More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΟ Μπαμπούλας και Η Τούρτα, του Μπένας Μπεράντας (εικ.: Βίλια Κβασκάιτε)

    Ο Μπαμπούλας και Η Τούρτα, του Μπένας Μπεράντας (εικ.: Βίλια Κβασκάιτε)

    Η Μαμά Σκιουρίνα κρέμασε ένα καλάθι με φουντούκια που είχε μαζέψει για μια ξεχωριστή περίσταση σε ένα κλαδί στην κουζίνα. Ο μικρός σκίουρος και το μικρό κοράκι βρήκαν τα φουντούκια. Ο Φουντουκάκης επέμενε να δοκιμάσει, δίχως να ρωτήσουν τη μαμά του. Ένα δύο τρία και ύστερα έχωσε και στο στόμα του κορακιού. Με τα πολλά άδειασε το καλάθι.

    Όταν η Μαμά Σκιουρίνα είδε το καλάθι και αναζήτησε τον υπεύθυνο, οι δύο φίλοι είπαν ότι τα πήρε η αλεπού. Αλλά πουθενά η αλεπού. Μα έφτασαν τα γενέθλια του μικρού σκίουρου, ήρθαν οι καλεσμένοι αλλά τούρτα δεν υπήρχε αφού η Μαμά Σκιουρίνα δεν είχε φουντούκια. Ουπς! Πώς την πάτησε έτσι ο Φουντουκάκης; Και πού είστε ακόμα; Το πράγμα έγινε πολύ χειρότερο όταν ήρθε στα γενέθλια η αλεπού κρατώντας μία φοβερή φουντουκότουρτα…

    Ευχάριστη, χιουμοριστική, διδακτική ιστορία, που ευτυχώς αποφεύγει την άμεση, ενοχλητική  κατήχηση. Καταπιάνεται ασφαλώς με το ζήτημα της αρπαγής κάποιου πράγματος δίχως να ρωτήσεις, την ευγένεια, την επίρριψη ευθυνών σε άλλους, την επιμονή στην άρνηση του λάθους και την διόγκωση των ψεμάτων που συνήθως για να καλυφθούν φέρνουν καινούριο κύκλο ψεμάτων. Χαριτωμένοι οι δύο ήρωες.

    Πρώτο βιβλίο των νεαρών δημιουργών Bėnas Berantas και Vilija Kvieskaitė από τη Λιθουανία, υποψήφιο στη βραχεία λίστα για το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου (Most Significant Debut Year Award 2017). Κερδίζει τις εντυπώσεις η εκφραστική animation εικονογράφηση της Βίλια Κβασκάιτε.

    Στο δεύτερο βιβλίο των δημιουργών, οι δύο φίλοι, ο Φουντουκάκης Σκιουράκης 5 χρονών και ο Κερασάκης Κοράκης 4 χρονών, αφού έπαιξαν ένα σωρό όμορφα παιχνίδια, πήγαν για ύπνο. “Δεν θα κοιμηθώ” είπε ο Κερασάκης και άρχισε να παίζει με μια μπάλα η οποία έφυγε έξω από το παράθυρο. Και κάπως έτσι, οι δυο φίλοι βρέθηκαν μέσα στη θεοσκότεινη νύχτα. Πού είναι η μπάλα; Δεν την βρίσκουν πουθενά. Μήπως την πήρε ο μπαμπούλας;  Πώς θα πάψουν τελικά να φοβούνται τον μπαμπούλα;

    Ο αρχετυπικός φόβος του σκοταδιού μέσα από μια χαριτωμένη ιστορία, με τον Φουντουκάκη και τον Κερασάκη να γίνονται ξανά άτακτοι, να ξεστρατίζουν από τους κανόνες και τελικά να έρχονται αντιμέτωποι με το σκοτάδι και το φόβο που η νύχτα γεννά και να βλέπουν ότι ακόμα και τα πιο θαρραλέα ζώα… φοβούνται.

    Το βιβλίο αυτό συμπεριλήφθηκε στον ιδιαιτέρως τιμητικό κατάλογο White Ravens 2019 με τα καλύτερα εικονογραφημένα βιβλία για παιδιά.

    Για παιδιά 3-6 ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Η Τούρτα
    Ο Μπαμπούλας
    Τίτλος: Baubaime
    Συγγραφέας: Benas Berantas
    Εικονογράφηση: Vilija Kvieskaitė
    Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
    Προσαρμογή εξωφύλλου: Γιάννα Αθανασίου
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Φεβρουάριος 2020
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 25 Χ 25,5
    ISBN: 978-960-645-054-9
    978-960-645-055-6

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular