δώσουν μεγάλο όγκο πληροφοριών να διαχειριστεί το παιδί και με μια απλή, ευχάριστη ιστορία να του δώσουν ερεθίσματα και ευκαιρίες για διάδραση, χαρά, ίσως και λίγη έμμεση γνώση.

    Τα board books, αυτά τα συνήθως τετράγωνα βιβλία με σκληρό, ιδιαιτέρως ανθεκτικό χαρτί είναι ιδανικά για τα μικρά παιδιά που έφυγαν από την εκδοχή του πάνινου βιβλίου (παιδιά μερικών μηνών) και κάνουν την γνωριμία τους με πιο κλασικές, “χάρτινες” εκδοχές του βιβλίου, πιο κοντά σε αυτή που θα τα συνοδεύει σε όλη τους τη ζωή.

    Τα τελευταία χρόνια τα board books αλλάζουν εντυπωσιακά προς το καλύτερο, ενσωματώνοντας καινοτομίες που προσελκύουν ολοένα και περισσότερο τα μικρά παιδιά. Τα κινούμενα μέρη, χάρτινες λαβές, οπές ή άλλες λεπτομέρειες τις οποίες το παιδί μπορεί να σύρει ή γενικά να μετακινήσει, είναι από τα πλέον εντυπωσιακά χαρακτηριστικά.

    Ο Μπέντζι Ντέιβις, ο δεξιοτέχνης μαέστρος του Ο Νόι και η φάλαινα, Ο Νόι και η γιαγιά, Το νησί του παππου και του Γκρότλιν, έχει δημιουργήσει και αυτήν την πολύ όμορφη σειρά του Αρκουδάκου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίκαρος με αρκετούς τίτλους μέχρι τώρα όπως Έλα να παίξουμε, Έλα στη Φάρμα, στο πειρατικό, στον ζωολογικό κήπο κ.α.

    Στο νέο βιβλίο της σειράς, ο Αρκουδάκος τρέχει στο ράλι. Μένει να δούμε αν θα κερδίσει. Αλλά ό,τι και να γίνει, μαζί του θα τρέξουμε, μαζί του θα προσπεράσουμε, μαζί του θα μπούμε στα πιτς, μαζί θα του κουνήσουμε την σημαία του τερματισμού. Κι αυτό το “μαζί” σημαίνει πως το παιδί θα κινήσει αυτά τα πανέξυπνα κινούμενα μέρη και θα διασκεδάσει προκαλώντας κίνηση στο αμάξι του αρκουδάκου, περιστροφή στην πλατεία και μερικές ακόμα ευφάνταστες κινήσεις του χαρτιού.

    Ένα κλειδί που έχουμε ξανατονίσει είναι ότι μπορείτε να διαφοροποιείται την αφήγησή σας, να μην μένετε πάντα στις λέξεις του μικρού ούτως ή άλλως κειμένου, να αλλάζετε σε κάθε ανάγνωση πράγματα, λόγια και διαλόγους, να βάζετε ήχους και μικρά τραγούδια που σχετίζονται, να δημιουργείτε -στο μέτρο των δυνατοτήτων και ευχαρίστησης κάθε παιδιού- νέους κόσμους. Μην περιμένετε από ένα βιβλίο να πάει στο διάστημα απλά και μόνο διαβάζοντας λέξεις.

    Ο Μπέντζι Ντέιβις με τον Αρκουδάκο δίνει το έναυσμα για πολύ όμορφα ταξίδια.

    Για παιδιά από 9 μηνών μέχρι 2,5 περίπου ετών.

    Μετάφραση Φίλιππου Μανδηλαρά, εκδόσεις Ίκαρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Αρκουδάκος οδηγός στο ράλι!
    Τίτλος: Bizzy Bear: Racing Driver
    Συγγραφέας: Μπέντζι Ντέιβις
    Εικονογράφηση: Μπέντζι Ντέιβις
    Μετάφραση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Εκδόσεις: Ίκαρος, Ιούλιος 2019
    Σελίδες: 8
    Μέγεθος: 18 Χ 18
    ISBN: 978-960-572-272-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular