More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ μικρός δράκος Καρύδας- Ο θησαυρός της ζούγκλας, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο μικρός δράκος Καρύδας- Ο θησαυρός της ζούγκλας, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Το εκδοτικό φαινόμενο Δράκος Καρύδας/Ίνγκο Ζίγκνερ δεν μπορεί να εξηγηθεί μόνο με όρους εμπορικούς (8 εκατομμύρια αντίτυπα μόνο στη Γερμανία) ή αποφυγής της γνωσιοκεντρικότητας (η παροχή γνώσεων σε δεύτερο πλάνο). Ένα πολύ ουσιαστικό συγγραφικό εργαλείο του Ίνγκο Ζίγκνερ που απογείωσε τον Δράκο Καρύδα και αρέσει τόσο πολύ σε όλα τα παιδιά είναι ο μοναδικός τρόπος με τον οποίο υφαίνει μια αρχικά απλή πλοκή οδηγώντας την σε δρόμους απόλυτης περιπέτειας. Ο λόγος του είναι πάντοτε εύρυθμος, ποτέ δυσνόητος, περισπούδαστος ή ακαταλαβίστικος, δεν ψάχνει να εντυπωσιάσει, δεν γυρεύει την παράξενη λέξη, ούτε βάζει τον Καρύδα “να περπατάει ένα λησμονημένο δειλινό κάτω από τη σιωπηλή δαμασκηνιά του γραφικού χωριού”.

    Όταν μάλιστα η περιπέτεια συνδυάζεται με πολύ χιούμορ στο βλέμμα των παιδιών, τότε έχουμε τα αποτελέσματα που έχει προκαλέσει ο Καρύδας και ο αληθινά ταλαντούχος δημιουργός του. Στο Θησαυρό της Ζούγκλας εν προκειμένω, έχουμε μια καταπληκτική περιπέτεια καθώς από ένα κομμάτι δέρμα που βρίσκει σε ένα σφραγισμένο βάζο ο Καρύδας ενώ παίζει με τη Ματίλντα και τον Όσκαρ στην παραλία, φτάνουμε σε μια συλλογή περιπετειών που ενθουσιάζουν τον αναγνώστη.

    Τι είναι το δέρμα μέσα στο βάζο; Ένας -ας πούμε- χάρτης που δείχνει ένα γουρούνι, ένα φίδι και έναν μικρό σταυρό.Την κρυψώνα ενός θησαυρού θα δείχνει, υποθέτει η Ματίλντα και προσυπογράφει ο Καρύδας. “… δεν είναι αληθινό γουρούνι… Είναι ένας βράχος που μοιάζει με γουρούνι και βρίσκεται βαθιά στη ζούγκλα, εκεί που έχει τη φωλιά του το Μεγάλο Φίδι”, λέει με αυτοπεποίθηση η Ματίλντα.Και για εκεί ξεκινά η παρέα. Για τη ζούγκλα!

    Θα βρουν τελικά τον θησαυρό που πιστεύουν; Ή μήπως κάτι άλλο τους περιμένει στο ποτάμι με τον κροκόδειλο, στην ομίχλη που… μουγκρίζει και στον Ντινγκ Ντονγκ που θέλει να τους κάνει μπανανόσουπα;

    Αυθεντική περιπέτεια Μικρού Καρύδα. Εκφραστική ιδιαίτερα και η εικονογράφηση

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο θησαυρός της ζούγκλας
    Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
    Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017
    Μετάφραση Μαρία Αγγελίδου
    Μέγεθος: 24 Χ 21
    Σελίδες: 80
    ISBN: 978-618-03-0035-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular