More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ Εγκέφαλός μας και πώς λειτουργεί, της Δρ. Μπετίνα Άιπ (εικ.: Μία...

    Ο Εγκέφαλός μας και πώς λειτουργεί, της Δρ. Μπετίνα Άιπ (εικ.: Μία Νίλσον)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 6-9) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Ο εγκέφαλος φαίνεται να έχει μια ειδική περιοχή, την οποία θα μπορούσαμε να ονομάσουμε «ποιητική μνήμη», η οποία καταγράφει ό,τι μας γοητεύει ή μας αγγίζει, και ό,τι κάνει τη ζωή μας όμορφη.
    Μίλαν Κούντερα

    Πώς δουλεύει ο εγκέφαλος; Πώς μαθαίνει και συγκρατεί και αποθηκεύει και αναπαράγει όποτε το θες; Πώς θυμάται και ανασύρει και ονειροπολεί; Πώς αισθάνεται; Πώς λαμβάνει αποφάσεις; Πώς ειδοποιεί τον υπόλοιπο εαυτό μας και σημαίνει συναγερμούς;

    Αυτά και πολλά ακόμα ερωτήματα απαντά το εμπεριστατωμένο βιβλίο της νευροεπιστήμονα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης Μπετίνα Άιπ η οποία μελετά εδώ και χρόνια τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος.

    Τα χαριτωμένα γραφικά και η εικονογράφηση της Μία Νίλσον δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον, όπου οι πληροφορίες αναπτύσσονται σε μικρά κείμενα και text frames ώστε να μην δημιουργούν μια ανεπιθύμητη οπτική υπερφόρτωση ως όγκος. Κοινώς, η Άιπ αποφεύγει το μακροσκελές γραμμικό κείμενο με τις πολλές πληροφορίες γιατί ξέρει ότι αυτό θα αποτρέψει τα παιδιά να απορροφήσουν τα σημαντικά. Δημιουργεί έτσι ένα ρυθμικό, μεστό βιβλίο που αναλύει τόσο όσο όλες τις πτυχές λειτουργίας του εγκεφάλου. Οδηγός είναι μια κουκουβάγια-καθηγήτρια η οποία μας παίρνει από το χέρι και μας ξεναγεί στον εγκέφαλό μας. Έτσι, βλέπουμε πώς λειτουργούν ένα πλήθος παραμέτρων που ρυθμίζει ο εγκέφαλος: μνήμη, μάθηση, αναπαραγωγή, μίμηση, ύπνος, όνειρα, φόβοι, αποφάσεις και επιλογές, υπερφόρτωση και επανεκκίνηση, φροντίδα και εξάσκηση.

    Είναι άρτια δομημένο το βιβλίο αυτό και υπερέχει έναντι παλαιότερων εκδόσεων που φέρνω στον νου μου, καθώς αξιοποιεί, πέρα από όσα προαναφέραμε, και τις νεότερες εξελίξεις της νευροεπιστήμης. Οι παλιοί έλεγαν ότι η καρδιά νιώθει. Όχι! Ο εγκέφαλος είναι αυτός που νιώθει και στέλνει το ρεύμα του στην καρδιά!

    Κατανοητό, επιστημονικό, πλήρες για το εξειδικευμένο θέμα του, με πολλά οπτικά ερεθίσματα για τα παιδιά.

    Για αναγνώστες από 5,5-6 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Τα χαριτωμένα γραφικά και η εικονογράφηση της Μία Νίλσον δημιουργούν ένα ευχάριστο περιβάλλον, όπου οι πληροφορίες αναπτύσσονται σε μικρά κείμενα και text frames ώστε να μην δημιουργούν μια ανεπιθύμητη οπτική υπερφόρτωση. Η Άιπ αποφεύγει το μακροσκελές γραμμικό κείμενο με τις πολλές πληροφορίες γιατί ξέρει ότι αυτό θα αποτρέψει τα παιδιά να απορροφήσουν τα σημαντικά. Δημιουργεί έτσι ένα ρυθμικό, μεστό βιβλίο που αναλύει τόσο όσο όλες τις πτυχές λειτουργίας του εγκεφάλου. Άρτια δομημένο βιβλίο, κατανοητό, επιστημονικό, πλήρες για το εξειδικευμένο θέμα του, με πολλά οπτικά ερεθίσματα για τα παιδιά.
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ο Εγκέφαλός μας και πώς λειτουργεί
    Τίτλος πρωτοτύπου: Book of the Brain and how it works
    Συγγραφέας: Μπετίνα Άιπ
    Εικονογράφος: Μία Νίλσον
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Σεπτέμβριος 2021
    Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
    Προσαρμ. εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24 Χ 29
    ISBN: 978-618-03-2588-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular