More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΟ ομορφότερος γίγαντας στην πόλη, της Τζούλια Ντόναλντσον (εικ.: Άξελ Σέφλερ)

    Ο ομορφότερος γίγαντας στην πόλη, της Τζούλια Ντόναλντσον (εικ.: Άξελ Σέφλερ)

    Ο Τζώρτζης ήταν ένας γίγαντας. Ο πιο ατημέλητος γίγαντας στην πόλη, που φορούσε τα ίδια ξεθωριασμένα, μπαλωμένα ρούχα. “Μακάρι να μην ήμουν ο πιο ατημέλητος γίγαντας στην πόλη”, έλεγε λυπημένος. Και αγόρασε πουκάμισο, παντελόνι, ζώνη, κάλτσες, γραβάτα, παπούτσια, ένα κι ένα όλα!Και βγήκε βόλτα. “Τώρα είμαι ο ομορφότερος γίγαντας στην πόλη” είπε με περηφάνια.

    Μα στον δρόμο του, το καμάρι του δεν στάθηκε για πολύ. Μια καμηλοπάρδαλη που κρυώνει ο λαιμός της, μια κατσίκα με βαρκάκι με σκισμένο πανί, μια μαμά ποντικίνα δίχως σπίτι, μια αλεπού δίχως υπνόσακο και ένας σκύλος που δεν μπορεί να περάσει τον βάλτο, θα αναγκάσουν τον Τζώρτζη να αλλάξει τον τρόπο που σκέφτεται.

    Τη μαγεία κάποιων βιβλίων πρέπει να την αποκαλύψεις για να γίνει διαυγής.  Ο γίγαντας δίνει ένα ένα τα ρούχα, τα παπούτσια, τη ζώνη του στα ζώα που έχουν ανάγκη. Δεν έχουν ανάγκη ένα πουκάμισο ή ένα παντελόνι γίγαντα. Γι’ αυτό και ο Τζώρτζης, που δεν έχει ούτε κασκόλ, ούτε υπνόσακο, ούτε σπίτι για ποντικούς, γίνεται ασύγκριτα επινοητικός και βοηθά όλα τα ζώα, έστω κι αν αυτό έχει αντίκτυπο στον ίδιο. Πάλι δεν είναι όμορφος, πάλι είναι ένας ατημέλητος γίγαντας. Αλλά τα ζώα δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη για την μοναδική καλοσύνη και δοτικότητα του γίγαντα. Κι εδώ άλλο spoiler δεν σηκώνει…

    Από τους δημιουργούς του ασύγκριτου Γκρούφαλο, του μοναδικού “Μια σκούπα, μα τι σκούπα” και άλλων μεγάλων επιτυχιών (Ξυλαράκης, Η ιστορία του Ηλία που αγαπούσε τα βιβλία κ.α.), ένα εξαίρετο βιβλίο που αγγίζει την λάμψη του Γκρούφαλο. Γιατί εκείνος που έχει αποφασίσει να δώσει, να προσφέρει, να βοηθήσει, δεν βγάζει από την τσέπη το περίσσεμά του, δεν δίνει απλά τον ένα του χιτώνα, αλλά προχωρά ένα βήμα παραπέρα: επινοεί, εφευρίσκει, μετατρέπει. Και όλη αυτή τη θαυμάσια αξία, η Ντόναλντσον και ο Σέφλερ τη δίνουν δυναμικά, αυθεντικά, δίχως ενοχλητικές ετοιμαράδοτες διδαχές, με γλυκύτητα, τρυφερότητα και χιούμορ. Κι αυτό το τελευταίο είναι πολύ σημαντικό στα βιβλία για παιδιά.

    Από τους μετρ του είδους Ντόναλντσον και Σέφλερ.

    Προτείνεται.

    Για παιδιά 3-7 ετών.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο ομορφότερος γίγαντας στην πόλη
    Τίτλος πρωτοτύπου: The smartest giant in town
    Συγγραφέας: Τζούλια Ντόναλντσον
    Εικονογράφηση: Άξελ Σέφλερ
    Εκδόσεις: Πατάκη, Μάιος 2020
    Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Υπεύθυνη έκδοσης: Υβόνη Καρύδη
    Διορθώσεις: Θανάσης Κοκολόγος
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 21,6 Χ 27
    ISBN: 978-960-16-8598-4

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular