More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20230-3 ετώνΟ φτεροπόδαρος μπαμπάς, της Ναντιν Μπραν Κοσμ (εικ.: Ορελί Γκιγιερί)

    Ο φτεροπόδαρος μπαμπάς, της Ναντιν Μπραν Κοσμ (εικ.: Ορελί Γκιγιερί)

    o fteropodaros mpampas cover

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 2,5+ (target 2,5-4) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    Η μητέρα και ο πατέρας χρωστάνε τα πάντα στο παιδί. Το παιδί δεν τους χρωστάει τίποτα.
    Jules Renard

    Ο Φτεροπόδαρος μπαμπάς των Ναντιν Μπραν Κοσμ και Ορελί Γκιγιερί μαγεύει με τα μεγάλα πόδια του που προλαβαίνουν τα πάντα και με τα ευφάνταστα ευρήματα εικονογράφου και συγγραφέα.

    Περί τίνος πρόκειται

    Σήμερα το πρωί, το πράσινο σαραβαλάκι του μπαμπά δυσκολεύεται να πάρει μπρος, λες κι έχει λόξιγκα! Τελικά όμως τα καταφέρνει, κι ο μπαμπάς επιτέλους πηγαίνει τον Ματιέ στον παιδικό σταθμό.

    Τη στιγμή του αποχαιρετισμού ο Ματιέ καταλαμβάνεται από την ανησυχία μήπως το αυτοκίνητο δεν παίρνει μπρος και το μεσημέρι. Ο μπαμπάς όμως, έχει τη λύση. Σε αυτή την περίπτωση θα χρησιμοποιήσει το μεγάλο κόκκινο τρακτέρ του γείτονα. Μα ο Ματιέ δε δείχνει να καθησυχάζεται καθώς σκέφτεται την πιθανότητα το τρακτέρ να είναι κουρασμένο. Μα τότε ο μπαμπάς θα επιστρατεύσει τον τεμπέλικο γερο-αρκούδο κι αν ο αρκούδος έχει πέσει σε χειμερία νάρκη, θα ταξιδέψει με τα πουλιά του κήπου. Ναι, αλλά τα πουλιά του κήπου ίσως είναι απασχολημένα με το τάισμα των νεοσσών. Κι η ιστορία συνεχίζεται με τον μπαμπά να σκέφτεται ευφάνταστες λύσεις επιστρατεύοντας γείτονες, κουνέλια και δράκους προκειμένου να φτάσει εγκαίρως στον αγαπημένο του Ματιέ. Κι αν τίποτα από αυτά δεν πετύχει… μα τότε υπάρχει ο φτεροπόδαρος μπαμπάς!

    Εστιάζοντας

    Η Ναντίν Μπραν-Κοσμ δημιουργεί μια έξυπνη, καλογραμμένη αλλά και τρυφερή ιστορία με το γνωστό μοτίβο της επανάληψης που αγαπούν τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας. Μέσα από ένα πλήθος ευφάνταστων αλλά και παράξενων μέσων καταλήγει στο αυτονόητο, ότι ο μπαμπάς θα καταφέρει πάση θυσία να βρεθεί κοντά στο αγόρι του. Η έκδηλη παιδική αγωνία διασκεδάζεται από το πηγαίο χιούμορ και τους ιδιόρρυθμους τρόπους μετακίνησης τους οποίους σκαρφίζεται ο πατέρας και το αποτέλεσμα είναι απολαυστικό.

    Φυσικά,  το βιβλίο δε θα ήταν το ίδιο χωρίς τις μαγικές πινελιές της Ορελί Γκιγιερί. Η εικονογράφος δίνει τη δική της χιουμοριστική πνοή στις εικόνες ξεκινώντας από την αστεία απεικόνιση του μπαμπά και συνεχίζοντας με το σαραβαλάκι του, το οποίο φέρει την πινακίδα «ΜΠΑΜΠΑΣ 007» κι έχει στην οροφή… μια ομπρέλα! Κίνηση, χρώματα, συναισθήματα βρίσκουν τη θέση στους ανάμεσα στο κείμενο δημιουργώντας μια τέλεια απεικόνιση της δυνατής σχέσης πατέρα-γιού!

    Για αναγνώστες από 2-2,5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Διακρίσεις

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Ο φτεροπόδαρος μπαμπάς
    Συγγραφέας:

    Nadine Brun – Cosme

    Εικονογράφος:

    Aurelie Guillerey

    Εκδόσεις:

    Μεταίχμιο, Οκτώβριος 2022

    Μετάφραση:

    Μάρω Ταυρή

    Σελίδες:

    32

    Μέγεθος:

    21 Χ 26

    ISBN:

    978-618-03-2731-1

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular