More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20198-11 ετώνΟ παππούς, ο σούπερμαν και ένα κερασάκι, της Άννας Κουππάνου

    Ο παππούς, ο σούπερμαν και ένα κερασάκι, της Άννας Κουππάνου

     

    Ο κύριος Τιμόθεος μαθαίνει ότι σε λίγους μήνες θα γίνει παππούς. Κι αμέσως αρχίζει να εκπαιδεύεται για να γίνει ο καλύτερος! Θέλει να γίνει Σούπερ Παππούς! Από τη στιγμή που πήρε στα χέρια του το υπερηχογράφημα η ζωή του απέκτησε άλλο νόημα κι ας ήταν το εγγόνι του ακόμα ένα τόσο δα μικρό πλασματάκι, ένα κερασάκι.

    Μαζί με τον ενθουσιασμό όμως, ήρθαν κι οι αγωνίες… Κι αν το εγγόνι είναι αγόρι; Ο κύριος Τιμόθεος δεν ξέρει τίποτα από αγόρια γιατί απλούστατα μεγάλωσε μια υπέροχη κόρη, τη Μαργαρίτα. Ευτυχώς έχει τους φίλους του για να μοιράζεται τους προβληματισμούς του. Άλλωστε μέχρι να γεννηθεί το μωρό έχει χρόνο να εξασκηθεί ώστε να γίνει ο καλύτερος παππούς. Στο πίσω μέρος του υπερηχογραφήματος συμπληρώνει τον ΔΕΚΑΛΟΓΟ ΤΟΥ ΚΑΛΟΥ ΠΑΠΠΟΥ: Ο καλός παππούς δε λέει ποτέ ψέματα, τρώει υγιεινά και γυμνάζεται, παρατηρεί τα πάντα, βρίσκει πάντα τη λύση και βάζει το εγγόνι του πάνω απ’ όλα! Μα πάνω από όλα ο καλός παππούς είναι παππούς για όλα τα παιδιά!

    Η Άννα Κουπάνου έγραψε μια τρυφερή ιστορία με θέμα τον ερχομό ενός μωρού αλλά από την οπτική του παππού. Μέσα από την καλογραμμένη ιστορία της ξεδιπλώνονται οι σκέψεις, οι αγωνίες και το συναίσθημα της ευθύνης που νιώθει ο παππούς Τιμόθεος για το νέο μέλος της οικογένειας. Η αμεσότητα και το χιούμορ είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της τριτοπρόσωπης αφήγησης. Το στοιχείο το οποίο κατά τη γνώμη μας, κάνει την ιστορία ξεχωριστή είναι η ιδιαίτερη σχέση η οποία αναπτύσσεται ανάμεσα στον κύριο Τιμόθεο και ένα άγνωστο μικρό αγορι. Γιατί είπαμε, ο καλός παππούς είναι παππούς για όλα τα παιδιά!

    Η Αιμιλία Κονταίου με τα σκίτσα της δίνει σάρκα και οστά στον αξιαγάπητο παππού της Άννας Κουπάνου και το… κερασάκι του, ενώ η Αγγελική Βαρελά χαρίζει στους αναγνώστες έναν τρυφερό πρόλογο. Το βιβλίο έχει λάβει τον Έπαινο της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και σίγουρα αξίζει να το αναζητήσετε. Το βιβλίο είναι κατάλληλο και για παππούδες!

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο παππούς, ο σούπερμαν και ένα κερασάκι
    Συγγραφέας: Άννα Κουπάνου
    Συγγραφέας: Αιμιλία Κονταίου
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2018
    Πρόλογος: Αγγελική Βαρελλά
    Διάκριση: Έπαινος Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-04-4914-3

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular