More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΚβαντική φυσική, εξέλιξη, γενετική, αεροδιαστημική για παιδιά

    Κβαντική φυσική, εξέλιξη, γενετική, αεροδιαστημική για παιδιά

    Έχουμε τονίσει κατ’ επανάληψη στο ELNIPLEX την ανάγκη να φύγουμε από γελοίες εκδόσεις που ευτελίζουν το βιβλίο όπως “κόψτε την πιπίλα”, “μην κάνεις πιπί πάνω σου” και άλλες τέτοιες ανοησίες και να στρέψουμε τα παιδιά προς το πραγματικά σπουδαίο.

    Μια από τις πιο σημαντικές μορφές του σπουδαίου είναι η επιστήμη. Σε μια κοινωνία που τρέχει μπροστά με άλματα πλέον, η επιστήμη, τα αυθεντικά ερωτήματα της προέλευσης της ζωής, της ύλης και της δημιουργίας γύρω μας είναι σημαντική γνώση και θεμέλιο για τη σκέψη των σύγχρονων παιδιών. Έννοιες που θα ερεθίσουν τη σκέψη τους, θα οξύνουν την φαντασία τους, θα τους ανοίξουν δρόμους να τρέξουν μπροστά, στο σημαντικό, στο ουσιαστικό.

    Εμπιστευθείτε βιβλία επιστήμης για μικρά παιδιά, μυηθείτε με τα παιδιά σε αυτούς τους ξεχωριστούς κόσμους που ανοίγουν μπροστά τους και δείτε σταδιακά το παιδί σας να μεταμορφώνεται σε έναν άνθρωπο που αναρωτιέται, που απορεί, που υποθέτει, που προσπαθεί να εξηγήσει, που ερμηνεύει όσα βλέπει γύρω του.

    Η σειρά Ανακαλύπτω το STEM (Science Technology Engineering Maths=Επιστήμη, Τεχνολογία, Μηχανική, Μαθηματικά) κινείται στη σωστή κατεύθυνση, θέτει ερωτήματα, μοιράζει γνώση, δεν το παρακάνει καθώς σέβεται το ηλικιακό γκρουπ των παιδιών στα οποία απευθύνεται και εν τέλει επιτελεί στο ακέραιο τον στόχο του, όπως τους παραθέσαμε παραπάνω.

    Η φυσικός Βαλεντίνα και ο γάτος της ο Μαξ, μας οδηγούν στον κόσμο της κβαντικής φυσικής. Τι είναι όμως η κβαντική φυσική για τα παιδιά; Αν γίνεις μικροσκοπικός, όπως η Βαλεντίνα, θα δεις πράγματα που ποτέ δεν έβλεπες πριν. Θα δεις τα μόρια και τα άτομα. Θα δεις σε τι κατάσταση υπάρχουν γύρω μας αλλά κυρίως πώς συνεργάζονται για να συνθέσουν ψηφίδα ψηφίδα τον κόσμο μας. Τον ορατό κόσμο μας, γιατί είπαμε, τον πιο πολύ δεν τον βλέπουμε. Με την Βαλεντίνα θα δούμε ένα μόριο νερού από κοντά. Θα γνωρίσουμε τα άτομα, λοιπόν, θα δούμε τον πυρήνα, τα ηλεκτρόνια, τα φωτόνια και τα πρωτόνια και θα πλησιάσουμε πρωταρχικές έννοιες όπως η σχάση και η σύντηξη. Δε μπορώ να σας πω τα πάντα που θα δείτε σε αυτό το βιβλίο. Φως, σωματίδια, κύματα, ενέργεια θα παρελάσουν μπροστά στα μάτια σας με απλό τρόπο!

    Σε αυτό το βιβλίο, η Βαλεντίνα γίνεται παλαιοντολόγος και βοηθός της στην ξενάγηση που θα μας κάνει στην εξέλιξη είναι ένα μασκαρεμένο κοτοπουλάκι, ο Δαρβίνος, που έχει ντυθεί δεινόσαυρος. Άλλωστε ο πρόγονος του Δαρβίνου που είναι κοτόπουλο, ήταν ο δεινόσαυρος κι ας μην το ξέρει. Τι; Δεν το ξέρετε; Ε, θα τα δούμε όλα αυτά με την Βαλεντίνα που κάνει ένα μεγάλο ταξίδι στην προέλευση της ζωής, τότε που δεν υπήρχαν ακόμα φυτά και ζώα και η μόνη μορφή ζωής ήταν κάτι μονοκύτταροι οργανισμοί που μας φαίνονται ασήμαντοι αλλά όταν σου πουν ότι ήταν οι πρόγονοί μας το μετανιώνεις. Όπως ο Λούκα. Μετά από διάφορες μεταλλάξεις, των απογόνων του Λούκα, η ζωή άρχισε να εξελίσσεται. Νέα περιβάλλοντα, νέα είδη. Ασπόνδυλα, σπονδυλωτά, εποχή των δεινοσαύρων, ιπτάμενα ερπετά, μπουμ… Αστεροειδής, καταστροφή. Οι δεινόσαυροι δεν τα καταφέρνουν. Πτηνά. Κι ύστερα τα ζώα που γνωρίζουμε καλύτερα σήμερα. Κι ύστερα εμείς. Οι άνθρωποι.

    Η ιστορία της εξέλιξης στο πιάτο σας.

    Κυκλοφορούν επίσης δύο ακόμα βιβλία στη σειρά. Η γενετική όπου θα δούμε πώς καθορίζεται το χρώμα των μαλλιών μας, θα γνωρίσουμε τα γονίδια, τις αζωτούχες βάσεις, ενώ θα κάνουμε μια συναρπαστική εξερεύνηση στο DNA και μαζί με την Βαλεντίνα την γενετίστρια θα ανακαλύψουμε τα μυστικά και τη γνώση της επιστήμης της Γενετικής.

    Και η αεροδιαστημική όπου ασφαλώς θα γνωρίσουμε τον αγαπημένο στα παιδιά κόσμο των πυραύλων, τον τρόπο που εκτοξεύονται, την βαρύτητα, τα αντικείμενα που μεταφέρονται στο διάστημα ενώ θα φτάσουμε μέχρι τον Άρη και γίνουμε… αεροδιαστημάνθρωποι!

    Για παιδιά 4-7 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Κβαντική φυσική
    Εξέλιξη
    Γενετική
    Αεροδιαστημική
    Τίτλος πρωτοτύπου: Futuros genios: Fisica cuantica
    Futuros genios: Evolucion
    Futuros genios de la Genetica

    Futuros genios de la Astronautica: La ciencia explicada a los ma
    Συγγραφέας: Carlos Pazos
    Εικονογράφηση: Carlos Pazos
    Μετάφραση: Μαρία Γουρνιεζάκη
    Σειρά: Ανακαλύπτω τα STEM
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Φεβρουάριος- Μάιος 2020
    Επιμέλεια: Μαρία Παναγοπούλου
    Ηλ. σελιδοποίηση: Έρση Σωτηρίου
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 24,5 Χ 24,5
    ISBN: 978-960-653-082-1
    978-960-653-060-9

    978-960-653-011-1

    978-960-653-012-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular