More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ μικρός δράκος Καρύδας- Ο Μαύρος Ιππότης, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο μικρός δράκος Καρύδας- Ο Μαύρος Ιππότης, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο μικρός δράκος Καρύδας ζει μια από τις πιο συναρπαστικές περιπέτειές του. Μαζί με τη σκατζοχοιρίνα Ματίλντα ακολουθούν το θείο Ίνγκμαρ στο Βασίλειο των Ιπποτών.  Εκεί κι ενώ φυλάνε τη γέρικη μηλιά ώστε να μην την κόψουν οι ιππότες, θείος Ίνγκμαρ πέφτει στη δρακοπαγίδα του σκληρόκαρδου Μαύρου Ιππότη. 

    Ο Μαύρος Ιππότης με δόλο αιχμαλωτίζει τον Ίνγκμαρ προκειμένου να παντρευτεί την πριγκίπισσα Μπρουνιμπέρτα και να γίνει άρχοντας του κάστρου. Όμως, η Μπρουνιμπέρτα δεν θα ήθελε με τίποτα να παντρευτεί τον καβγατζή και παλιάνθρωπο Μαύρο Ιππότη, κατά κόσμο Φραντς Σκοτεινό. Άλλωστε, είναι ερωτευμένη με τον τροβαδούρο Βάλτερ των Λουλουδιών.

    Αλλά ο Καρύδας δεν το βάζει εύκολα κάτω. Μαζί με τη Ματίλντα και τον βάρδο Βάλτερ καταστρώνουν ένα πανέξυπνο σχέδιο σωτηρίας. προκειμένου να σωθεί ο θείος Ίνγκμαρ αλλά και το Βασίλειο των Ιπποτών.

    ​Ο Ίνγκο Ζίγκνερ εμπνεύστηκε άλλη μια ιστορία με το μικρό δράκο Καρύδα γεμάτη περιπέτειες, χιούμορ, έρωτα κι ανατροπές! Με τρόπο απλό αλλά σχεδόν κινηματογραφικό ο συγγραφέας ξεδιπλώνει την ιστορία του. Παρόλο που ακολουθεί την ίδια δοκιμασμένη κι επιτυχημένη “συνταγή” που έχουμε δει και στα υπόλοιπα βιβλία της σειράς, εντούτις καταφέρνει να κρατήσει το αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη. Με λιτές αλλά εύστοχες περιγραφές στο βιβλίο αποτυπώνεται το κλίμα μιας ολόκληρης εποχής. Οι καλοί και οι κακοί ιππότες, οι ίντριγκες, οι τροβαδούροι, ο έρωτας και φυσικά το αίσιο τέλος συγκροτούν μια μεσαιωνική περιπέτεια άκρως απολαυστική!

    ​Η εικονογράφηση έχει γίνει από τον ίδιο το συγγραφέα κι ακολουθεί με χιούμορ και συνέπεια το κείμενο. Μας άρεσε η εικόνα του δεμένου δράκου Ίνγκμαρ που σαν άλλος Γκούλιβερ, κείτεται δεμένος ανάμεσα στους λιλιπούτειους κατοίκους της Πολιτείας των Ιπποτών!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: ​​Ο μαύρος ιππότης
    Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
    Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017
    Μετάφραση Μαρία Αγγελίδου
    Μέγεθος: 24 Χ 21
    Σελίδες: 80
    ISBN: 978-618-03-0181-6
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular