More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΟ μικρός δράκος Καρύδας- Στην εποχή των δεινοσαύρων, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο μικρός δράκος Καρύδας- Στην εποχή των δεινοσαύρων, του Ίνγκο Ζίγκνερ

    Ο μικρός δράκος Καρύδας και ο φίλος του φανανόδρακος Όσκαρ περνούν τη νύχτα τους στη ζούγκλα του νησιού παρέα με τη μικρή σκατζοχοιρίνα Ματίλντα.Καθώς ψήνουν το ψωμί τους πάνω στη φωτιά κουβεντιάζουν για επικίνδυνα και άγρια ζώα. «Ο τυραννόσαυρος ήταν το πιο τρομερό άγριο θηρίο που έζησε ποτέ» λέει ο Καρύδας. «Σιγά τ’ αυγά! Οι φαγανόδρακοι είναι εκατό φορές πιο τρομεροί από τους τυραννόσαυρους. Ό,τι στοίχημα θέλεις πως τον κάνω με τα κρεμμυδάκια εγώ τον τυραννόσαυρο!» λέει ο Όσκαρ. «Εντάξει, πάει το στοίχημα!» λέει ο Καρύδας.

    Ο Καρύδας βγάζει από την τσέπη του το χρονολέιζερ, τη μικρή μηχανή του χρόνου που του είχε χαρίσεο ο εξωγήινος Μπόμπι στην Περιπέτεια στο διάστημα.. Έτσι οι τρεις φίλοι βρίσκνται 65 εκατομμύρια χρόνια πριν στην εποχή των δεινοσαύρων.

    Το ταξίδι στο χρόνο δεν διαρκεί ούτε μια στιγμή. Μοιάζει σαν ανατριχίλα σε όλο το κορμί. Ξαφνικά όλα χάνονται και όταν ξαναεμφανίζονται η εποχή έχει αλλάξει! Οι τρεις φίλοι θα συναντήσουν έναν τρομακτικό τυραννόσαυρο κι έναν γιγάντιο τρικεράτοπα. Πρόκειται για τον Κνόμπι και τον Τόψι αποδεικνύεται ότι είναι φίλοι παρόλο που προσπιούνται το αντίθετο. Βλέπετε, ο Κνόμπι έχει ένα μυστικό που δεν θα ήθελε να μαθευτεί στους υπόλοιπους τυραννόσαυρους. Είναι χορτοφάγος. Και κάπως έτσι αρχίζει μια περιπέτεια που καταλήγει σε μια απίστευτη προϊστορική γιορτή!

    Ο Ζίγκνερ έχει δημιουργήσει μια ιστορία μέ ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα των παιδιών, τους δεινόσαυρους. Κι είναι μια περιπέτεια γεμάτη χιούμορ, φαντασία και γνώσεις για την εποχή των δεινοσαύρων. Παράλληλα κι εντελώς αβίστα προσεγγίζει σημαντικά θέματα όπως η διαφορετικότητα, τα στερεότυπα, τα συναισθήματα και τη φιλιά. Μέσα από μια απλή αλλά καλογραμμένη ιστορία, οι ήρωες ανακαλύπτουν κι αποδέχονται στοιχεία για τον εαυτό τους και τους άλλους όπως ανακαλύπτουν τον κόσμο και τη μαγεία του. Η εικονογράφησει έχει γίνει από τον συγγραφέα. Πολύχρωμη αλλά λιτή ζωντανεύει την ιστορία με αστείο και παραστατικό τρόπο.

    Ο μικρός δράκος Καρύδας με τις συνολικά εικοσι έξι ιστορίες του έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, ενώ οι ιστορίες του έχουν “ζωντανέψει” και στον κινηματογράφο. Αγαπήσαμε τον μικρό δράκο Καρύδα όπως τον αγαπούν χιλιάδες παιδιά σε όλο τον κόσμο και σας προτείνουμε να τον γνωρίσετε. Διαβάζοντας μάλιστα το συγκεκριμένο βιβλίο δεν μπορέσαμε παρά να σκεφτούμε τη διοργάνωση μιας μεγάλης προϊστορικής γιορτής στο σπίτι ή στο σχολείο για την έναρξη, τη λήξη της σχολικής χρονιάς ή και χωρίς καμιά απολύτως αφορμή.​Το μόνο πρόβλημα είναι ότι τη συνταγή για τα περίφημα χορτοφαγικά μπιφτεκάκια αλά προβενσάλ του Κνόμπι δεν τη γνωρίζει κανείς… ούτε καν ο συγγραφέας!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: ​​​Στην εποχή των δεινοσαύρων
    Σειρά: Ο μικρός δράκος Καρύδας
    Συγγραφέας: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εικονογράφηση: Ίνγκο Ζίγκνερ (Siegner Ingo)
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, 2017
    Μετάφραση Μαρία Αγγελίδου
    Μέγεθος: 24 Χ 21
    Σελίδες: 80
    ISBN: 978-618-03-0850-1

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular