More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ Μικρός Δράκος Καρύδας: Μη Φοβάσαι και Ο Στοιχειωμένος Πύργος, του Ίνγκο...

    Ο Μικρός Δράκος Καρύδας: Μη Φοβάσαι και Ο Στοιχειωμένος Πύργος, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Πολλά είναι τα σχολεία που διαλέγουν για την εκδρομή τους το Νησί της Χελώνας. Κι εκεί πηγαίνουν ο μικρός δράκος Καρύδας και οι φίλοι του με το σχολείο. Θα ακούσουν τη γριά γιγαντοχελώνα Ολεμίνα να τους διηγείται τη συναρπαστική ιστορία του Κόκκινου Ρούντολφ, του πιο τρομερού πειρατή των Επτά Θαλασσών, που το καράβι του ήταν φτιαγμένο από κόκκινα ξύλα, είχε κόκκινα πανιά και κόκκινη νεκροκεφαλή στη σημαία.”Μα ο πιο πολύτιμος θησαυρός τους ήταν το κόκκινο φυλαχτό του Ρούντολφ. Γιατί αυτό το φυλαχτό τού έδινε θάρρος. Χάρη σ’ αυτό ήταν γενναίος. Και το φορούσε, λένε, ως το θάνατό του“, είπε η Ολεμίνα. Και πέθανε κάπου εκεί κοντά, στο Νησί της Χελώνας.

    Ο Καρύδας, η Ματίλντα και ο Όσκαρ αποφασίζουν να βουτήξουν για να ψάξουν για το χαμένο φυλαχτό του Ρούντολφ. Θα συμμαχήσουν με τον μικρόσωμο, φοβητσιάρη πειρατή Πίτερ Παπαφίγκο που άφησαν οι άλλοι πειρατές μόνο του και θα αντιμετωπίσουν πολλούς κινδύνους, όπως και θα βρεθούν αντιμέτωποι με ένα σωρό κινδύνους, όπως το Γιγάντιο Χταπόδι.

    Καλοκαιρινή, σταθερά διασκεδαστική και με υψηλούς δείκτες χιούμορ, περιπέτεια βυθού από τον Δράκο Καρύδα που έχει χιλιάδες θαυμαστές και στην Ελλάδα. Το μεστό κείμενο που δεν πλατειάζει ούτε φλυαρεί πουθενά, η απλότητα της γραφής του Ζίγκνερ, η περιπετειώδης πλοκή, όλα συνθέτουν μια ακόμα καλοδιάβαστη, ευχάριστη ιστορία.

    Για παιδιά από 6 ετών (από 5 αν τους το διαβάσετε- μεγαλόφωνη ανάγνωση)

    Φεύγουμε από τους βυθούς και τα μυστηριώδη φυλαχτά και πάμε σε στοιχειωμένους πύργους.  Εδώ, ο μικρός δράκος Καρύδας και η φίλη του Ματίλντα η σκαντζοχοιρίνα μαζεύουν ώρες τώρα δρακόχορτο στο Δάσος των Κινδύνων. Έρχεται μπόρα. Ο Καρύδας και η Ματίλντα ψάχνουν κάπου να μείνουν. Βρίσκουν καταφύγιο σε έναν σκοτεινό έρημο πύργο. Σανίδια τρίζουν, αμπαρωμένες πόρτες, κλεισούρα μυρίζει παντού. Πώς να κοιμηθείς ήσυχος εκεί μέσα; ΝΤΟΝΓΚ και ξανά ΝΤΟΝΓΚ. Δώδεκα ακριβώς. Το ρολόι χτυπάει. Παγωμένος άερας αρχίζει να φ-φ-φ-φυσάει στους διαδρόμους του πύργου. “Εδώ όλα είναι τρομακτικά” λέει η Ματίλντα. Εμφανίζεται ένα παράξενο φάντασμα, η Κλεμέντσια Κλαμπούλα, τρισέγγονη του Τυριβάλδου Τυροπόδαρου των Κινδύνων… Τι θέλει από τους δύο φίλους; Και πώς θα τελειώσει αυτή η περιπέτεια στο Δάσος των Κινδύνων;

    Πιο σκοτεινή, πιο ατμοσφαιρική, σταθερά καλογραμμένη περιπέτεια. Τα συστατικά του Καρύδα τηρούνται ευλαβικά από τον Ίνγκο Ζίγκνερ και είναι αυτά που κρατούν τον Καρύδα σταθερά ψηλά σε ενδιαφέρον και ποιότητα.

    Για παιδιά από 6 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Μη φοβάσαι!
    Ο στοιχειωμένος πύργος
    Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ
    Εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ
    Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Σεπτέμβριος 2019
    Επιμέλεια Έκδοσης: Θοδωρής Τσώλης
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου
    Σελίδες: 80
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-2344-3
    978-618-03-1953-8
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular