More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΟ Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί (Μέρη Ένα και Δύο, Θεατρικό...

    Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί (Μέρη Ένα και Δύο, Θεατρικό Σενάριο), της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

    Επτά βιβλία, 500 εκατομμύρια αντίτυπα σε 80 γλώσσες, 8 ταινίες, δεκάδες προεκτάσεις και προϊόντα πολιτισμού. Αντιλαμβάνεται κανείς που έχει φτάσει το φαινόμενο Χάρι Πότερ όταν είκοσι δύο χρόνια μετά το Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος, το πρώτο βιβλίου του μικρού μάγου, εκδίδεται βιβλίο με θεατρικό σενάριο από το ομώνυμο έργο του Τζακ Θορν, ένα έργο που δεν στηρίζεται σε κάποιο από τα επτά βιβλία του Χάρι Πότερ, αλλά λειτουργεί ως ένα όγδοο βιβλίο μέσα στο περιβάλλον ενός θεατρικού σεναρίου.

    Το θεατρικό αυτό σενάριο είναι ιδανικό για να αντιληφθούν τα παιδιά πως το θέατρο διαβάζεται, αναπαρίσταται και παίζεται στο νου, καθώς έχει πολύ μεγαλύτερη αμεσότητα από ένα μυθιστόρημα και ουσιαστικά αποτελεί μια θεατρική παράσταση που ανεβαίνει στο δικό σου θέατρο τη στιγμή ακριβώς που το διαβάζεις. Παράλληλα, το να διαβάζεις ένα θεατρικό έργο όπου πρωταγωνιστούν οι αγαπημένοι σου ήρωες, είναι μια μοναδική εμπειρία που σε ωθεί να ταυτιστείς πολύ ευκολότερα με τους ήρωες αλλά και να αντιληφθείς συναισθήματα και σκέψεις που δεν καταγράφονται αλλά υπαινίσσονται.

    Κι έτσι, ο Χάρι Πότερ, μεγάλος πια, εργάζεται πλέον στο Υπουργείο Μαγείας ως επικεφαλής του τμήματος επιβολής του Μαγικού Νόμου (η Ερμιόνη είναι Υπουργός Μαγείας), είναι σύζυγος της Τζίνι αλλά και πατέρας τριών παιδιών που πηγαίνουν σχολείο. Τώρα παλεύει να ξεφύγει από το παρελθόν του, όμως ο μικρότερος γιος του, ο Άλμπους, που πηγαίνει στο Χόγκουαρτς για πρώτη χρονιά έρχεται αντιμέτωπος με το βάρος του ονόματος του πατέρα του. Κάνει φίλο τον Σκόρπιους, δέχονται μαζί εκφοβισμό από άλλους μαθητές και διαπιστώνουν ότι το παρελθόν έρχεται με φόρα προς το παρόν. Ο Χάρι και ο Άλμπους πατέρας και γιος ανακαλύπτουν τη δυσάρεστη αλήθεια: κάποιες φορές το σκοτάδι αναδύεται από μέρη που δεν το περιμένεις.

    Το θεατρικό αυτό σενάριο είναι απολαυστικό, ιδιαιτέρως ρυθμικό και ιερόσυλα θα πω ότι ο γράφων (και κάποιοι άλλοι που γνωρίζω) το προτιμά από τα βιβλία. Ίσως γιατί τα βιβλία έχουν ένα εφηβικό πρόσημο ενώ αυτό το βιβλίο μυρίζει ζωντάνια θεατρικού σανιδιού που οιπλέον 40 plus το προτιμάμε. Απολαύστε το και σκεφτείτε πού θα βρίσκεται η φήμη και η κατάταξή του ως κλασικός αυτού του ήρωα.

    Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί πρωτοκυκλοφόρησε σε μια ειδική έκδοση του σεναρίου της πρόβας παράλληλα με την πρεμιέρα του έργου του Τζακ Θορν στο Γουέστ Εντ του Λονδίνου το καλοκαίρι του 2016. Βασισμένο σε μια πρωτότυπη νέα ιστορία από την Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, τον σκηνοθέτη Τζον Τίφανι και τον θεατρικό συγγραφέα Τζακ Θορν, η θεατρική παράσταση έλαβε εγκωμιαστικές κριτικές από θεατές και κριτικούς, ενώ η έκδοση του σεναρίου έγινε παγκόσμιο μπεστ σέλερ. Καταλαβαίνετε τι συμβαίνει ήδη με το επίσημο αυτό θεατρικό σενάριο που περιλαμβάνει τους τελικούς διαλόγους της θεατρικής παράστασης, ενώ ξεκινά με μια σύντομη συζήτηση ανάμεσα στον σκηνοθέτη Τζον Τίφανι και τον σεναριογράφο Τζακ Θορν, όπου θυμούνται την πρώτη τους ανάγνωση σεναρίου και μοιράζονται απόψεις και συμβουλές σχετικά με την ανάγνωση σεναρίων.

    Τέλος, περιλαμβάνει χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με το οικογενειακό δέντρο της οικογένειας Πότερ όπως και ένα χρονολόγιο σχετικά με τον Κόσμο των Μάγων πριν από αυτή την όγδοη ιστορία.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Χάρι Πότερ και το Καταραμένο Παιδί (Μέρη Ένα και Δύο, Θεατρικό Σενάριο)
    Συγγραφέας: Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
    Μετάφραση: Έφη Τσιρώνη
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάρτιος 2020
    Σελίδες: 432
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN:
    978-618-01-3500-8

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular