More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΠαραμυθοκάρτες: Ιστορίες από καμβά και Ιστορίες από το μαγικό βασίλειο

    Παραμυθοκάρτες: Ιστορίες από καμβά και Ιστορίες από το μαγικό βασίλειο

    Διαβάζεται σε 4′- Ηλικιακό κοινό: 3,5+ (target 5-8) – Κάρτες δημιουργικής γραφής και αφήγησης

    Κάθε παιδί είναι καλλιτέχνης. Το θέμα είναι πώς θα παραμείνει καλλιτέχνης μεγαλώνοντας.
    Πάμπλο Πικάσο

    Η εμμονή της μνήμης, του Σαλβαντόρ Νταλί, Η ψυχή του καλλιτέχνη και Γιαγιά που χορεύει με τα εγγόνια, του Νικόλαου Γύζη, Ο αυτοκράτορας Ροδόλφος Β’ ως ο θεός Βερτούμνος, του Τζουζέπε Αρτσιμπόλντο, Το Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι, του Γιοχάνες Βερμέερ, Περιπλανώμενος πάνω από θάλασσα ομίχλης, του Κασπάρ Φρίντριχ, Μάγκας που τρώει καρπούζι, του Περικλή Πανταζή, Έναστρη Νύχτα, Ηλιοτρόπια και Ζευγάρι δερμάτινα τσόκαρα, του Βίνσεντ Βαν Γκογκ, Βιολί και κηροπήγιο, του Ζωρζ Μπρακ, Νεκρή φύση με μήλα και ροδάκινα και Ο Αρλεκίνος, του Πωλ Σεζάν, Το παιδί και το περιστέρι, του Πάμπλο Πικάσο, Ο Υιός του Ανθρώπου, του Ρενέ Μαγκρίτ, Νεαρή γυναίκα που ζωγραφίζει, της Μαρί Ντενίζε Βιλέρ, Ανάγνωση, της Μπερτ Μοριζό, Χορεύτρια, του Πιερ Ρενουάρ, Το δέντρο της ζωής, του Γκουστάβ Κλιμτ, Κυριακάτικο απόγευμα στο νησί της Γκραντ Ζατ, του Ζωρζ Σερά, Ψάθινο καπέλο, του Νικόλαου Λύτρα.

    Αυτοί είναι οι 20 από τους 49 δημοφιλέστατους πίνακες ζωγραφικής που περιλαμβάνονται στις νέες Παραμυθοκάρτες Ιστορίες από καμβά του Μάνου Κρόκου και της Λιάνας Δενεζάκη που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι.

    Για όσους δεν έχουν γνωρίσει τις Παραμυθοκάρτες ή άλλες αντίστοιχες κάρτες, να πούμε ότι πρόκειται για ένα δοκιμασμένο, αναγνωρισμένο και επιστημονικά θεμελιωμένο μέσο δημιουργικής αφήγησης για παιδιά ήδη από τα 3 τους χρόνια, το οποίο προσφέρει άπειρες δυνατότητες.

    Αν και όλα τα πακέτα των Παραμυθοκαρτών είναι παραγωγής της γνωστής εικονογράφου και του συγγραφέα Μάνου Κρόκου, σε αυτήν την περίπτωση έχουμε ένα πολύ απαιτητικό πρότζεκτ από διάσημα έργα τέχνης που συγκεντρώθηκαν με πολύ κόπο καθώς εμπεριέχονται άπειρες άδειες χρήσης, πνευματικά δικαιώματα κτλ. Ωστόσο, αυτές οι 49 κάρτες αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή σε πρόσωπα, αντικείμενα, τοπία, νεκρές φύσεις και άλλα, που δίνουν την δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να φτιάξουν τις δικές τους ιστορίες και να συνθέσουν τα δικά τους πρωτότυπα, αυθεντικά παραμύθια, βασισμένα σε σπουδαίες στιγμές της Τέχνης.

    Οι Παραμυθοκάρτες κινητοποιούν τα παιδιά (παίζεται άνετα από οποιονδήποτε άνθρωπο θέλει να διασκεδάσει) να αναπτύξουν δεξιότητες ως προς την καλλιέργεια του λόγου τους, την δημιουργική φαντασία, την κριτική τους σκέψη, την ικανότητα σύνθεσης, όλες αυτές τις ιδιαίτερες δεξιότητες που δημιουργούν έναν ευτυχισμένο και ακέραιο άνθρωπο. Καθοριστικό για το σημερινό παιδί στοιχείο είναι η ανάπτυξη της φαντασίας, καθώς η απουσία της έχει επιβεβαιωθεί ότι αποτελεί θεμελιώδες πρόβλημα σε πλήθος ζητημάτων στην κοινωνική, συναισθηματική και ψυχική ισορροπία του παιδιού και του ενήλικα.

    Έχοντας παίξει δεκάδες φορές με Παραμυθοκάρτες με τα παιδιά μου στο σχολείο, μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι θα ακούσετε απίστευτα διασκεδαστικά πράγματα ενώ θα παρακολουθήσετε τα παιδιά σας να αναπτύσσουν και να εξελίσσουν όμορφα και απόλυτα αρμονικά το λόγο τους, τη σύνταξη των προτάσεών τους και εκείνη την άτιμη τη φαντασία που τόσο την έχουμε υποτιμήσει στο βωμό της επίδοσης και του αποτελέσματος. Όμως η ζωή προχωράει από τις μεγάλες ιδέες κι οι μεγάλες ιδέες γεννιούνται από τα όμορφα μυαλά που ενώνονται όλα μεταξύ τους με την αόρατη γραμμή της φαντασίας.

    Κανένας περιορισμός στον τρόπο παιχνιδιού
    Αν και μέσα σε κάθε σετ υπάρχει ένα προτεινόμενο φύλλο οδηγιών με οδηγίες προκειμένου να δημιουργηθούν όμορφες ιστορίες από τα παιδιά με 7 απλά βήματα, δεν υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός στον τρόπο που θα παιχθεί ένα σετ καρτών. Αφήνοντας τη φαντασία και τη συνθετική μας ικανότητα ελεύθερη, όλα μπορούν να συμβούν.

    Τραβήξτε κάρτες, αρχίστε την ιστορία.

    Συνεχίστε την ιστορία, κάντε την όσο μεγάλη ή μικρή θέλετε, ολοκληρώστε την.

    Αφηγηθείτε την με τον δικό σας μοναδικό τρόπο.

    Μπερδέψτε τις κάρτες και ξαναπείτε την διαφορετικά.

    Αλλάξτε πρωταγωνιστές ή τόπους. Τροποποιήστε όπως σας αρέσει. Με τις ίδιες κάρτες φτιάξτε μια διαφορετική ιστορία.

    Συζητήστε τις ιστορίες σας, συγκρίνετέ τις.

    Ζωγραφίστε και εικονογραφήστε την ιστορία που φτιάξατε μέσα από τις παραμυθοκάρτες.

    Φτιάξτε την ένα αυτοσχέδιο βιβλίο.

    Για τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς
    Αναμφίβολα είναι ένα σημαντικό εργαλείο παρατήρησης, καταγραφής και επικοινωνίας με τα παιδιά, ένας διαδραστικός τρόπος εξερεύνησης των ποικίλων διεργασιών που συντελούνται μέσα τους από το σύνολο της δραστηριότητάς τους στο σχολείο, το σπίτι ή όπου αλλού αυτή αναπτύσσεται. Ένας εκπαιδευτικός και ένας γονιός μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να συγκεντρώνουν τη σκέψη τους, να συνθέτουν ιστορίες, να επικεντρώνονται στα βασικά σημεία εξέλιξης μιας ιστορίας καθώς και στις βασικές αρχές δόμησης μιας ιστορίας (που, ποτε, ποιος, τι, γιατί).
    Από εκεί και πέρα, είναι προφανές ότι μια ιστορία που φτιάχτηκε αυτοσχέδια, μπορεί να ηχογραφηθεί, να μεταδοθεί, να μελοποιηθεί, να δραματοποιηθεί, να οπτικοποιηθεί, να βιντεοσκοπηθεί, να ζωγραφιστεί από το παιδί, να γίνει βιβλίο, να γίνει ο,τι ακριβώς γίνεται μια ιστορία που έπλασε και ένας μεγάλος. Δηλαδή τα πάντα.

    Όλα τα πακέτα των Παραμυθοκαρτών χωρίζουν τις κάρτες σε χρώματα για να σας δώσουν έναν πιο καθοδηγημένο αν θέλετε τρόπο. Κόκκινο για τους ήρωες, πορτοκαλί για τον τόπο δράσης, κίτρινο για έναν σκοπό που αναδύεται, πράσινο για κάποιο εμπόδιο που συναντά ο ήρωάς μας, γαλάζιο για κάποιον σύμμαχο που βρίσκεται στον δρόμο του, μπλε για κάποιο μαγικό αντικείμενο, μοβ για το τέλος της ιστορίας.

    Οι προχωρημένοι μπορείτε να μην ακολουθήσετε τα χρώματα και να τραβάτε τυχαίες κάρτες από κάθε χρώμα, κάνοντας όλο και πιο απρόσμενες τις ιστορίες σας.

    Στο κουτί Ιστορίες από το Μαγικό Βασίλειο θα βρείτε κάρτες με πριγκίπισσες, βασιλιάδες, νεράιδες, νάνους, ξωτικά, ιππότες, καθρέφτες, δέντρα, σεντούκια, κάστρα, σκούφους, κάλτσες, μαγικά αντικείμενα κάθε είδους.

    Τα δύο πακέτα Ιστορίες από καμβά και Ιστορίες από το μαγικό βασίλειο φιλοξενούνται σε δυο καλαίσθητα κουτιά για εύκολη αποθήκευση.

    Μια πολύ όμορφη πρόταση δημιουργικής απασχόλησης.

    Για παιδιά από 3,5-4 ετών περίπου.

    Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι.

    Απόσπασμα

    Με μια ματιά

    • Δύο νέα πακέτα με 49 κάρτες έκαστο περιλαμβάνονται στις Παραμυθοκάρτες, το πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ δημιουργικής γραφής και ανάγνωσης του Μάνου Κρόκου και της Λιάνας Δενεζάκη που κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Κίτρινο Πατίνι. Το πρώτο με τίτλο Ιστορίες από καμβά περιλαμβάνει 49 πασίγνωστους πίνακες από σπουδαίους καλλιτέχνες, ενώ το δεύτερο ισάριθμες κάρτες από τον κόσμο των παραμυθιών.

    Το Soundtrack

    Μάριος Φραγκούλης – Βασιλιάς

    Νίκος Ξυλούρης Το παραμύθι

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Παραμυθοκάρτες: Ιστορίες από καμβά
    Παραμυθοκάρτες: Ιστορίες από το μαγικό βασίλειο
    Συγγραφέας: Μάνος Κρόκος
    Εικονογράφηση: Λιάνα Δενεζάκη
    Εκδόσεις: Κίτρινο Πατίνι, 2021
    Κάρτες: 49
    Μέγεθος: 10,5 Χ 13
    ISBN: 978-618-85030-6-9
    978-618-83354-1-7

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular