More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΟ ιππότης που είπε Όχι, της Λούσι Ρόουλαντ (εικ.: Κέιτ Χίντλεϊ, μετ.:...

    Ο ιππότης που είπε Όχι, της Λούσι Ρόουλαντ (εικ.: Κέιτ Χίντλεϊ, μετ.: Μαριάννα Ψύχαλου)

    Μια φορά κι έναν καιρό, σ’ ένα κάστρο μακρινό, ζούσε ένας μικρός ιππότης, Νεντ τον λέγανε θαρρώ. Τακτικός, ευγενικός, προσεκτικός, μάζευε, έστρωνε, τακτοποιούσε ανελλιπώς. Δοτικός, βοηθητικός σε όποιον του το ζητούσε. Και πάντα πρόθυμος. Ναι απαντούσε σε ό,τι του ζητούσες. Μα ένα βράδυ που ο Νεντ καθόταν στο παράθυρο, άκουσε τη Δράκαινα που πετούσε πάνω από το σπίτι τους κάθε βράδυ να αναστενάζει. “Μήπως μοιάζουμε λιγάκι;” αναρωτήθηκε. Σιγά σιγά, άρχισε να έρχεται στα χείλη του μία άλλη λέξη, καινούρια. ΟΧΙ, ήταν η λέξη και ήρθε ξαφνικά. Κι άρχισε ο Νεντ να μοιράζει ΟΧΙ δεξιά κι αριστερά. ΟΧΙ, ΟΧΙ, ΟΧΙ. Μα σαν η Δράκαινα ζυγώσει τι απάντηση να δώσει;
    ΝΑΙ ή ΟΧΙ; Μη βιαστείτε να απαντήσετε γιατί θα σας εκπλήξει της Δράκαινας η μοναξιά και του Νεντ το διαφορετικό το βλέμμα. ΝΑΙ ή ΟΧΙ λοιπόν;

    Μια έξυπνη, χαριτωμένη ιστορία για τα Ναι και τα Όχι μας. Για τα παιδιά με το σύνδρομο του καλού παιδιού που σε όλα λένε ναι αλλά καταπιέζουν πάντα τις δικές τους επιθυμίες, για να γίνουν αρεστά, για να εντάσσονται σε κάποιο πλαίσιο, για να μη μένουν μόνα. Λησμονώντας το όχι, περιθωριοποιείς τον μισό σου εαυτό. Και τα παιδιά πρέπει να διδαχθούν το όχι. Το στέρεο. Το αληθινό. Όχι το πεισματικό, το όχι για το όχι.

    Μια ιστορία για την μοναξιά των παιδιών μέσα σε περιβάλλοντα ενηλίκων. Που θέτουν κανόνες. Που φτιάχνουν πλαίσια. Που δεν διασπούν τη μοναξιά των παιδιών. Μέχρι που ο X factor, μια κόκκινη Δράκαινα που πλημμυρίζει τις σελίδες των αποχρώσεων του γκρι, αλλάζει το τοπίο στη ζωή του παιδιού. Και επενδύοντας πάνω του, αλλάζει κι η δική της ζωή.

    Με ευχάριστο στίχο, δουλεμένη μετάφραση και με θαυμάσια εικονογράφηση, ένα ταξίδι στο όχι που πρέπει να μάθεις να λες. Η εικονογράφος Kate Hindley παίζει με τα μοτίβα, τις μορφές και τα μεγέθη, αναπαράγει φράκταλ σχήματα και ορθώνει ένα παράλληλο σύμπαν που αφηγείται παράλληλα την ιστορία του Νεντ και της Δράκαινας.

    Για παιδιά 3-6 ετών.

    Μετάφραση Μαριάννας Ψύχαλου.

    Εκδόσεις Μικρή Σελήνη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο ιππότης που είπε Όχι
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Knight who said “No”
    Συγγραφέας: Lucy Rowland
    Εικονογράφηση: Kate Hindley
    Τυπογραφία & Lettering: Άννα Σαπουντζή
    Εκδόσεις: Μικρή Σελήνη, Απρίλιος 2020
    Μετάφραση: Μαριάννα Ψύχαλου
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 27 Χ 29,5
    ISBN: 978-618-50-4980-5
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular