More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ μικρός δράκος Καρύδας- Το μυστικό του Φαραώ, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο μικρός δράκος Καρύδας- Το μυστικό του Φαραώ, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο μικρός δράκος Καρύδας βρίσκει εξαιρετικά ενδιαφέρουσες τις πυραμίδες και την ιστορία τους. Έχει μάλιστα διαβάσει όλα τα βιβλία του διάσημου μελετητή της Αρχαίας Αιγύπτου, του καθηγητή Σαμπινιόν. Μάλιστα  βρίσκει συναρπαστική τη νέα θεωρία του, ότι σε μια πυραμίδα υπάρχει μια άγνωστη ακόμη αίθουσα γεμάτη θησαυρούς!

    Ο Καρύδας λοιπόν,πείθει τη σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα και τον φαγανόδρακο Όσκαρ να ακολουθήσουν τον καθηγητή στην Αίγυπτο ταξιδεύοντας με το διπλάνο του και να ψάξουν μαζί του τον θησαυρό.

    Ευτυχώς για τον καθηγητή! Διότι υπάρχουν και δύο σκοτεινοί κι επικίνδυνοι τύποι. Ο ένας είναι χοντρός σαν πατάτα και δείχνει κακός κι επικίνδυνος, σαν ληστής. Ο άλλος είναι ψηλός κι αδύνατος σαν καρότο και δείχνει επίσης κακός κι επικίνδυνος, σαν ληστής. Έχουν απαγάγει τον καθηγητή κι ετοιμάζονται να κλέψουν τους πολύτιμους θησαυρούς της πυραμίδας. Ευτυχώς η Μα΄τίλντα έχει μαζί τα ρολά υγείας για το συνάχι που την ταλαιπωρεί. Οι τρεις φίλοι τυλίγονται με το χαρτί και παριστάνοντας τις μούμιες τρομάζουν τους ληστές και σώζουν τον καθηγητή.

    Από αυτή την περιπέτεια οι τρεις τα δυο δρακάκια και η μικρή σκατζοχοιρίνα θα αποκομίσουν πολλές εμπειρίες και γνώσεις αλλά και τρεις σκαραβαίους για γούρι σταλμένους από τον καθηγητή Σαμπινιόν.

    Άλλη μια απολαυστική περιπέτεια με πρωταγωνιστή το μικρό δράκο Καρύδα κερδίζει τις εντυπώσεις. Όπωες όλα τα βιβλία της σειράς, είναι χιουμοριστική κι ευφάνταστη. Χωρίς να το επιδιώκει ο συγγραφέας οδηγεί τον αναγνώστη σε μια μακρινή εποχή. Οι γνώσεις που παρέχονται είναι λίγες και στοχευμένες. Με αυτόν τον τρόπο ο Ζίγκνερ πετυχαίνει αυτό ακριβώς στο οποίο αποτυγχάνουν πολλά βιβλία γνώσεων και φυσικά τα σχολικά εγχειρίδια: η γνώση να φαίνεται ελκυστική κι ενδιαφέρουσα. Κλείνοντας το βιβλίο θέλεις να βρεις πληροφορίες για τη ζωή στην Αρχαία Αίγυπτο, τις Πυραμίδες και τους σκαραβαίους, τα μικρά έντομα-σύμβολα.

    Και για επιπλέον διασκέδαση εκτός από την αναγνωστική απόλαυση, μην ξεχάσετε να πέξετε το παιχνίδι της μούμιας:
    ​Χρειάζεστε μόνο μερικά ρολά χαρτί υγείας και ερκετό κέφι. Ο παίκτης που θα καταφέρει να τυλίξει τον συμπαίκτη του με χαρτί υγείας από την κορφή ως τα νύχια, μετατρέποντάς τον σε μούμια γρηγορότερα από όλους, κερδίζει!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μυστικό του Φαραώ
    Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
    Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Μάρτιος 2015
    Μετάφραση Μαρία Αγγελίδου
    Μέγεθος: 24 Χ 21
    Σελίδες: 80
    ISBN: 978-618-03-0661-3

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular